marți, 7 februarie 2012

Ghid practic ~ De la supravietuire la abundenta ~ take 3

Puteti citi prima parte a articolului aici. Si partea a doua aici

Asadar, dupa ce v-am istorisit povestea vietii mele si ultimele mele revelatii in domeniul abundentei, este timpul sa trecem la practica.

Ce puteti face practic si la obiect ca sa aduceti abundenta in viata voastra? Ce puteti face ca sa va schimbati mentalitatea din una de supravietuire intr-una de abundenta?

Exista mai multe moduri distractive si interactive de abordare a problemei. Eu o sa vi le povestesc pe toate cele la care m-am gandit si peste care am dat in cautarile mele. Apoi voi le incercati pe toate si vedeti care rezoneaza cu voi.

In primul rand, indiferent de tehnica propusa inarmeaza-te cu rabdare, perseverenta si hotarare. Hotaraste AICI si ACUM ca esti gata sa te schimbi. Gata cu supravieturirea! Bine ai venit PROSPERITATE!

Urmatorul pas ar fi constientizarea ca abundenta este la indemana tuturor! Abundenta sta in firea noastra! Dumnezeu ne iubeste si vrea sa avem tot ce-i mai bun!
Intelege ca nu are niciun sens sa te chinui. Asta nu ajuta pe nimeni! A fi sarac si umil nu te duce in rai ci doar te tine in survival mode! Daca iti refuzi dreptul la abundenta doar pentru ca sunt oameni care mor de foame intelege ca nu-i ajuti cu nimic! Singurul lucru care va impiedica si pe tine si pe ei sa prosperati chiar acum, sunt doar propriile ganduri! Constientizeaza ca fiecare gand de-al tau creaza! Abundenta din viata ta depinde numai si numai de gandurile tale.
Banii sunt energie divina, la fel ca iubirea! Banii sunt un mijloc de schimb, banii nu sunt murdari si "ochiul dracului", decat daca alegem sa-i vedem in felul asta! Fiecare din noi meritam sa ne bucuram din plin de viata, sa avem suficienti bani si tot ce ne dorim!

Urmatorul pas: stabileste-ti un obiectiv. Poate fi o suma, poate fi un mod de viata, poate fi un job, poate fi dorinta de a-ti fructifica si pune in valoare talentele...poate fi orice inseamna pentru tine prosperitate. Si nu uita, fii darnic cu tine insuti, nu te zgarci. Stabileste o suma care sa te multumeasca, o suma din care sa poti trai si sa te bucuri cu adevarat de viata. Se spune ca cei mai multi oameni nu-si ating obiectivele pentru ca sunt prea modeste. Practic nici nu merita efortul. Accepta o provocare! Indrazneste! Fii nerusinat! Rasfata-te! Ask for the best! Nu te gandi la felul in care banii vor veni in viata ta. Ai putea sa te limitezi. Asteapta-te la orice! Fii deschis!

Scrie obiectivul (sau obiectivele) cu litere mari, la timpul prezent, ca si cum ar fi deja real, pe o foaie de hartie si alaturi trece un termen. Spre exemplu: Am un venit lunar de 1.000 de euro pana la sfarsitul lunii martie 2012. Lipeste foaia undeva la vedere.

Apoi priveste in mintea si-n inima ta si vezi ce anume crezi despre obiectivul tau. Ce trezeste in tine acest obiectiv? Crezi ca e posibil? Cauta credinte negative care te pot impiedica sa-l implinesti. Fa o lista cu toate credintele si gandurile negative ca s-o ai la indemana pentru tapping. Exemple de astfel de credinte:
- nu merit mai mult decat am
- e inacceptabil sa te rogi pentru mai multi bani. rugaciunile sunt doar pentru cazuri disperate, cand esti la stramtoare sau cand esti in pericol
- nu cred cu adevarat ca as putea avea tot ce mi-am dorit fara sa muncesc pe rupte
- imi e rusine sa recunosc ca mi-as dori sa am mai multi bani
- e posibil sa gresesc acceptand mai multi bani in viata mea fara sa muncesc mai mult
- nu am destul! niciodata nu e destul n-o sa am niciodata destul!
- nu e ok sa cer si sa primesc mai mult de la viata
- e o nerusinare sa-mi doresc atat de multi bani fara sa ma spetesc
- va fi greu sau imposibil sa-mi indeplinesc un astfel de obiectiv
- va trebui sa muncesc prea mult ca sa obtin suma asta
- nu vad cum as putea sa castig atat de mult, e imposibil

