luni, 23 ianuarie 2012

Inima iti spune: Danseaza!

Hello dragilor!

Iata-ma-s cu un nou raport, tot din luna care pare ca nu se mai termina. Nu-mi vine sa cred ca suntem numai in 23 ianuarie :) Uau... am facut atat de multe in aste 23 de zile!!! Imi place timpul dilatat din 2012! :D I love it!! I mean I really LOVE it! You hate it compared to how much I love it!! (asta e din Madagascar :)) wich I also LOvE)

Asadar, io sunt intr-o continua visare dublata de entuziasm, energie, idei, pace, materializari rapide ale multor dintre intentiile mele.
Acu' sa fiu sincera, n-am fost scutita nici de bumps in the road :D Numai ca, abordate cu multa detasare, curaj si siguranta. Acceptate cu blandete si intelegere, "vremurile grele" isi fac damblaua si parasesc in graba incinta :) Asta da vindecare! Eh, nu ma credeti chiar pe cuvant, mai cad si eu prada victimizarii si disperarii si intru in panica gandind ca am facut ceva gresit de ma simt iar rau sau ajung la vesnica si hilara concluzie ca ma simt rau si voi ramane vesnic in aceasta stare :)) uof doamne!

Dar, inarmata cu tappingul, za work, legea atractiei, loving my self si cu inca cateva tehnici haioase si simple, le fac fata cu brio. La fel ca 99% din microbi in fata lui Domestos, nici o stare nasoala nu rezista mai mult de cateva ore pe taramurile "Teo-iene" :)) 2012 are intr-adevar o energie magica! Din fericire nu vine sfarsitul lumii ci vine sfarsitul unei lumi interioare si inceputul descoperirii unui nou taram in interiorul fiecaruia dintre noi. Welcome to your own magic land!

As vrea totusi sa detaliez oztara turbulentele de care v-am povestit, poate, cumva pe undeva, ajuta pe cineva. Le centralizez si eu cu ocazia asta, si-mi pun ordine in idei.

Asadar, am avut parte de turbulente la nivelul chakrei inimii, a gatului si a plexului solar. Cand pe rand, cand toate-odata. In plus am avut probleme cu respiratul, dureri de spate si pozitie cocosata, invazie de muci, accese de furie, tristete, anxietate si autocritica. Dar sa le luam pe rand :)

De cand ma stiu gatul meu era umflat si bulbucat, ca toata lumea ma intreba daca am probleme cu tiroida. M-am analizat si cica nu aveam cu tiroida, dar ceva dubios la mijloc tot era :D Dupa cateva sesiuni de afirmatii de genul: chakra mea e deschisa si echilibrata, ma eliberez de blocaje, elimin toate toxinele din fiecare celula a corpului meu, plus masaj pe gat am observat intr-o buna zi ca gatul meu nu mai este umflat. SURPRIZAAA! It felt great! It was amazing, parca nici nu era gatul meu cand puneam mana pe el. Niiice! :D Magic!

Se pare ca in energia luminoasa a lui 2012, "cere si ti se va da...repede si usor" e un motto potrivit! Incercati si voi! Puneti-va intentia si aveti incredere ca Dumnezeu gaseste cea mai rapida si usoara cale de a va indeplini dorintele! And let go of it!

Apoi, am avut de-a face cu un sentiment chinuitor, pe care nu reuseam sa-l localizez si imi va fi greu si sa-l descriu dar o sa-ncerc. Parea ca trebuie sa respir adanc, dar atunci cand incercam, simteam ca nu reusesc, blocajul parea a fi in gat (simteam ca un nod cand ajungeam cu respiratia in gat), dar corelat cumva si cu plexul solar si mai tarziu am observat ca si cu inima. Tot strofocandu-ma sa respir si nereusind nimic, devenise foarte frustrant la un moment dat. Ma enerva de-a dreptul. Dupa zile intregi de incercari (am problema asta de acum cateva luni, it comes and goes) la un moment dat, disperata si anxioasa de-a dreptul, stand in genunchi la rugaciune, am hotarat ca n-o sa mai fac nimic. Am stat, ca-ntr-o meditatie, nemiscata si am lasat frustrarea, disperarea si sufocarea sa se expandeze pana la cote maxime dupa care au inceput incet sa se topeasca. Am hotarat ca daca acest blocaj are de gand sa fie acolo si eu n-am reusit de atata timp sa-l elimin, oricat m-am strofocat, atunci asa sa ramaie! I'll live with it! :) In cateva minute eram libera. M-am ridicat si l-am dat uitarii. Dupa cateva zile am observat ca parca stateam mai drept si respiram mai usor. Uau! Fantastic! :)

