marți, 7 august 2012

Vreau sa fiu un fluture, o floare si-o cascada :) All at once!

Cateodata imi simt inima gata sa explodeze. Ca si cum ar fi un rau de iubire in pieptul meu pe care ma chinui din rasputeri sa-l opresc sa curga liber in afara. Am avut de mai multe ori senzatia, in momente revelatoare, ca cea mai mare frica a mea este sa las iubirea sa curga in afara. Pentru ca iubirea care curge prin mine (si prin fiecare din noi!) e atat de puternica incat it scares the shit out of me! Simt ca cel mai mare dar al meu este iubirea. Deep down, tanjesc sa iubesc, sa alin, sa mangai cu toata fiinta mea tot ce exista. Dar ideea ca mi-as da voie s-o fac..like full power...it blows off all of my mind and power of control over my life...si asta e extrem de scary... cine stie ce as putea sa fac si unde as putea sa ajung daca mi-as da voie sa iubesc pe oricine si orice? Imi imaginez ca as pluti ca o frunza in vant sau ca un fluture, asezandu-ma pe flori, poposind din loc in loc, mai mult, mai putin, zburand mai departe, following my heart. And my heart are ceva cai putere....si daca fac asta unde-o s-ajung??
Daaa, sigur ca-i frumos si artistic sa fii o frunza-n vant, purtata de soaptele inimii...dar totally unsafe (imi spune din fundal o voce speriata).
E clar ca n-as mai avea nici un plan si n-as putea sa mai STIU ce va fi si n-as mai putea sa promit nimic si n-as mai putea sa commit to other people (wich it's stupid and I hate it anywayz)...si deja mintea mea e crazy pe campie alergand dupa siguranta distrusa. As fi kind of like a gipsy...wondering around, no home, no commitment, no promises, no possesions... no nothing.

Dar ceva in mine ma cheama. Ceva in mine inca mai crede ca e fascinant sa fii atat de liber, sa n-ai nimic si sa fii al nimanui! Sa fii complet spontan si habar sa n-ai ce urmeaza si ce vei vrea sa faci maine. UAU! It sounds...soo fucking FREE! I totally want to try that.

De cateva ori, de-a lungul vietii mele, am ajuns in punctul asta si am zis STOP. Mintea m-a convins ca nu-i a buna. Just go back to the confort zone, ignore the silly heart...sunt oricum doar chestii neserioase. Ce ar putea sa iasa bun din a face tot felul de crazy stuff that you feel like doing? Nu poti avea incredere in dorintele astea spontane. Ele vin si pleaca oricum... Mai astept un pic si trece.
And I closed my heart and went back to my super "safe" cage.

Si atunci cum se face? Cum poti sa-ti urmezi inima...din toata inima? :)
Cum poti sa stii ca daca faci exact ce simti in fiecare moment (chestie care din punctul meu de vedere inseamna a fi sincer cu tine insuti, adica true to yourself) nu vei fii ranit, singur, neserios, neloial, totally unhappy si fucking up all your life for all eternity??? Cum poti sa ai incredere ca daca deschizi palmele si you let go of what you're holding nu vei pierde tot ce ai si nu vei primi nimic in schimb? Cum poti sa lasi trecutul in urma fara sa stii ce va fi, sa te arunci in gol, fara nici o promisiune, fara asteptari, doar pentru ca inima te cheama cu blandete s-o faci?

Pai... nu ai cum sa "stii"...nu vei stii niciodata decat daca incerci. Poti sa risti sau poti sa traiesti in siguranta, dar lipsit de orice sclipire. Pentru ca inima e singura care poate da lumina. Viata ta, fara iubire, nu poate fi decat o copie alb negru a unui Univers viu, plin de culoare. Poti sa te simti in "siguranta", in colivia ta aurita si "sigura", sau poti sa iesi, sa lasi iubirea sa curga, sa te lasi purtat de vantul inimii, sa devii un fluture.
Cum spunea odata Osho (parafrazez...la greu:))):
Just touch and let go! Touch and let go! Touch and let go! This is the dance of life!

Deschide pumnii, da drumul la ce tii, intinde palmele si lasa iubirea sa curga prin ele.

Si asta poate inseamna sa nu-ti mai pierzi timpul construind case, cariere, viitorul, poate insemna sa nu te mai inchizi, sa nu mai faci promisiuni, sa nu te mai vinzi, sa nu te mai "stabilesti", sa nu te mai legi, sa nu mai ai convingeri despre cine esti, sa nu mai ai certitudini, sa nu mai vrei sa STII ce se intampla, ce va fi, ce e si ce nu e...sa nu mai vrei sa stii. Sa fii cine esti, sa faci ce vrei, sa fii true to your self. Sa fii completly selfish, adica sa-ti traiesti viata numai si numai asa cum vrei tu! Sa spui DA din toata inima, la tot ce vine in viata ta! Sa spui da la tot ceea ce te sperie! Sa fii fragil si sensibil! Sa fii fluture!

Asa ca fii un fluture! Zboara acolo unde simti! Stai atat cat simti! Zboara mai departe!

Fii in acelasi timp si floare! Lasa fluturii sa se aseze pe tine! Nu incerca sa-i prinzi, sa-i faci ai tai, sa-i pastrezi pentru totdeauna! Iubeste fiecare fluture (fiecare clipa) lasa-l sa se aseze liber, bucura-te de el atat cat vrea el sa stea cu tine! Fii doar un spatiu gol si deschis in care fluturii vin si pleaca.

Nu mai incerca sa pui fericirea intr-o sticluta ca s-o ai pentru toata viata. Nu mai incerca sa faci totul sa dureze pentru totdeauna. Nu mai tine strans lucrurile pe care ti-e frica sa le pierzi. Nu te mai agata de nimic. Ai tot ce-ti trebuie! Tu esti un intreg! Restul e doar o reflectie a ta! Nu ai ce sa pierzi! Esti TOT ceea ce exista!

Asa ca da drumul stransorii, lasa viata sa curga prin tine! Revin-o la viata! Fii deschis si liber! Fii ce vrei sa fii in fiecare moment! Fii viu!

Si adevarul este ca eu vreau sa iubesc, sa SIMT, sa ating, sa traiesc, vreau sa cant, sa dansez, sa experimentez, sa rad, sa FIU. Si mai presus de toate vreau sa IUBESC! And I will! And I DO!
Si mai vreau sa va reamintesc voua IUBIREA! Vreau sa va reamintesc ca va iubesc din suflet si va invit sa ne deschidem inimile impreuna.

Asadar, chiar acum, aseaza-te un moment, inchide ochii, respira si intreaba-te sincer si deschis: what does my heart really, truly wants? Asteapta putin si raspunsul va veni! Daca nu acum, poate mai tarziu, poate maine. Indrumarea va veni catre tine, de multe ori pe cai neasteptate. Vei simti sa faci ceva, sa actionezi, sa lasi ceva in urma, sa incepi ceva nou, sa-i vorbesti cuiva, sa dai un telefon, sa pleci in lume, sa te apuci de desenat, de cantat, de alergat, sa te exprimi, sa spui ce simti, sa te muti, sa citesti o carte, sa iesi din casa, sa iesi din zona de confort. Poate vei avea un vis, poate vei intalni pe cineva cu care rezonezi, care-ti va spune ceva important, poate vei avea un impuls sa faci ceva. Poate vei simti. Poate vei avea ganduri repetitive cu o idee. Vocea care te indruma sa faci lucrurile astea mici (si care pot parea cateodata fara sens si fara legatura cu ce ti-ai dorit initial) este o voce gingasa si delicata. Vocea inimii vorbeste in soapte. Si este de cele mai multe ori distrusa in doi timpi si trei miscari de vocea artagoasa si (aparent) sigura pe ea a mintii. Mintea iti va spune ca nu are rost, ca e absurd sa faci asta, ca ce va zice mama, ca se va supara iubitul, ca vei rani/dezamagi/consterna pe toata lumea si vei ramane alone and broke and miserable!

Dar nu te descuraja! Doar deschide-te si asculta. Fii prezent in fiecare clipa si vei stii care sunt jocurile mintii si care nu. Orice gand care creaza doar tensiune, neliniste si panica vine din minte. Orice gand care creaza bucurie, entuziasm si zambet este un mesaj al inimii. Noteaza aceste mesaje. Fa-ti un jurnal. Afla ce-ti sopteste inima. Apoi urmeaza-ti impulsurile! Actioneaza!

Si odata cu actiunea va veni entuziasmul, spontaneitatea, senzualitatea, caldura din piept, vibratia, energia si bucuria de a trai! Si atata iubire incat vei fii o cascada de lumina deasupra lumii intregi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu