marți, 24 ianuarie 2012

Siluete pentru fete

Dragii mosului,

Haideti sa va impartasesc astazi din putzul nesecat al intelepciunii mele cu privire la obtinerea si mentinerea unei siluete de vis.

Mai bine zis din putzul lui Louise Hay (sau al psihosomaticii, dupa cum m-a invatat andreea ca se numeste) si mai ales al EFT-ului.

Tappingul, de care v-am vorbit mai pe larg intr-un post anterior, se aplica oricarei probleme, inclusiv slabitului si mentinerii siluetei. Nu va mai chinuiti cu diete si cu restrictii impuse. E mult mai simplu si totodata mult mai complex de-atat. Deh, inca un paradox al Universului magic in care traim. Dar haideti sa purcedem sa elucidam adevaratele cauze pentru care ne-am ingrasat sau mancam prea mult.

In primul rand grasimea in exces reprezinta protectie. Este ca un strat de protectie care ne apara de ce ne e frica. E o dovada ca nu ne simtim in siguranta. Ne e teama si simtim nevoia de protectie asa ca ne acoperim cu un strat de grasime.

Grasimea in exces si mai ales celulita poate sa reprezinte manie, resentimente la care nu vrei sa renunti, incapacitatea de a ierta. Poate fi manie pentru ca nu te simti iubit de ceilalti. Poate fi manie neexprimata din copilarie, impotriva parintilor tai. Poate fi manie si nemultumire fata de tine insuti. In functie de zona unde ai problema poti afla de ce natura e mania. Gasesti detalii in cartea lui Louise Hay.

Mancatul excesiv poate fi o incercare de umplere a unui gol interior, poate fi o incercare de reprimare a emotiilor pe care nu vrei sa le simti: disperare, depresie, singuratate sau lipsa de valoare.
Poate ca mananci prea mult pentru ca viata ta pur si simplu e goala si plictisitoare si nu-ti satisface nevoile, adica nu te hranesti cu suficienta hrana spirituala si atunci incerci sa compensezi cu cea fizica.
Poate ca lipseste dulceata din viata ta si atunci mananci multe dulciuri.

Poate ca mancatul e sigura placere din viata ta si atunci you over do it.
Poate ca ti s-a spus mereu ca nu esti destul de... si atunci incerci sa fii mai mult din toate punctele de vedere, inclusiv fizic.
Poate ca mancatul excesiv este un mod prin care te autopedepsesti. Daca te simti abuzat cand te ridici de la masa, abia rasufland, cu burta plina, atunci asta e un mod prin care te autopedepsesti. It's up to you to find out why :)
Poate ca ti s-a spus de nenumarate ori cand erai mic sa mananci si parintii si bunicii s-au plans intr-una: "copilul asta nu mananca mai nimic!" si acum auzi acele voci in capul tau si vrei sa fii un copil bun si sa mananci mai mult.
Poate ca ti s-a spus: "mananca tot din farfurie" si acum te conformezi. Ati observat ca oricat am avea in farfurie nu ne putem abtine sa nu curatam tot?
Fara sa stim, programele din subconstientul nostru inca ruleaza si ne dau batai de cap! Fara ca macar sa fim constienti, suntem programati sa mancam tot, sa nu aruncam mancarea si sa mancam cat mai mult decat ne trebuie, doar, doar vom fi considerati si noi copii buni.

Acestea sunt cateva din cauzele posibile pentru care mancam excesiv.

Eu ma recunosc in toate :D Au facut parte cu toatele la un moment dat din experienta mea. De-asta am si renuntat la mancatul 100% crud pentru ca mi-am dat seama ca problema nu este in ceea ce mananc. Aveam o relatie nesanatoasa cu mancarea chiar si cand mancarea pe care o mancam era cea mai sanatoasa din lume. Mi-am dat seama ca insasi relatia era problema si asta nu avea sa se rezolve de la sine nici macar cu dieta perfecta. Puteti citi toata povestea de atunci aici si de ce nu mai mananc crud aici.

Pana nu gasim si nu lucram la cauza putem tine o mie de diete si nu ne va ajuta cu nimic. Trebuie sa get down to it si sa ne rezolvam mai intai problemele emotionale, altfel, vom recadea mereu si mereu in aceleasi tipare. Efectul yo-yo. Cand renunti la dieta dublezi greutatea pierduta initial. Numai cand ne vom elibera de aceste tipare mentale si de triggerii emotionali vom fi cu adevarat liberi!
Dar nu va ingrijorati, e realizabil! E chiar simplu! Mult mai simplu ca o dieta!

Sufletul nostru intotdeauna tanjeste dupa vindecare, dupa iubire neconditionata, dupa actiuni si gesturi frumoase fata de noi insine, dupa o viata activa, magica, minunata. Si unul din modurile prin care ne comunica asta este relatia noastra cu mancarea. Nu e de speriat. Orice boala, orice problema, e doar un mod prin care corpul ne comunica ceva: "atentie, felul in care gandesti (constient sau inconstient) nu e bun pentru tine!"

Asadar, sa vedem ce se poate face. Tappingul, sau EFT - tehnica de eliberare emotionala, ne poate ajuta sa ne eliberam de emotiile care ne fac sa mancam prea mult. Scopul nostru este sa eliminam mania, nesiguranta, indoiala, teama, depresia, plictiseala... si orice altceva ne mai face sa influlecam. Si apoi corpul se va regla de la sine ajungand la greutatea ideala.

Eu as zice asa: daca aveti orice probleme cu corpul vostru: nu va place cum aratati, aveti kg in plus, celulita sau orice alta probleme estetica, faceti zilnic o sesiune de tapping pornind de la corpul vostru. Si apoi, ori de cate ori apare o senzatie neplacuta, de-a lungul zilei, just tapp it out!

Buuun, dar cum ar trebui sa arate sesiunea zilnica?
Pai, mai intai dezbracarea si infiintarea in fata unei oglinzi!
Scaneaza-ti corpul de sus pana jos si ia-o usurel incepand cu ce-ti atrage cel mai mult atentia. Sa zicem abdomenul sau in limbaj popular: burta! Deci, sa zicem ca ai burta cam mare, ai grasime si celulita pe burta. Vezi ce sentimente trezeste in tine contemplarea acestor aspecte. Poate fi neputinta, rusine, disperare, manie... In cazul meu, uitandu-ma la corp si analizandu-mi emotiile am observat ca eram manioasa pe corpul meu. Cumva stiu ca pot sa arat mai bine dar n-o fac si mi-e ciuda pe mine... Si asa am ajuns eu la concluzia ca are dreptate Louise Hay! Sunt manioasa pe mine si pe corpul meu!

Asadar, incepem tappingul! Daca nu stii cum se face, mai intai vezi aici un filmulet si intreaga poveste!
Incepi tappingul on the karate chop point afirmand:
Chiar daca..."am burta prea mare"...ma accept pe mine insami asa cum sunt!
Chiar daca asta ma face sa ma simt ca naiba si mi-e rusine cu mine si nu stiu cum sa mai ascund burta asta nenorocita, ma accept pe mine insami profund si complet!
Chiar daca sunt manioasa pe mine ca m-am lasat sa ajung in halul asta, ma accept pe mine insami profund si complet.
Si cu toate astea aleg sa ma relaxez!
Inlocuieste "am burta prea mare" cu problema personala.
Apoi continua ciocanind pe toate punctele incepand cu coltul interiorul al sprancenei:
Rusinea, mania, neputinta... etc Renunt la toate astea! Renunt si ma eliberez. Sunt in siguranta! E ok sa renunt la protectie! Renunt la grasimea care ma protejeaza! Renunt la protectie!

And you get the point! Sau the points :D
Continuam pana ce nu mai simtim nimic uitandu-ne la burta. Pur si simplu nu ne mai enerveaza, nu ne e rusine, nici macar nu observam cum ca ar fi mare sau mica. It just is how it is!

Apoi continuam la fel cu toate partile corpului!
Fa asta in fiecare zi!
Apoi, inainte de fiecare masa bagi iar tapping:
"Chiar daca mi-e frica ca o sa mananc prea mult ma accept pe mine insami profund si complet... etc"
Si de cate ori ai vreo emotie si iti vine sa fugi la frigider, te opresti, identifici emotia and you tapp it out!