De multa vreme am observat ca stau cu spatele curbat, indoit din mijloc si din umeri, strivind plexul solar si acoperind inima. Am avut si un accident de masina si de-atunci durerea mea de spate imi oferea o scuza pentru care stau intr-o rana, fara sa-mi tin spatele drept. Dar asta, dupa cum am observat, ma face sa-mi strivesc abdomenul si mai ales plexul solar, stand pravalita, ca un babuin cu burta la soare si cu destiu'n nas. Si nu e deloc confortabil. Unul din motivele pentru care respiram greu.

Dupa faza cu strofocatu' si apoi abdandonatu' am observat ca stau mai drept. A fost nevoie la inceput de un efort constient dar apoi, incet, incet am observat ca mi se pare de-a dreptul sufocant si inaceptabil sa mai stau indoita de spate. Din cate simt eu (coreland treaba asta cu alte subiecte la care lucrez) statul cu spatele indoit din mijloc are de-a face cu multe chestii cum ar fi : standing up for yourself (esti in stare sa te mentii drept pe pozitii si sa-ti sustii punctul de vedere in fata altcuiva? iti iei apararea? stii cine esti si ce vrei?), a te simti sustinut de viata, a fi increzator in fortele proprii, optimist, motivat, curajos, darz, perseverent, a fi sigur pe tine, a stii ce vrei si a face cum vrei tu. Lucruri la care nu pot spune ca am stat intotdeauna prea bine dar lucrez la ele si se pare ca am si rezultate :) Tot din inteligenta si studiile proprii, umerii incovoiati au legatura cu chakra inimii. Daca ai fost ranit si ti-e frica sa-ti mai expui inima si sa-ti oferi iubirea de frica sa nu fii ranit din nou, e posibil sa ai umerii incovoiati ca sa-ti protejezi inima.

Apoi, in faza urmatoare am avut turbulente in piept. Anxietate, tristete, sufocare, nu puteam sta cu pieptul relaxat si "scos dintre umeri". Am simtit cumva ca toate astea se leaga. Am cerut Ingerilor si lui Dumnezeu sa ma ajute sa elimin toate blocajele si toxinele (emotionale, fizice si mentale) si am afirmat de cateva ori ca asta deja se intampla. In aceeasi zi, dupa amiaza, a inceput sa ma doara gatul si apoi am inceput sa am simtome de raceala dar fara sa ma simt rau. De-atunci mi-am suflat nasul o saptamana intreaga si am eliminat o tona de mucus (scuzati expresia :P) de toate felurile (nu dau detalii prea multe sa nu va scarbicesc). Oricum, m-am curatat super bine!

Apoi, zilele trecute, am avut intuitia ca un anume sentiment, care ma bantuie de ceva vreme si nu stiam sa-l identific ar fi furie, manie, frustrare. Stiam din cartea lui Louise Hay ca anumite simptome (printre care si faptul ca in ultima luna m-am lovit obsesiv la piciorul drept, inclusiv o tranta in curte in care mi-am tras ditai vanataia la genunchi) inseamna manie fata de mine insami dar cumva nu intram in contact cu acea furie si ma gandeam ca probabil e vorba de altceva. Credeam ca sunt eu mai speciala si la mine nu se aplica asta cu mania :P Ma credeam free of anger. Dar, dupa ce am avut acea intuitie, am hotarat sa intru mai adanc si sa explorez aceasta manie si daca o gasesc sa o elimin pentru totdeauna :) Mania este stocata in corpul nostru la nivelul tesuturilor sub forma de toxine si cauzeaza in timp boli cronice.

Si dupa ce am facut eu tapping de eliminare a maniei de vreo cateva ori, a doua zi m-am trezit cu niste nervi de imi venea sa musc din pereti. Si numai bine ca mi-am varsat nervii pe omul de zapada din curte caruia luci ii pusese gand rau. Vroia sa facem unul nou si nu avea chef sa-l distruga sau sa-l mute pe al vechi. Asadar, potrivire perfecta! M-am inarmat cu bate, sape si topoare si am ciopartit saracul om de zapada de zici ca imi omorase familia cand eram mica :)) Pana nu l-am facut faramitze nu m-am lasat! :) I-am si zis vreo doua de mama in timp ce-l ciomageam! :D Si uite-asa am eliberat mania. A fost extraordinar de eliberator! Va recomand! Daca nu aveti oameni de zapada la indemana, puteti sparge cuburi de gheata, puteti ciomagi perne sau animalute de plus, saci de box.. ce are fiecare prin debara :P
Poti sa te eliberezi de emotiile blocate si intr-un mod intuitiv daca iti asculti corpul. Stai nemiscat si scaneaza-ti corpul. Urmareste sa vezi unde simti aceste emotii blocate. Poate fi o tensiune in plexul solar, o senzatie in abdomen, o durere sau intepatura in zona pieptului, un nod in gat, umeri apasati.. etc. Apoi incearca sa intuiesti cum ar vrea corpul sa se miste ca sa elibereze aceasta tenstiune. Apoi lasa-te in voia miscarii. Poti sa te scuturi, sa sari, sa tropai, sa rotesti umerii, soldurile, capul, cateodata chiar sa te tavalesti haotic pe jos. Daca esti mai timid poate fi mai greu la inceput, dar dupa ce-ti dai drumul vei vedea cat e de eliberator. Incearca! Va fi ceva de genul unui dans tribal! Meditatie dinamica!

Asaaa, mai departe! Ieri am fost la biserica in sat si la intoarcere am avut de-a face cu un val de tristete la vederea unui batranel neajutorat care nu putea sa-si deschida poarta si sa intre in curte. Am bocit cateva ore si am tipat la luci, care saracu' vroia sa ma ajute si m-am descarcat din nou. Am mai avut de-a face, apoi, mai pe seara, cu o anxietate dubioasa pe care am tappinguito de i-au mers fulgii :)) Apoi m-am calmat brusc si complet.
Si azi dimineata m-am trezit ca un bebelus :) Fresh and alive, ca in fiecare dimineata de altfel de cateva saptamani incoace! Ma trezesc la 8 sau la 9 fara sa-mi pun ceasul sa sune si am energie toata ziua. Ma pun in pat la 1-2 noaptea si adorm instant, linistita si multumita de ziua ce-a trecut! Toate astea nu se intamplau inainte. Chiar si in noiembrie-decembrie, ma trezeam la 11-12 ziua, nu aveam chef de nimic, eram secata de energie si la 10-11 seara desi muream de somn, nu puteam s-adorm.

Cu toate turbulentele de care v-am povestit ma declar un om fericit! I'm happy to be alive! Happy sa pot sa impartasesc toate astea cu voi! Ma simt puternica, noua, spontana, plina de energia!

Am scris foarte mult in aceasta luna, aproape am umplut un caiet studentesc de 100 de file. In fiecare zi fac un rezumat al zilei si ma uimesc de cat de multe lucruri fac. In fiecare seara desenez un smiley face sau un sad face care sa simbolizeze starea din ziua respectiva. Si pot sa va spun ca in toate cele 23 de zile din ianuarie 2012 n-am avut niciun sad face! Decat vreo 2-3 Minus Smiley. In schimb am avut Smiley PLUS si Double Smiley la greu!!! :D

Ce sa va mai zic... Viata mea e fantastica! Viata e fantastica! Am inteles in sfarsit ca poti sa zambesti chiar atunci cand esti in trouble! Cu alte cuvinte: durerea e inevitabila, suferinta e optionala!

Ceea ce vreau sa-ti spun, adica concluzia acestei postari, este sa ai incredere in procesele prin care treci in aceste vremuri. E normal sa ai stari de anxietate, tristete, manie, debusolare. Sunt procesele prin care blocajele noastre se elibereaza. Sunt procesele prin care visele noastre devin realitate. Daca iti doresti cu adevarat sa te vindeci e ok sa lasi lucrurile sa se intample. Esti in siguranta! Toate aceste emotii si stari sunt spre binele tau! Lasa-le sa treaca. Nu te agata de ele. Trec mult mai repede si poti fii calm in timp ce se intampla. E ca si cum ai fi angajat o firma de curatenie sa-ti curete casa si tu stai afara, in hamac si te uiti relaxat la ei cum lucreaza. Cu cat esti mai detasat si nu te implici in aceste procese cu atat trec mai repede. Si apoi te poti bucura de o casa perfect curata si inmiresmata! :)

In evolutia sufletului nu exista nimic in afara noastra spre care sa tindem. Nu exista o fiinta perfecta ce trebuie sau putem sa devenim. Ceea ce vrem sa fim si locul unde vrem sa ajungem sunt in interiorul nostru, sunt deja aici, suntem deja acea fiinta perfecta. De aceea, iluminarea nu este ceva ce trebuie sau poate fi obtinut, este ceva ce se gaseste in interiorul nostru. Sub toate straturile de autocritica, manie, neputinta, necredinta si neiertare se ascunde miezul de lumina al innocentei si iubirii neconditionate. Haideti sa lasam blocajele sa cada unul cate unul. Sa privim cum se desprind de la sine si ne elibereaza cu fiecare oftat, cu fiecare lacrima, cu fiecare stare negativa de care nu ne mai agatam, pe care o primim cu ingaduinta in inima noastra si o privim apoi cum se stinge si dispare pentru totdeauna. Fii acolo in fiecare moment si lasa viata sa se desfasoare. Lasa energia sa se manifeste spontan. Nu controla. Fii curios sa vezi ce se intampla.

Viata e ca un dans spontan! Sari, te misti, te unduiesti, te apleci, te ridici! Nu stii niciodata care va fi urmatorul pas, pur si simplu lasi corpul sa se miste! Nu exista o reteta, nu poti sa-i dai nimanui sfaturi cum sa calce si incotro sa paseasca. Dansul vine din inima fiecaruia. Dansul tau trebuie sa vina din inima ta!


Ai incredere! Suntem impreuna!

Va pup! Si va trimit o raza de soare sa va mangaie pe pleoape!

5 comentarii:

  1. ce frumos povesteşti şi ce total intangibile îmi par toate. of.

    RăspundețiȘtergere
  2. In psihosomatica, partea dreapta semnifica masculinul si partea stanga femininul. Loviturile succesive la piciorul drept, semnifica aspecte nesolutionate cu masculinitatea, cu barbatii sau cu aspectele/calitatile tale masculine. Sunt magic reminders ca mai e de lucru acolo :-)

    andreea

    RăspundețiȘtergere
  3. hei cabinthesky! tocmai de-asta iti povestesc, ca sa stii ca se poate. si eu am fost unde esti tu acum si cateodata inca mai sunt. stiu cat de helpless pare totul, dar o sa fie mai bine! trust me! :) don't give up!

    sending you my love and a big huuuug! :D

    RăspundețiȘtergere
  4. ai dreptate andreea!

    totusi inca nu m-am lamurit exact care e problema mea cu latura masculina (zise chiar dansa incercand sa figure it out :))). cu siguranta am facut o legatura zilele trecute intre mania (care reiesea din autopedepsire) si relatia cu tatal meu, adica figura masculina din viata mea. Sunt inca manioasa pe tatal meu pentru anumite aspecte ale relatiei noastre. Working on it :D Iertarea e un issue destul de important in viata fiecaruia dintre noi!

    In rest, ar mai putea fi si faptul ca incepand din adolescenta am lasat latura mea masculina sa domine si am cam fugit de cea feminina (blandete, ingrijire - m-am ingrijit numai de altii, intelegere, rabdare, vulnerabilitate). Din cauza asta de multe ori transformam orice distractie in treaba si luam totul prea in serios. Incercam mereu sa fiu puternica si sa fac fata in orice situatie. Nu concepeam sa fiu slaba sau sa-mi expun latura vulnerabila sau sa spun: "nu pot" desi cateodata era peste puterile oricui sa rezolve situatia in care eram. Poate fi asta? Working on it anyway :D
    Poate faptul ca ma lovesc mereu pe partea dreapta sa insemne ca sunt manioasa pe latura mea masculina care incearca mereu sa preia controlul, ma pune mereu in situatii dificile si nu vrea sa se dea batuta niciodata. Poate ca m-am saturat sa ma fortez mereu, sa-mi cer mereu sa fac tot ce pot, sa fac mai mult, sa ma strofoc. Poate ca tanjesc si eu dupa mai multa blandete fata de mine insumi, intelegere, rabdare, ingrijire si gingasie :)
    Sau poate ca m-am saturat sa try and figure it out si sa gasesc solutii logice la probleme?
    Who knows?
    But working on it anyway :)
    Mersi andreea pentru comentariu! Mi-ai dat ocazia sa analizez otzara problema :)
    hugs!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nimeni nu-ti putea raspunde mai bine decat ai facut-o deja tu singura :-)
    Mi-a placut mai ales partea cu tanjitul dupa putina blandete fata de tine, intelegere, gingasie!


    andreea

    RăspundețiȘtergere