miercuri, 22 februarie 2012

Prima zi de primavara la Ileni

Azi a fost oficial prima zi de primavara la Ileni! A fost minunataaa! :) Si daca nu ma credeti uite poze.
In curte e jumatate iarna, jumatate primavara.

Eu am iesit in curte si stand la soare am pus niste seminte la incoltit: iarba de ovaz si vlastari de floarea soarelui. Yam, yam! :)

Am asezat cu grija bob langa bob :)

This is fun! :)

Dupa care le-am luat si le-am dus in casa sa stea la germinat.

Baietii au lucrat de zor in gradina.

Nici n-a venit bine primavara ca la noi in gradina se pregateste sa rasaraaaaa.... un mareeee... SOLAAAAR :)

Frate-meu Ionut, isi va instala unul maaare si frumos la noi in gradina. Deocamdata se hodineste sub forma de fieratanii in sura.

Sa mai ziceti voi ca Legea Atractiei nu functioneaza!? Io n-am miscat un deget si iaca s-a manifestat solarul pe care mi l-am dorit! :)

Ionut are de gand sa cultive rasaduri bio si mi-a promis si mie un locsor unde sa cultiv cateva bunataturi timpurii! Abia asteeept!
Cam asta fu prima zi de primavara la mine! Va puuup si va urez raze de soare in plete, zambete si violete!

6 comentarii:

  1. Minune! Speechless! Traiesc alaturi de tine fiecare tresarire a sufletului fericit ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. hi, hi! cand se face mai cald va asteptam pe la noi la un picnic raw ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesant!
    Imi pare bine ca ti-am gasti blogul. Bine ca mai intra curiosi de pe blogul tau si la mine in Poiana, asa mai aflu si eu de alti oameni pasionati de gradinarit.
    Am o intrebare. Observ ca pe langa casa s-a topit zapada mai repede si chiar pare zvantat pamantul. S-a intamplat asta pentru ca ati dat zapada sau cumva soarele incalzeste mai abitir portiunea aia, eventual ajutat si de masa termica a casei...? Merita investigata treaba asta?

    RăspundețiȘtergere
  4. :) da, bine ca ne-am gasit! si gasca se largeste pe zi ce trece!
    La noi in Ardeal (si probabil si in multe alte zone din tara) casele is in felul urmator: cum te uiti de pe ulita in curte, de cele mai multe ori, casa e pe dreapta iar pe stanga este "casuta". Casa e cu fata spre sud si casuta cu fata spre nord. Casa e cea in care se locuieste iarna si primeste mult soare iar in casuta se locuia vara, fiind mai racoroasa si ferita de soare mai mult timp. Asadar, acum ca soarele e mai jos decat in timpul verii, casuta tine umbra destul de mare. Unde e soare s-a topit zapada si unde tine umbra cusuta nu s-a topit. Si poate s-o tina asa ceva vreme (adica sa avem zapada pe jumate de curte desi e soare afara), pana se face destul de cald sa se topeasca. Chiar langa casuta nu prea ajunge soarele deloc pana prin mai.

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place treaba asta cu casa si casuta.
    Intrebarea nu a fost intamplatoare. Imaginatia mea deja vedea o mica sera (solar), lipita de casa sau macar niste rasaduri, exact pe locul unde s-a topit zapada. Daca s-a topit natural, atunci acolo soarele e foarte puternic. Si cred ca ar creste acolo salaţelele chiar si in toiul iernii. Plus de asta ar izola mai bine casa.
    Asa planuiesc eu sa fac pe peretele de sud-vest, in poiana.

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, asa este. Acolo am avut anul trecut un mini (foarte mini) solar unde am pus rasaduri.
    Si dupa cum zici si tu, am planuit sa facem un fel de sera pe langa casa. O sa inchidem o portiune de vreo 2 metri latime pe langa casa cu un mic zid la baza si in sus cu geamuri. Si acolo planuiam eu ca-mi voi pune rasadurile si alte minunatii. Dar acum ca isi pune frate-meu ditai solarul in gradina nu stiu cat de folosita va fi mini sera mea. Oricum planuim sa inchidem acolo pentru ca iarna, trebuie sa iesi din casa pe-afara ca sa ajungi in (viitoarea) baie. Si ca sa nu ne inghete mereu fundurile cand mergem la baie am zis ca ar fi frumos sa inchidem :P Iar in prelungirea "balconului/sera" va fi o minunata (:P) terasa semi deschisa care se va situa chiar in fata bucatariei (de fapt fostul grajd care se pregateste sa devina bucatarie :P sper eu chiar vara asta). No, ce fain suna planurile mele acum ca le-am pus pe "hartie"! :)) Doamne-ajuta sa le facem pe toate repede si usor! :D

    RăspundețiȘtergere