Aici este partea 1 dintr-o serie de filme de tapping pentru slabit. Puteti sa va uitati la toata seria, poate fi folositor ca sa va faceti o idee despre cum se poate proceda.

O sa vedeti ca in timp o sa incepeti sa va pricepeti si o sa incepeti sa va construiti propriul program si propriile afirmatii. Pana atunci va puteti inspira din multimea de exemple de pe youtube :)

Pentru mine suna simplu :) Poate pentru voi suna un pic complicat la inceput dar nu renuntati. Merita efortul! Cat de curand vreau sa fac si eu niste filmulete cu tapping si o sa intelegeti mai usor ce vreau sa spun dar pana atunci va rog uitati-va la cat mai multe filmulete cu tapping, gasiti pe youtube o tona si invatati cat mai multe despre EFT. E o unealta extraordinara!

Uite doua povesti de succes. Au slabit cu tapping si s-au si vindecat emotional cu ocazia asta!






Iar la final sa va mai spui cateva secrete simple pe care, atunci cand le folosesc :P, au succes garantat:
- dimineata, pe stomacul gol bea cat mai multa apa. eu, de la 9 pana pe la 12 beau cam 2 litri de apa. Apa plata la temperatura camerei, cate-o cana, cate-o cana, pana termin sticla de 2 L.
- apoi mananca fructe. eu mananc de obicei mere (culese din gradina de la noi). dar numai cand mi se face cu adevarat foame.
- asadar bea cat mai multa apa dimineata pe stomacul gol si apoi mananca cateva fructe. ajuta la curatarea intestinelor.
- apoi cand ti se face foame bine de tot mananca prima masa. eu mananc de obicei pe la 14-15.
- mananca numai ce-ti place, cu atentie, cu bucurie. make life a joy not a struggle! daca ti-e teama ca o sa mananci prea mult tapp it out! la teama ma refer :)
- mananca numai atunci cand ti-e foame! Cand ti-e foame cu adevarat mancarea are un gust demential. digestia functioneaza cu adevarat si totul este bine. Daca iti vine sa papi si cand nu ti-e foame, tapp it out. Tapp out za pofta, i mean.
- fa-ti timp pentru a afla ce ti-ai dori sa mananci, like your very best favourite, right this moment. si apoi fa-ti timp sa-ti prepari asa ceva sau sa faci rost de alimentele dorite!
- alege intotdeauna ceva pregatit cu mana si mai ales cu inima. adica in loc de o salata sanatoasa de la fast food alege mai bine ceva gatit de mama sau de o persoana care pune suflet in ceea ce face. daca lucrezi si nu ai timp sa gatesti si nici nu ai mama la indemana atunci cauta un restaurant cu suflet care livreaza mancare. In ziua de azi tot mai multi omuleti isi cauta menirea si sigur exista undeva si in orasul tau o mica firma de catering in care doi-trei oameni gatesc cu bucurie tot felul de mancaruri magice!
Daca nu, sigur ai o prietena care are timp sa gateasca si poate sa-ti livreze ea pranzul zilnic :) Exista intotdeauna solutii! Cauta o solutie ingenioasa! You'll be surprised what you'll find!
- fii bland(a) cu tine! Nourture yourself! Make your life FUN! Distreaza-te! Ai grija de tine! Relaxeaza-te! Pune-te pe primul loc!Loving and caring for your self e cea mai buna bagheta magica! Poti face orice cu ea!


Cam atat despre silueta! Acum la treaba! Astept impresii ;;) Si rezultate!
Pup you!

3 comentarii:

  1. Draga mea Teo,

    Ca de obicei, felicitari atat pentru bucurie, frumusetea si harul pe care il ai mereu atunci cand te exprimi cat si pentru ca ESTI!
    De asemenea, iti multumesc si ca ai facut tuturor acest minunat dar si ai adusa la cunostinta unora dintre noi pe Louise Hay!

    Te pup si te imbratises cu tot dragul din lume!

    The Secret

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc din suflet! :)
    Te imbratisez si eu!

    teo

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesante filmuletele youtube!

    RăspundețiȘtergere