vineri, 17 februarie 2012

Conopida la cuptor si prajitura de ovaz

Astazi am facut doua bunaciuni delicioase drept urmare nu ma pot abtine sa nu va spui si voue retetili. Nu ieste nici raw, nici vegane dar ie buuuune de numa' :)

Conopida la cuptor vine cam asa:

Se spala conopida si se tavaleste o tzara prin pesmet. Apoi se pune intr-o tava (tapetata sau cu hartie de copt). Se face un sos din: 1 ou + cateva linguri de smantana si putina sare si se toarna peste conopida. Peste se rade telemea si se da la cuptor unde se lasa 25-30 minute la foc potrivit. Se pune o folie de aluminiu peste tava ca sa se inabuse mai bine. E super delicioasa :)


Placinta de ovaz sa vad daca mi-o mai amintesc ca am cam facut-o din uochi:

Se freaca 100 gr unt cu 1 cana de zahar si 1 plic zahar vanilat. Apoi se adauga 1 ou si se incorporeaza in compozitie. Se adauga 100 gr fulgi de ovaz, 50 gr faina de grau si apoi faina de ovaz dupa ochi (in care se amesteca 1/2 praf de copt) pana incepe sa aiba o consistenta de aluat grosut. Optional, se adauga un pumn de stafide. Se intinde intr-o tava, in care am pus hartie de copt, in strat subtire si se da la cuptor timp de 30 de minute, la foc iute primele 10 min si apoi la foc potrivit. Si gata! E foarte buna! Daca aveti ceva mai mult chef ca mine puteti sa formati biscuiti si sa-i coaceti in tava. Ies si in felul asta foarte buni. Daca ati mancat biscuiti din ovaz stiti despre ce vorbesc ;) Uite cum ar trebui sa arate biscuitii:

No! Pofta buna!

Un comentariu: