luni, 27 februarie 2012

Un pulover, un uliu, o reteta, vlastari si vreascuri :)

Astazi am chef de vorba asa ca o sa va povestesc, in my new favourite way (si anume in imagini), ce mai facui io p-acilisa :D
In primul rand vreau sa va prezint, ce poti cumpara din acest oras meserias, pe numele sau Fagaras, la trei lei cincizeci! Iaca ce pulover pufos si calduros mi-am tras de la second hand!

Bine, el era mult mai scump de fapt si de drept, am avut noroc ca l-am prins la reducere, la 3.5 lei. El de fapt costa 7 lei :))

Nu sunt eu un mare fan pulovere, drept urmare n-am defel in garderoba, dar asta m-a cucerit :) Si prin curte pe vremea asta merge perfect! Are si buzunaaaare! :)

Ieri am fost sa mai vad odata cabanuta cea magica ce ne va gazdui in tabara. Am stabilit si meniul cu tanti Tori. Asadar, pe langa limonada, smoothies, fructe si salate, tanti Tori ne va face: mamaliguta cu branza si smantana, sarmalute de post, orez cu lapte, ciorba de legume, tocanita de legume si placinta cu mere. Miam, miam!
Pe drum spre cabana am vazut o pasare mare si pestrita pe care o visasem cu vreo 2 nopti inainte. Inainte de vis cu vreo 2 zile, am surprins aceeasi pasare la noi la fereastra. Am dat sa ies din casa si am auzit: zvaaar! Am apucat sa vad ca are aripile imense si pestrite, apoi s-a pierdut peste sura. Cred ca era un uliu pasarar.

Probabil venise sa vaneze pasarelele care s-au abonat la noi la vita. N-am apucat sa culegem strugurii asta toamna si pasarile vin si ciugulesc boabele stafidite.

Mai nou mi se intampla zilnic mici sincronicitati ca asta cu uliu. O sa le iau ca pe un semn ca sunt pe drumul cel bun :) Uliul in vis inseamna ambitie, determinare, dorinta de a reusi, vointa, personalitate puternica si forta de a invinge. Suna la fix in contextul organizarii de tabere ;)

In afara de asta, vreau sa va spun ca ieri si azi am papat ceva atat de bun ca trebuie sa spui reteta. In lipsa de legume proaspete de sezon am dat iama in Kaufland si mi-am luat de toate extrasezonoasele: cativa ardei capia, un dovlecel, ciuperci, o conopida, un broccoli....

si cate si mai cate. Apoi, satula de cruditati si fructe de care am mancat toata saptamana trecuta, am zis hai sa le innabus putin pe susnumitele achizitii si sa pap ceva cald. Probabil ca v-am mai spus eu o reteta similara dar asta e si mai buna :D

Se pun cateva linguri de ulei intr-o oala de inox si cand se incinge putin se pune un pinch de boabe de chimen si 2-3 frunze de dafin. Se lasa un pic sa sfaraie. Intre timp se taie rondele o ceapa si 5-6 ciuperci champignon. Se taie un ardei rosu capia sau 1/2 ardei rosu gras feliute subtiri de tot si se adauga toate trei in oala, peste condimente si puneti un capac pe oala sa se innabuse. Amestecati din cand in cand. Intre timp taiati un dovlecel cubulete si cateva buchetele de conopida si de brocoli. Se adauga si astea in oala, plus un strop de busuioc, unul de sare si unul de cimbru si cateva linguri de apa. Se lasa in total pe foc cam 30 de minute.
Este mega delicioasa!! :) Pofta bunaaa!

Imi amintesc la sfarsitul toamnei trecute ca ma gandeam ca o sa fie tare greu la Ileni in iarna asta, fara bucatarie (pentru ca bucataria de vara este in alt corp decat casa), fara apa trasa in casa si fara baie. De-asta am si stat o vreme in Fagaras la bloc. Dar din ianuarie, am hotarat, fie ce-o fi, io ma-ntorc ACASA, la Ileni! Mi-am adus cateva vase de bucatarie, o galeata cu apa, mini aragazul si butelia si le-am instalat in hol, cum iesi din dormitor.

Nu gatesc eu prea des, mai mult prepar salate si incalzesc mancarea pe care o mai aducem de la oras, preparata de mamele noastre dragi, asa ca e foarte bine! Chiar daca trebuie sa aduc apa rece ca gheata de la fantana si sa spal legumele in lighean, chiar daca ma plimb cu mancarea dintr-o camera in alta, chiar daca ma inghesui si nu e ca intr-o bucatarie de vis, eu is fericita AICI!!!
Intre timp, nimic nu ma opreste sa visez la bucataria mea de vis :D



Chiar daca nu e luxul de pe lume si chiar daca ne-am inghesuit in dormitor cu catel cu purcel, adica: ditai patul, ditai dulapul, masini de cusut, birou cu calculator, masa pe care mancam si pe care cand nu mancam lucrez eu la calculator (asta cand nu croiesc pe dansa), cu vlastari de floarea soarelui si acum si rasaduri, cu noi doi + un pisic + prieteni dragi in vizita...toate astea intr-o camera de 3 pe 4, cu toate astea eu sunt fericita! Aici e casa mea, aici pot fi aproape de natura, aici ma bucur de soare si de viata adevarata! Si faptul ca avem buda in curte nici nu-i chiar asa grav! ;)
Apropo de vlastari, iata-i ce frumosi s-au facut! Unul e mai voinic, s-a grabit sa creasca mare!

In curand o sa postez un tutorial pas cu pas despre cum sa cresteti lastari la voi acasa. Sunt foarte sanatosi si gustosi (cel putin astia de floarea soarelui), merg perfect in salata ca ingrediente extrem de proaspete (ii taiati si ii puneti direct in salata) si sunt aproape gratis. Pe timp de iarna sunt perfecti!

Si iarba de ovaz s-a facut frumoasa.

Cativa vlastari inveselesc toata camera :)

Intre doua postari si-o sedinta de semanat rasaduri am carat si un morman de vreascuri din gradina. Sunt crengile ramase de anul trecut acolo, de la curatarea pomilor si le vom folosi ca lemne de foc.

Planuiesc sa mai fac cateva straturi pe locul asta. Anul trecut n-am mai apucat sa ne ocupam si de zona asta, dar acum, cu experienta de anul trecut si avand straturile deja facute, o sa am timp sa ma ocup si de coltul ala. Acolo, fiind multi pomi care tin umbra, planuiesc sa pun fasole, spanac si broccoli carora le plac zonele umbrite.

Si toate astea in pas sprintzar cu cizmele mele colorate! Cele mai frumoase si mai calduroase si mai hippioate cizme din Univers :) Love them!

Va place ce harnicuta sunt, nu-i asa? :D
Va pup mai dragilor!!!

8 comentarii:

  1. Teo cat ma bucur ca ai parte de atatea lucruri frumoase , si te invidiez si te admir in acelasi timp pt ca ai stiut ce sa alegi sa fii fericita !Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hei alexa! chiar mi-era dor de tine :)
      Multumesc pentru admiratie dar de invidiat te rog sa nu ma invidiezi. Am constatat ca e unul din motivele pentru care nu-mi dau voie sa primesc mai mult de la viata. De teama sa nu fiu invidiata...desi unii tanjesc dupa asta, mie se pare ca-mi displace.
      Uof, uof.. oamenii astia, cine sa-i mai inteleaga? :D
      Te pup Alexa si iti urez sa ai parte de tot ce iti doresti!

      Ștergere
  2. http://www.animalspirits.com/index9.html O fi animalul tau de putere :) Nimic nu e intamplator :)
    Te imbratisez cu drag

    The Secret.

    PS Ma bucur mult de poze. Pup cu drag

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, e posibil sa fie si animalul meu de putere. Adica unul dintre ele, ca cu astalalt (sarpele) am facut cunostinta intr-o calatorie :)

      Te puuup! Si sa stii ca mereu ma gandesc la tine si imi amintesc sa fac poze :D

      Ștergere
  3. Curand o sa ai si bucataria ta de vis, sunt sigura :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Scumpa mea Teo :)you make my day! Nu stiu de ce, dar vorbele tale atat de calde mi-am mers direct la inima. Poate ca am simtit sentimentele reale din spatele cuvintelor. Cine stie insa, iti multumesc. Intotdeauna este bine sa ai oameni dragi care sa se gandeasca frumos inspre tine.

    Love youuuu

    The Secret

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga mea, nu ti-am gasit mailul sa-ti trimit ceva dar pun aici linkul unde vei gasi un link catre acel ceva :)
    http://terapie-prin-iubire.ro/?p=1478
    te pup!

    teo

    RăspundețiȘtergere