joi, 5 ianuarie 2012

Supravietuire versus abundenta!

Hello party people!

Revin in forta cu ultimele noutati de la Ileeeeni :))
Asadar, dupa ce in ultimele 2 luni am stat mai mult prin Fagaras, la bloc, la maica-mea, am hotarat sa revin la Ileni. Pentru ca in Ileni nu avem soba in atelier si nici in bucatarie, imi mutasem atelierul in Fagaras si stateam mai rar pe aici, dar mi-era asa dor de casa si curte si aerul de aici ca am hotarat ca din 2012, impotriva tuturor vicisitudinilor, voi reveni ACASA :) Si ma simt excelent!!

I feel like I belong here :) Mi-am pus masinile de cusut in dormitor si pana se va face cald sau pana vom gasi o solutie de incalzit atelierul o sa lucrez aici. E mai nasol cu bucataria si baia. Bucataria este vis-a-vis de casa, deci trebuie sa iesi prin curte ca sa ajungi acolo si este mega congelata... are soba dar sa facem atatea focuri e cam compliche. Baia... este in fundul curtii si se numeste de fapt buda :) Si ea este decomandata, adica trebuie sa iesi in curte ca sa ajungi la dansa si te imbie placut sa te asezi pe lemnul congelat :D Bineinteles ca tanti de peste drum si inca vreo nspe miliarde de oameni de-a lungul vremilor au trait in aceste conditii toata viata lor si au fost tare multumiti, asa ca o sa-mi inghit fitzele si pana la primavara o sa ma bucur de ce am: aer curat, un dormitor frumos si primitor, spatiul meu propriu si personal, curte, gradina inzapezita, plimbarile prin sat, vecinele povestitoare si bucuroase ca mai stam si noi pe-acasa.

Nu-s chiar ele-n poza, e o poza de pe net, dar seamana :))
Va spusei deja ca de cand am intrat in 2012 m-am pus pe planuit si pe actionat. Ce nu am apucat sa va destainui este ca mi-am propus 13 obiective de indeplinit si pentru fiecare mi-am stabilit un termen. "Obiective" suna tare corporate like dar intelegeti voi ideea. Sunt de fapt dorinte frumoase din adancul fiintei mele, unele vechi si neglijate, altele prea indraznete sa fie abordate pana acum. Asadar mi-am facut un plan de actiune si am purces la treaba. Mi-am facut grafice colorate, am inceput sa-mi refac Vision Board-ul, mi-am facut un mic "altar" unde sa-mi fac afirmatiile, tappingul, rugaciunile si toate celelalte "ritualuri" :)

Tinand cont ca imi incep dimineata cu o mica rugaciune si niste afirmatii, apoi aleg din colectia de pietre semipretioase un colier pentru ziua ce urmeaza, apoi vine seara si pun colierul intr-un vas cu sare unde sa se curete si fac din nou o rugaciune si afirmatii, am constatat ca e foarte fain sa am un spatiu numai al meu, dedicat activitatilor mai "speciale", unde sa-mi tin toate "sculele" si unde sa creez o energie care sa ma ajute sa get in the mood mai usor :P Plus ca de cateva luni m-am indragostit de tamaie asa ca tamaiez zilnic ceea ce prespune alte cateva ustensile :)

Aseara, am scos "vision board-ul" din debara (a se citi grajd, pentru ca acolo am depozitat toate bagajele nedespachetate inca) l-am sters de praf, am dat jos ce aveam pe el pentru ca nu mai sunt de actualitate si am inceput sa lucrez la o versiune actuala. Deocamdata contine doar obiectivele pe 2012 si un mesaj cu BEA APA - ca am cam neglijat subiectul in ultima vreme. Urmeaza sa-l umplu cu chestii colorate si inspirationacioase!

Cei care ati vazut filmul The Secret stiti ce inseamna Vision Board. Pentru cine nu stie, vision boardul este un panou care te ajuta sa pastrezi la vedere, sa iti reamintesti mereu si sa te poti focusa mai usor pe ce-ti doresti. Poti pune acolo poze cu locuri pe care vrei sa le vizitezi, cu obiecte pe care ti le doresti, cu tine in momente de bucurie, cu familia, cu animalute dragi, cu biletzele pe care sa-ti scrii dorinte, cu afirmatii, cu chestii pe care vrei sa ti le reamintesti. Orice iti trece prin cap! Pune vision boardul undeva la vedere si completeaza-l sau reactualizeaza-l de cate ori simti nevoia.
Si pentru ca vision boardul cel vechi mi se parea neincapator si pentru ca vroiam sa pun acolo si chestii pe care nu vroiam sa le intzep sau sa le lipesc, tot aseara mi-am facut si un "tablou cu atze". Mai exact, o rama de lemn, de care am legat ate intinse in toate directiile posibile. Acolo unde atele se intersecteaza poti introduce poze.

M-am inspirat dintr-o emisiune de decor interior, unde foloseau "tabloul" asta ingenios ca sa-si expuna pozele preferate.
Si pentru ca unul din obiectivele pe anul asta este sa trec intr-un stadiu mai avansat de siguranta materiala, sa manifest suficienti bani pentru toate necesitatile, dorintele si proiectele care au nevoie de investitie, am hotarat sa pun acolo si niste bani. Si mi-am pus vision boardul si tabloul cu ate pe peretele din fata patului, deasupra masinilor de cusut. Asa ca o sa le vad in fiecare dimineata si seara din pat si de fiecare data cand cos la masina.

Ideea cu banii mi-a venit dupa ce m-am trezit intr-o dimineata si aveam niste bani pe noptiera. Cu o seara inainte primisem doua hartii de 50 de lei chiar inainte sa ma culc si i-am pus acolo, sub piatra mea frumoasa de Lapis Lazouli. Dimineata cand m-am trezit si i-am vazut am avut un feeling interesant, mi-a placut sa-i vad acolo. Imaginea hartiilor de 50 de lei sub piatra mare si albastra m-a bucurat. Apoi au inceput sa iasa la suprafata mixed emotions, in sensul ca m-am judecat pentru ca m-am bucurat de privelistea cu banii. Si uite-asa mi-am dat seama ca am o credinta ascunsa ca nu e ok sa-ti doresti bani...ceva de genul: nu e ok sa te bucuri de bani... cel putin nu asa, pe fata... Am mai observat ca pana si cuvantul: "bani" ma tulbura intr-o anumita masura. Mai ales cand vine vorba sa cer mai multi bani, sa fac afirmatii legate de bani, sa ma rog pentru bani.

Am observat ca evit sa folosesc cuvantul "bani" pentru ca trezeste in mine o emotie negativa si prefer sa ma ascund dupa "abundenta" sau "prosperitate". Daca te recunosti in treaba asta you might wanna look into it. De fiecare data cand suntem constienti ca avem o reactie negativa la ceva, in loc sa fugim de chestia asta, eschivandu-ne, putem folosi aceasta ocazie ca pe o comoara ascunsa care ne da ocazia sa curatam credintele negative. Altfel, chiar daca folosim cuvinte ca abundenta sau prosperitate, sau evitam sa ne mai gandim la bani, credinta noastra negativa este tot acolo si ne impiedica sa avansam si sa traim cu adevarat si sa ne bucuram de ceea ce am putea face in viata noastra daca am avea mai multi bani. Mai multe despre cum se face clearingul intr-o post viitor dedicat banilor, prosperitatii, abundentei si despre cum se leaga bucuria de a trai cu adevarat de energia banilor si de deschiderea ta fata de aceasta energie!
Dupa ce am constientizat reactia mea la vederea banilor am hotarat ca de acum o sa-mi pun bani peste tot, sa-i vad si sa ma obisnuiesc cu ei.

Sa ajung sa simt banii ca pe ceva pozitiv si normal. Si e ceva normal! Toti avem nevoie de bani si e absurd sa ne ascundem dupa deget. Banii sunt energie. Banii ne ajuta sa avem grija de noi, ne ajuta sa ne implinim nevoile si dorintele. Banii sunt si un mijloc prin care ne putem oferi ce avem nevoie ca sa evoluam spiritual. Banii ne ajuta sa investim in lucruri care pot ajuta si pe altii. E ok sa-ti doresti bani! E ok sa te bucuri cand primesti bani si e ok sa exprimi dorinta ta pentru bani in fata lui Dumnezeu, in fata ingerilor si a Universului. Multi dintre noi avem ascunsa in subconstient ideea ca banii si spiritualitatea nu au nimic in comun, ca banii sunt ceva murdar, ca nu poti sa te rogi pentru bani, decat cel mult daca ai nevoie disprata de bani sau numai pentru necesitati. Dar noi suntem niste fiinte divine si Dumnezeu vrea ca noi sa ne bucuram cu adevarat de viata, sa avem tot ce ne trebuie si tot ce ne dorim, Dumnezeu nu vrea ca noi sa ne chinuim, Dumnezeu este gata sa ne imbogateasca oricand, trebuie numai sa ne deschidem si sa primim cu bratele deschise abundenta si prosperitatea in viata noastra. Este timpul sa prosperam! Gata cu supravietuirea! Bine ai venit prosperitate!!!!!

Asadar, una din dorintele mele pentru 2012 este sa am destui bani ca sa-mi indeplinesc toate celelalte dorinte, sa pot sa-mi achit toate facturile, sa pot sa-mi satisfac toate nevoile, sa ma pot bucura de viata, sa pot investi in ceea ce-mi doresc sa fac, sa pot sa impartasesc din ceea ce stiu, sa pot sa dau mai departe ceea ce am, sa ma deschid fata de abundenta existenta in Univers! Sa simt ca pot sa-mi permit orice! Sa simt ca oricat as cheltui, Universul imi va da inapoi de zece ori mai mult! Sa simt ca sunt in siguranta si ca Universul ma sustine si sustine tot ceea ce imi propun si imi ofera mijloacele materiale si energetice ca sa realizez tot ce imi doresc! In 2012 vreau sa trec de la surviving la thriving! Chiar simt ca mi-a venit sorocul sa fac asta! Simt ca energia divina este aici sa ma sustina! Trebuie doar sa stiu clar ce-mi doresc si apoi sa cer ca asta sa se intampla! Si apoi sa ingadui ca asta sa se intample! Si pentru asta trebuie sa inlatur orice rezistenta, sa clean out any negative beliefs. Si stiu si cum! :D Si stiu ca pot! Simt ca pot sa fac orice si vreau ca 2012 sa fie un an al abundentei maxime! :)

So stay tooned! Mi-am propus sa studiez si sa aprofundez problema si sa revin cu o postare detaliata si cu un plan bine pus la punct si documentat despre cum sa trecem cu totii de la supravietuire la abundenta!

7 comentarii:

  1. hello girls! La multi ani si un an nou transformator, bogat, colorat, animat, plin de entuziasm, bucurie, incredere si pace! va pup!

    chiar mi-era dor de voi :) era prea liniste pe blog la capitolul comentarii :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Faina postarea :)! de acord, de acord, de acord !!

    Iau si eu urarea de an transformator, bogat, colorat, animat, plin de entuziasm, bucurie, incredere si pace!!Multamim!

    Zilele trecute, iesind cu parintii la o cafea, s-a intamplat un lucru foarte amuzant,inocent, ironic, neasteptat! si, desi, in fond, nu era nimic extraordinar, am izbucnit in ras! Am uitat pentru moment cine, ce, unde, cand si cum! Simteam endorfinele cum imi napadesc tot corpul si ma gandeam "hm, ce bine e, oare de ce nu fac asta mai des?"
    Una din rezolutiile mele de 2012 e sa rad cum am ras alaltaieri!

    Ma bucura ideea ta cu blogul! De-o vreme, imi ratacise prea mult privirea in afara. Incepusem sa uit din nou.

    pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Clau si bine ai venit! Cat despre urare preia-o cu incredere :)

    e fain cand ne reamintim ca de fapt bucuria vine din interior. A stii ca poti fi fericit fara nici un motiv, indiferent in ce situatie "nasoala" te afli inseamna libertate si incredere deplina :)

    sa speram ca 2012 va fi plin de astfel de momente!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumos!..dar care-i faza cu romana in combinatie cu engleza? e mai la moda asa? P.S. Te-ai gandit vreodata sa devii preot?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salutare! :) Multumesc petru apreciere!
      Faza cu romana si engleza este...ca asa este :D Asta sunt eu si asa-mi place sa ma exprim! Sunt anumite lucruri, care, daca ar fi sa le traduc, nu ar mai surprinde esenta a ceea ce vreau sa spun. Asadar, pentru ca acesta este blogul meu, imi permit sa ma exprim liber, asa cum vrea muschii mei! :P

      Preot n-as putea sa ma fac oricum, pentru ca sunt femeie. Totusi in America as avea sanse :D ca tot imi place asa mult engleza :)) Dar nu ma pasioneaza ideea... ii las pe altii mai religiosi :)

      Ștergere