Si nu uita! Totul e posibil! TOT ce sta intre tine si ce-ti doresti sunt doar gandurile si credintele tale negative. Si ele se pot schimba! Fiecare gand creaza. Fiecare: "nu pot" creaza! Fiecare: "nu merit" creaza! Fii selectiv cu gandurile tale. Din pacate nu putem controla gandurile care ne vin dar putem controla reactia pe care o avem fata de ele. Gandurile carora nu le dai atentie incep sa piarda din putere si incet, incet dispar. Credintele noastre nu pot supravietui in constiinta noasta decat daca le hranim cu emotii. Atunci cand vei stii cu adevarat ca tu esti cel care dai putere gandurilor tale si ca sta in puterea ta sa reactionezi sau nu la fiecare gand pe care-l ai, vei fi cu adevarat liber! Te vei simti in sfarsit stapanul vietii tale, liber sa creezi numai ceea ce-ti doresti.

Deci nu uita:
- gandurile tale creeaza abundenta sau lipsurile din viata ta!
- nu poti controla gandurile pe care le ai. nici nu incerca! e inutil!
- dar poti controla reactia pe care o ai fata de aceste ganduri. atunci cand ai ganduri negative, de teama, de indoiala, de neputinta... lasa-le sa treaca. aminteste-ti mereu: e doar un gand! un gand nu are nicio putere fara emotia mea. refuza sa-i dai atentia ta. refuza sa reactionezi. intreaba-te: vreau ca acest gand sa-mi creeze ziua de maine? daca raspunsul e nu, atunci nu-i da atentie.
spune-ti: e doar un gand din vechiul meu mod de gandire care nu ma mai reprezinta. acum aleg sa cred:........... si spune o afirmatie care este exact opusul acelui gand negativ.

E bine sa fii pregatit. Fa-ti o lista cu toate credintele si gandurile negative care observi ca se repeta in mintea ta si pentru fiecare scrie o afirmatie pozitiva.
Spre exemplu:
Gand negativ: Iar nu am bani. N-o sa am niciodata destui bani! Nu vad cum si de unde as putea primi bani. E imposibil!
Afirmatie pozitiva: Banii sunt o resursa nelimitata! Dumnezeu si ingerii gasesc cai neasteptate prin care sa aduca banii in viata mea. Sunt deschis la nou, sunt gata sa experimentez magia Universului! Eu sunt o fiinta divina! Sunt un copil al lui Dumnezeu! Merit tot ce-i mai bun! Merit sa am destul! Ma deschid catre energia prosperitatii si las banii sa curga liber in viata mea! Miracole se intampla in fiecare zi! Simt ca ceva miraculos e gata sa se intample si in viata mea :)

Si de fiecare data cand vine un gand care te face sa te simti prost, da-i replica :)

Apoi este important sa fii consecvent in procesul de schimbare. Ca sa produca rezultate de durata, schimbarea trebuie sa se faca la nivelul credintelor tale cele mai profunde, iar ca sa creezi in creierul tau noi retele neuronale e nevoie de cel putin o luna. O luna in care sa-ti repeti intr-una ce vrei sa crezi si ce vrei sa fie adevarat pentru tine :)

Asadar timp de o luna de acum incolo, te comporti, gandesti, traiesti ca o persoana prospera! Ca si cum tot ceea ce ti-ai propus sa ai este deja pe drum. Ai facut comanda si acum astepti pachetul. E indiscutabil ca il vei primi! E al tau! Nu trebuie sa stii cum si cand se va intampla. Release it into the Universe! Let it go!

Alt aspect important este faptul ca mintea va opune rezistenta la schimbare. Nu te speria. Nu-i nimic, e normal! Keep doing za work! Continua! Ai incredere! Te vei trezi poate gandindu-te ca iar nu ai bani, ca nu se va rezolva nimic, ca toata chestia asta e o porcarie si nu functioneaza. Nu-i nimic! E doar mentalitatea cea veche, taman cea care produce lipsurile din viata ta. Ignor-o si reaminteste-ti ce ti-ai propus! Reaminteste-ti ca tot ceea ce gandesti devine real pentru tine! Alege sa te focusezi numai pe acele ganduri care iti pot aduce prosperitatea dorita.
Daca neincrederea nu se da nicicum dusa, fa tapping! Ai rabdare si incredere!
Foarte probabila este si o aparenta si temporara inrautatire a situatiei tale materiale. Nu-i nimic! You can handle it! Este un test. Continua sa te focusezi pe ce-ti doresti! Continua sa visezi la obiectivul tau cel frumos!

Ce mai poti face intre timp?

O metoda de mare ajutor in orice proces de schimbare in constiinta este Tapping-ul sau EFT (tehnica de eliberare emotionala). Afla mai multe despre EFT aici.
De cele mai multe ori credintele vechi ne impiedica sa obtinem ce ne dorim. Putem crede ca nu meritam, ne putem simti vinovati daca vrem mai multi bani, poate sa ne fie rusine de subiectul asta... si cate si mai cate. Toate acestea trezesc in noi emotii puternice si genereaza vibratii negative care atrag si mai multa lipsa in viata noastra. Noi atragem in viata noastra lucrurile pe a caror frecventa vibram, iar vibratia este data de emotiile noastre. Chiar daca afirmam ca vrem mai multi bani, cuvintele nu au nici o valoare pentru Univers. Universul spune DA la tot ceea ce SIMTIM! Universul comunica prin vibratii iar vibratia noastra este data de emotii. Asadar, daca vibram pe frecventa nemultumirii, a lipsei, a neincrederii, a dezamagirii.... va inchipuiti si voi ce vom atrage si ce vom crea in viata noastra. Asa ca este abosolut necesar sa ne eliberam de aceste emotii. Si tappingul poate face asta pentru noi. Banii sunt un subiect la ordinea zilei si probabil esti pus in situatia sa te simti prost in legatura cu starea ta financiara de cateva ori pe zi in fiecare zi. Asa ca, ori de cate ori ai de-a face cu lipsa banilor, cu plata unor facturi, cu amintirea unor datorii.. etc.. simte ce trezeste asta in tine si fa tapping pe acel sentiment.

Ce legatura are tappingul cu banii va explica mai bine o tanti draguta in filmul de mai jos.



Apoi, tot dansa va invata sa va stabiliti un obiectiv nerusinat in filmul urmator :)





De curand am descoperit ce ajutor minunat pot fi ingerii in viata noastra. Ingerii sunt fiinte de lumina care pot face orice pentru noi daca le cerem. Ei nu pot interveni in viata noastra decat daca le cerem sau in cazuri de urgenta. Dar altfel ei abia asteapta sa ne ajute daca le cerem ajutorul. Arhanghelul Ariel este cel care se ocupa in special de abundenta. Cere-i Arhanghelului Ariel sa te ajute sa te conectezi la energia banilor si sa-ti aduca venitul pe care ti-l doresti. Poti sa-i ceri orice! Nu te sfii! Ingerii sunt aici sa ne ajute si abia asteapta sa lucram impreuna! :)

Din perspectiva chakrelor, problemele financiare tin in principal de prima chakra. Asa ca poti face cateva din exercitiile propuse in articolul despre prima chakra.
Spre exemplu poti sa porti rosu, sa petreci mai mult timp in natura, sa faci calcule si sa-ti planifici bugetul.

Totusi, chiar daca fiecare chakra are asociata o anumita arie a vietii tale, oricare din ele poate contribui la dezechilibrul tau cu banii.

Spre exemplu:
- daca a doua chakra nu este deschisa si echilibrata poti sa muncesti prea mult, sa nu te bucuri de viata si sa nu reusesti sa obtii banii pe care ti-i doresti fara efort si fara sacrificii
- daca a treia chakra este inchisa sau dezechilibrata vei simti ca nu meriti sa primesti mai mult sau nu vei avea curaj sa-ti urmezi propriile dorinte
- daca inima este blocata nu vei fi conectat cu adevaratele tale dorinte. Inima este cea care da viata oricarui proiect si acolo unde nu e suflet, nici abundenta nu poate exista. Poti avea bani, dar nu vei avea niciodata abundenta. Abundenta inseamna sa te bucuri de ceea ce faci si de ceea ce ai. Daca ne dorim abundenta adevarata, e foaaarte important ca in tot ceea ce facem sa ne urmam mereu glasul inimii. Daca iti investesti timpul si energia intr-o afacere bazata pe pasiune intensa ai mult mai multe sanse sa ai succes decat daca faci ceva numai pentru bani! Ofera-ti timp sa-ti explorezi propriile dorinte. Intreaba-te mereu: este asta ceea ce-mi doresc cu adevarat? Care sunt cele mai ascunse dorinte ale sufletului meu?

Ati vazut din postarea precedenta ca si eu am cazut intr-o astfel de capcana. Continuam sa-mi investesc energia in magazinul meu de pe etsy fara sa-mi dau seama ca inima mea tanjeste acum dupa altceva :) O faceam pentru ca eram obisnuita sa-mi castig traiul din asta, pentru a fost la un moment dat o afacere facuta din maaare pasiune si pentru ca nu prea vedeam posibil sa fac bani din pasiunile cele noi. Intr-un "cuvant": ma limitam si traiam in trecut! Sooo, every once in a while, remember to check with your heart! ;) Inima stie intotdeauna cea mai scurta cale catre abundenta!
- daca chakra celui de-al treilea ochi este inchisa e posibil sa nu ai o viziune clara despre ce ai putea face ca sa-ti indeplinesti visele. E posibil ca oportunitatile sa fie chiar sub nasul tau dar tu sa nu le vezi.

De aceea, pentru bunastarea, sanatatea si fericirea noastra, e important sa ne echilibram toate cele 7 chakre si sa lasam energia sa curga liber prin noi. Puteti citi aici articolele scrise pana acum despre chakre.

O metoda foarte puternica de a aduce mai mult in viata ta este recunostinta. Fii recunoscator pentru tot ceea ce ai. Pentru casa in care locuiesti, pentru hainele de pe tine, pentru venitul pe care-l ai acum, pentru oamenii din viata ta. Universul abia asteapta sa-ti aduca mai mult din ceea ce apreciezi. Fa o lista cu toate lucrurile pentru care esti recunoscator si citeste-o si completeaz-o zilnic.
Cand ai o pana de inspiratie, te poate ajuta Acastistul de multumire si slava lui dumnezeu pentru toate:


O alta metoda puternica este sa afirmi zilnic ce-ti doresti!
Cateva afirmatii care va pot fi de folos si pe care eu le folosesc mereu ar fi:
- Dumnezeu ma iubeste si vrea sa am tot ce-mi doresc!
- Merit sa ma bucur de mai mult! Merit sa am tot ce-i mai bun!
- Sunt deschisa catre toate darurile vietii. Las abundenta si energia banilor sa curga liber in viata mea!
- Energia divina are resurse nelimitate si inteligenta infinita asa ca gaseste mereu solutii ingenioase de a aduce banii in viata mea!
- Fac numai ce-mi place, intr-un ritm relaxat, cu bucurie si incantare si castig mai mult decat suficient!
- Cu cat ma relaxez mai mult cu atat aduc abundenta mai repede in viata mea!
- Am intotdeauna suficienti bani! Sunt mereu conectata la o sursa nelimitata de bani si daruri divine.
- Am tot ce-mi doresc!
- Cheltui cu relaxare stiind ca banii se vor intoarce la mine inzecit!
- Ma relaxez si ma bucur de tot ceea ce am stiind ca intotdeauna ma asteapta si mai mult!
- Ma simt in siguranta! Simt ca viata ma sustine! Totul este bine! Pot sa ma relaxez!
- Banii mei cresc in copaci!

- Cu cat am mai multi bani cu atat pot sa ajut mai multa lume. Cu cat am mai multi bani cu atat mai mult pot sa investesc in proiecte de care pot beneficia tot mai multi oameni.
- Banii sunt un mijloc prin care pot sa am grija de mine si de cei dragi si apoi pot radia bucuria si bunastarea oriunde ma duc. Apoi pot impartasi din tot ceea ce am!
- Las grijile in seama ingerilor si a lui Dumnezeu! Stiu ca sunt sustinuta si protejata in fiecare moment! Sunt in siguranta! Totul este bine!

O alta metoda distractiva si relaxanta de a aduce abundenta in viata ta este sa desenezi un pom al abundentei sau orice altceva reprezinta abundenta pentru tine. Deseneaza un desen simbolic al abundentei si agata-l undeva la vedere. Nu trebuie sa fii un mare Picasso. Chiar si o floricica poate fi un simbol al abundentei. Un desen facut de mana ta are o vibratie foarte puternica! Incearca-l! :)


Un alt ajutor de nadejde poate veni din partea zeilor sau zeitelor abundentei. Una din zeitele abundentei este Lakshmi, zeita prosperitatii, a bunastarii, a puritatii, generozitatii, frumusetii si gratiei divine. Pune-ti o poza sau o statueta cu ea undeva in camera. Citeste mai multe despre ea si conecteaza-te la energia ei.


Daaaa! Cam astea sunt metodele la care m-am gandit eu. Daca mai cunoasteti voi altele sunt mereu deschisa la idei noi :)

Si pe final, hai sa facem un sumar al tuturor ideilor dezbatute:

1. Constientizeaza faptul ca abundenta e un dar de la Dumnezeu pentru TINE! Dumnezeu isi doreste ca tu sa fii fericit si sa ai tot ce-ti doresti! Fii atent la ce ganduri le dai atentia si energia ta!
2. Inarmeaza-te cu rabdare, incredere, hotarare!
3. Stabileste-ti un obiectiv nerusinat!
4. Inavata sa faci tapping si fa tapping de cate ori ies la iveala emotii negative legate de bani
5. Fa o lista cu credintele tale negative legate de bani si fa tapping pe fiecare.
6. Fa o lista cu afirmatii pozitive legate de bani
7. Foloseste afirmatiile pozitive ori de cate ori te surprinzi gandind ceva negativ.
8. Fa o lista cu lucrurile pentru care esti recunoscator. Citeste-o zilnic.
9. Cere ajutor ingerilor si Arhanghelului Ariel.
10. Fa un desen care sa simbolizeze prosperitatea.
11. Foloseste o poza sau o statueta cu un zeu al prosperitatii.
12. Nu renunta! Ai incredere! Keep the faith! :)
13. Bucura-te de abundenta din viata ta!

3 comentarii:

  1. Stabilirea unui obiectiv "nerusinat" in care sa crezi cu adevarat! asta e! super tare, de acord! de cateva zile tot aman sa aplic pentru o promovare, imi tot gasesc scuze si incep sa ma indoiesc de mine. mare prostie! intre mine si promovare sta...eu! mai ales ca multi din cei promovati nici macar nu sunt modele! cognitii pozitive, pozitive, pozitive! si interviul e luat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut clau! Iti tin pumnii cu promovarea! :) Pentru eliminarea neincrederii incearca tapping si cere ajutor energiilor care sunt mereu langa tine (ingeri, arhangheli, dumnezeu sau oricare alte forte in care crezi). Eu mi-am dat seama de-abia de curand, cu mare bucurie de altfel, ca "orice" inseamna chiar orice. Inlusiv a cere mai multa credinta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu te inteleg prea bine am citit despre abundenta in mai multe articole dar pareti toti una incepeti prin a va da aiere cu espresi in oalta limba de care nu tot saracu are posibilitatea de a o intelege asa ca nu vad un ajutor prea mare nici din partea ta de fapt ca si de la ceilalti lasati fratilor mindria si daca tot vreti sa fiti de ajutor fiti pe intelesul tuturor....

    RăspundețiȘtergere