Am facut pentru Craciun un drob (si mereu imi vine sa scriu drog) asa de bun ca trebe sa-l fac public.
Asadar, se pregatesc urmatoarele:
- o ceapa alba maricica
- 200 gr ciuperci
- 2 cartofi
- 2 catei mari de usturoi (pentru necunoscatori, i mean catei nu capatani :P)
- 2 lg ulei de masline
- 1 lgt sare de mare sau de muraturi - sau dupa gust :)
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- ceapa verde sau usturoi verde dupa posibilitati (eu n-am pus)
- 12 linguri de fulgi de ovaz, peste care se toarna apa fiarta si se lasa 5 minute inainte de a se amesteca (virgula) cu restul compozitiei
- 200 gr pesmet (poate varia cantitatea in functie de umiditatea compozitiei - reglati dupa ureche la final)
Se pun toate ingredientele, mai putin fulgii de ovaz si pesmetul, la blender. Daca nu aveti blender, atunci se dau pe razatoare sau si mai bine, prin masina de tocat. Apoi se adauga fulgii de ovaz opariti si se amesteca bine cu mana.
Se pune apoi pesmetul si se amesteca. Daca vi se pare ca "aluatul" nu e destul de tare (daca e prea apos) se mai poate adauga pesmet.
Se pune la cuptor vreo 5o de minute - o ora in 2 tavi de chec. Trebuie sa nu fie un strat foarte gros ca nu se va coace bine.
Dupa ce se scoate din cuptor se lasa la racit si se taie numai cand este rece. Ramane moale in mijloc, dar e ok, pentru ca se va intari cand se raceste si asta il face sa aiba consistenta si aspectul de drob.
Enjoy! Dupa gusturile noastre e delicios! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu