joi, 19 ianuarie 2012

Elibereaza-te de emotii!

Cu totii ne confruntam cu momente de panica, de suferinta, de depresie, de neincredere sau cu amintiri care ne fac sa tresarim. Pe langa toate aceste emotii de care, cel putin suntem constienti, avem o gramada de nebunii si conexiuni bizare si in subconstient. Fara ca macar sa stim, suntem atasati emotional de o gramada de comportamente si gesturi. Fumam pentru ca tanjim dupa acceptare sau iubire, nu pentru ca ne dorim neaparat sa fumam, mancam atunci cand suntem nervosi sau pierduti, bem sa uitam de suparare, ne enervam si ne descarcam nervii pe cate-o persoana draga care stim ca nu are saraca nicio vina. Avem aceleasi ganduri negre, repetitive, fara speranta si desi nu le mai vrem si promitem ca de-acu-nainte vom gandi numa' si numa' optimist, ceva se intampla si recadem mereu in aceleasi ganduri posace: nu sunt bun de nimic, stiam eu ca asa se va intampla, sunt un prost, viata mea e trista, sunt singur....si cate si mai cate ganduri obsesive care ne seaca de energie si din a caror capcana pare ca nu putem scapa nicicum. Parca am fi pe pilot automat!

Am incercat si eu, ca voi toti sa gasesc un quick fix la emotiile negative, de cele mai multe ori incercand cu tot dinadinsul sa scap de ele, incercand sa le ignor sau sa ies din ele cat mai iute. Ceea ce nu stiam atunci este ca exista o mare diferenta intre un quick fix si o vindecare adevarata!

In plus, stiind ca Legea Atractiei aduce in viata mea lucrurile pe care ma focusam, si lucrurile fata de care aveam emotii puternice, cu atat mai mare era frustrarea mea ca nu reuseam sa scap de toate aceste emotii si parea ca oricat ma strofocam 80% din energia si atentia mea se consuma pe chestii negative, atragand astfel si mai multe lipsuri si probleme in viata mea.

Si degeaba incercam eu sa afirm si sa strig din toti bojocii ca vreau mai multi bani, daca numai cuvantul bani imi zburlea parul in cap si mi se facea inima mica cat un purice. Degeaba vroiam sa fiu fericita daca depresia se tinea de mine ca scaiul. Degeaba vroiam eu sa-mi schimb viata daca in capul meu rulau intr-una aceleasi vechi tipare mentale. Asa ca am pornit in cautarea unei solutii cu adevarat eficiente!

Si tot studiind io de-a lungul anilor aceste probleme, am descoperit (printre altele) o arma miraculoasa, imbatabila si simpla care poate fi folosita oricand, oriunde si care te elibereaza de orice stare si de orice emotie in cateva minute. V-am mai povestit io despre tapping la un moment dat, dar nu intelegeam nici pe departe eficienta si beneficiile nemasurate ale acestei tehnici simple! Dar le inteleg acum si trebuie neaparat sa-i fac o reclama pe masura! :)

Tappingul sau EFT adica "Tehnica de eliberare emotionala" este un proces simplu in care te focusezi taman pe emotia negativa/durerea/disconfortul/situatia enervanta sau gandul stresant care nu-ti da pace, o evaluezi ca intensitate de la 0 la 10, apoi ciocanesti usor cu varfurile degetelor pe cateva noduri energetice de pe corpul tau in timp ce afirmi ca renunti la acea problema/durere/gand/disconfort/emotie.
Aici aveti o prezentare detaliata a procesului.

Dupa prima tura de "ciocaneala" respiri adanc si pe expir te eliberezi de toate cele. Apoi reevaluezi problema, tot de la 0 la 10. De obicei scade pe 7. (Testat de mine si confirmat pe mai multi cobai :P) Apoi mai faci o tura de ciocaneala si reevaluezi si repeti pana cand disconfortul dispare complet. Garantat 100% (confirmat pe mine! pe mai multe subiecte foarte variate!).
Merge la orice: de la dureri si emotii minore, la boli mai grave, anxietati, fobii, adictii, dependente, amintiri dureroase, broken hearts sau rani sufletesti mai vechi sau mai noi si orice altceva mai aveti pe lista de issues. Va garantez din proprie experienta. E gratis! E simplu, rapid, usor! It works!!! Incearca-l si te vei convinge!

Acum, ce-am concluzionat io, dupa tot tappingul din ultima vreme, este ca taman faptul ca te focusezi pe problema te elibereaza foarte mult. Multi dintre noi incercam cu tot dinadinsul sa ne evitam emotiile, sa fugim de noi insine si de durerea din interiorul nostru. De fiecare data cand refuzam sa ne confruntam cu o situatie, cand refuzam sa simtim ce ar trebui sa simtim, aceste emotii raman blocate in corpul nostru si creaza blocaje la nivel energetic si mai tarziu boala in corpul fizic. Tappingul iti ofera ocazia sa retraiesti acea emotie si sa o eliberezi pentru totdeauna. "Ciocaneala" pe acele puncte (noduri de energie) deblocheaza nodurile si lasa energia blocata sa curga din nou libera prin tot corpul nostru.

Alta chestie interesanta si foarte importanta este ca problema este ca o ceapa, adica are mai multe foi. In timpul tappingului ies la iveala tot felul de amintiri sau de alte probleme care aparent nu au nici o legatura cu problema de la care ai plecat. Spre exemplu, incepand sa fac tapping pe faptul ca n-am bani, dupa cateva "ciocaneli" au iesit la iveala idei despre faptul ca as fi judecata ca cer prea mult si apoi mi-a venit in minte o amintire de cand eram mica, de care n-as fi stiut niciodata ca se leaga direct de relatia mea cu banii. Amintirea este de altfel una din putinele amintiri clare pe care le am din copilaria mica si se pare ca a lasat multa durere in urma ei. Dar acum m-am eliberat de ea cu aceasta tehnica super simpla si la indemana!

De cand folosesc tapping (zici ca sunt la teleshopping: de cand am cosmodisk viata mea s-a schimbat fantastic!!:P) sunt mult mai relaxata si intampin viata cu bucurie stiind ca pot face fata oricaror emotii si ca starea mea de spirit e sub controlul meu in orice moment. Ma simt mai libera si mai increzatoare. M-a ajutat foarte mult si inca ma ajuta in calatoria mea de vindecare!!!

Sunt mai multe moduri de a face tapping, mai multe sau mai putine puncte de ciocanit dar nu va cramponati in metoda, toate sunt la fel de bune si la fel de eficiente. Incepeti de undeva si apoi va veti opri probabil la metoda care va place cel mai mult. Eu o recomand pe cea mai simpla a lui Robert Smith sau pe cea a lui Carol Tuttle.

Mi-e greu sa va descriu si sa va spun tot ce as vrea sa va spun despre tapping. Este mult mai simplu sa va rog sa-l incercati si sa va garantez ca functioneaza. Este un must have in kitul de prim ajutor al sufletului si al energiei noastre :)
Iar curatarea de toate emotiile vechi, de toate ranile, resentimentele, neiertarea, convingerile ca nu suntem destul de buni sau ca nu meritam, curatarea de toate blocajele ce stau in calea fericirii noastre ne va conduce automat la implinirea tuturor dorintelor! Vom fi liberi de trecut si ne vom crea viata luminoasa pe care cu totii o meritam! :)
Pentru final ti-am pregatit un filmulet minunat, ai rabdare si vezi-l pana la final!

PS: Am de gand, mai ales daca imi confirmati si voi ca e o idee buna, sa fac cateva filmulete (pe limba noastra ca sa fie pe intelesul tuturor) cu mai multe explicatii si exemple practice de tapping pentru diverse probleme (bani, slabit, dependenta de fumat, realizarea unui obiectiv, o durere fizica.. etc).
Cum suna? Interesati? Dati-mi de veste!

4 comentarii:

  1. eu sunt interesata, eu sunt interesata! :) multumesc tare ca ai inceput sa vorbesti despre tapping, chiar voiam sa ti scriu zilele astea sa te iscodesc. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. super! va mai dura ceva pana ma apuc de facut filmulete dar e pe lista de asteptare! :) o sa fie interesant :D

      Ștergere
  2. suntem in 2014... unde sunt filmuletele? ne intereseaza subiectul!

    RăspundețiȘtergere