miercuri, 8 februarie 2012

Manifesta-ti dorintele!

9 comentarii:

  1. Scumpa mea,

    Dragut tare videoul. E una dintre preferatele mele de pe net :)
    Domnisoara e si foarte, dar foarte frumoasa si carismatica ceea ce face ca mesajul ei sa fie si mai de impact. Si iata ce am mai scos la suprafata din mine :)
    Cum oare si de ce, dincolo de teoriile clasice unii dintre noi, poate neajunsi la un anumit nivel spiritual sau poate din alte motive suntem mai deschisi catre mesajul oamenilor carismatici?
    Ce anume se intampla in mintea noastra care provoaca aceasta slabiciune? viciu? cum sa numim aceata deschidere care nefiind practic sub controlul nostru, fiind ceva compulsiv probabil, calitate nu e, nu? :)
    Poate faci vreodata vreo scriere despre asta. Cred ca multi dintre noi se confrunta cu chestiuni similare.
    Ideea e ca nu ar fi o problema daca acesti carismatici ar fi bine intentionati, dar, cand carismaticul e rau intentionat, poti fi victima sigura pt. ca, indiferent de ceea ce spune, tu avand o slabiciune pentru cei de teapa lui, cu siguranta vei prelua mesajul mult, mult mai usor decat in alte situatii.

    Cu drag,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O stiai pe fata asta frumoasa? Pai si de ce nu ne spui si noua? :D Eu am (re)descoperit-o de curand. Desi... am vazut ca eram deja subscribed la canalul ei de youtube, totusi abia zilele trecute m-am uitat la filmele ei mai cu atentie si mi-am dat seama ce tare e.
      Cu aceasta ocazie va invit pe toti cei care treceti pe-aici, pliiiz share! Spune-ti-mi si mie ce si cine va inspira, ce si cine mai spune lucruri interesante! Postati comentarii cu filme, cu carti, cu opinii, cu orice va trece prin cap. Nu le stiu nici eu chiar pe toate! :)) Si sunt mereu deschisa la idei si oameni noi.
      Cu privire la oamenii carismatici, sincer mie nu mi se pare nimic in neregula. Eu am mers mereu pe entuziasm, pe pasiune, m-am lasat fascinata si am preluat imediat, fara sa gandesc prea mult, idei cu care am rezonat si nu-mi pare rau deloc! Mi-a mers de minune. Si acele idei care m-au fascinat sunt acum adevarurile pe care-mi cladesc viata.
      Eu nu cred in conspiratii, nu prea cred si nici ma deranjeaza ideea ca altii m-ar putea manipula sau ca unii oameni mai vulnerabili sunt manipulati de altii care nu au alt scop in viata decat sa-i manipuleze pe primii. Atunci cand se intampla o astfel de manipulare, nu este de fapt decat un mecanism de cerere - oferta. Omul care este manipulat, nu are incredere in sine, nu vrea sa-si asume responsabilitatea pentru viata lui si atunci e normal sa existe cineva care sa-i spuna ce sa faca. Soo, solutia mea este: work on yourself, build your self esteem, lucreaza la a deosebi egoul de fiinta. Atunci cand cineva iti vorbeste si spune ceva care pentru tine este un adevar fundamental, ceva ce stiai deja adanc in fiinta ta, tot corpul tau reactioneaza si incepi sa fii patruns de aceasta (aparent) noua idee. Intr-adevar e posibil si ca cineva sa iti vorbeasca despre niste lucruri care te gadila la ego si nu au nimic de-a face cu sufletul, dar prin antrenament poti deosebi aceste doua feelinguri.
      Siii oricum, orice-ar fi, eu cred ca nu exista NIMIC in acest Univers de care sa ne temem sau de care sa ne protejam, apropo si de comentariul tau cu frica. Suntem safe chiar si daca ne lasam manipulati sau fascinati de un om carismatic, fie ca el vorbeste din inima sau din ego. E ok! Asta este calea cea mai buna pt noi acum. Evoluam in fiecare moment si suntem safe orice ar fi! Frica vine din ideea ca exista lucruri bune si lucruri rele. Si toata viata noastra le cautam pe cele bune si fugim de cele rele. Asta inseamna frica. Frica de suferinta, frica ca ni se vor intampla acele "lucruri rele" pe care ni le imaginam si rezistenta la ceea ce ni se intampla de fapt, adica lupta cu viata, lupta cu existenta insasi.

      No, cam astea-s ideile mele la acest moment :) As putea si mi-ar placea sa aprofundez subiectul intr-un post, daca ti se pare de interes :)

      te pup!

      Ștergere
  2. Aaaa si era sa uit :) Mai am o propunere, rugaminte, numeste-o cum vrea inimioara ta scumpa.
    M-ar interesa in mod deosebit o postare despre firca. Facuta temeinic, documentat, intr-o imagine de ansamblu cum tie iti e foarte, foarte caracteristic.
    De ce? De ce nu :). Mai ales ca, sunt convinsa de faptul ca, majoritatea dintre noi ne confruntam mai mult sau mai putin consitient cu vreo frica, de orice natura ar fi ea :)
    Eu una am incercat sa studiez subiectul dar nu am fost foarte incantata de ceea ce am gasit pana acum.
    Fie niste teorii parca mult prea clasice si goale despre frica. Nu zic, sunt bine venite si ele combinate eventual si cu alt gen de explicatii dar parca, parca erau vorbe goale ce se perpetuau numai pentru ca, la un moment dat, vreun psiholog in facultate le-a auzit sub forma asta si nimeni nu a avut curajul, sau cheful, sau pornirea sa se gandeasca daca nu cumva aceste idei s-or putea imbunatatii, dezvolta etc.
    Prea ne sunt prezentate ca UNICE :) adevaruri universal valabile iar pe mine, nu ma satisfac mai ales in rezolvarea unor frici insidioase si cu totul deosebite :).
    De asemenea, mai sunt tehnicile gen Louise Hay care recunosc, e one of the best :) pt. mine dar care, fac mai mult sa rezolve orice fara sa intre prea mult in mecanismul fricii. Sigur, ma pot multumii si cu atat, dar ma intreb nu cumva se poate si mai mult? Si mai amplu? Daca tot avem aeasta oportunitate de a ne confrunta cu vreo frica :) nu oare ar trebui sa o fructificam cat de mult si sa intelegem cat de mult posibil despre firca asta?
    Poate gresesc si astept contraargumente pentru ca, nu am un atasament fata de ideile posibil gresite pe care le pot avea. Le am nu pt. ca le iubesc ci pt. ca, momentan nu stiu altele ;)
    Deci, astept cu mare drag ceva, orice :) Raspunsuri, postari etc.

    The Secret

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte buna ideea cu frica. O sa studiez si imediat ce-mi vine inspiratia o sa ma apuc de postare!

      Ca sa-ti raspund acum pe scurt, parerea mea ar fi ca fricile noastre sunt aproape niste iluzii. Mai mare este frica de frica decat frica insasi. Ne e atat de frica sa ne uitam la frica, si suntem atat de convinsi mental ca efectiv vom exploda daca se va intampla X chestie... incat ne terorizam pe noi insine mult mai mult decat daca am infrunta pur si simplu problema. Spre exemplu: teama de serpi (me included). Esti atat de covins ca ai o problema, incat te terorizezi singur cu aceasta idee. Daca ai infrunta efectiv un sarpe, ai pune mana pe el si l-ai lua in brate, cred ca ti-ar fi muuuuult mai usor decat sa stai cu gandurile tale si sa te terorizezi singur.
      O sa ma opresc aici si o sa pastrez restul pentru o postare :)

      multumesc pentru comentarii, ganduri, sugestii si prezenta!
      te imbratisez cu drag!

      Ștergere
  3. Hahahaha, astazi vad ca am chef de vorba sau de scris sau cine stie dar m-a amuzat asa ca am zis sa mai impartasesc cu voi.
    ceea ce m-a amuzat a fost ca dupa ce am pus cele 2 comenturi de mai sus m-am uitat putin la imaginea de ansamblu a paginii si m-a bufnit rasul. Nu imi dadusem seama pana acum ca, cele 2 dointe (rugaminti) ale mele sunt culmea postate la postul cu numele: "Manifesta-ti dorintele"
    Ce minunata e viata! Hahahaha! Nici ca mi-am dat seama la inceput asa ca Teo, grija mare la ce ne rogi sau la ce ne indemni sa facem ca uite ce se poate intampla! :)

    Va pup si va imbratisez cu tot dragul,
    The Secret

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intotdeauna iese ceva foarte bun din doleantele cititorilor si nu pot decat sa va multumesc! Imi place interactiunea dintre noi si ma bucur de fiecare oportunitate sa aflu si eu mai multe despre subiectele care va intereseaza pe voi. In plus am ocazia sa-mi pun la bataie aptitudinile in folosul nostru al tuturor! Ceea ce e foarte bine! Everybody wins!!!

      Asa ca multumesc pentru comentarii si te astept oricand cu sugestii noi! ;) Si nu numai pe tine!

      Ștergere
  4. super, eu nu te cunosc, am dat intamplator de tine pe facebook, sunt si eu din Fagaras si locuiesc la München.
    imi place tare mult sa iti citesc blogul, deoarece ma aflu si eu in situatia de a-mi schimba viata radical :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut si bine ai venit pe blog! Ma bucur sa ne cunoastem si iti urez schimbari usoare si rapide!!! :) Si sa ne vedem cu bine prin Fagaras la un moment dat ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Soacra mea aproape că m-a omorât, m-a dat afară din casă de multe ori, soțul meu a vrut mereu să semnez un ardei de divorț, totul pentru că nu am putut să rămân însărcinată, până l-am cunoscut pe Dr. DAWN ACUNA, Acest doctor Ea a promis că mă va ajuta după ce i-am explicat situația mea și chiar acum vreau să-i mulțumesc Dr. Dawn pentru că s-a ținut de cuvintele ei. În acest moment, soacra mea și soțul meu mă iubesc atât de mult. Sunt insarcinata, totul datorita Dr. Dawn acuna, contactati-o daca aveti dificultati sau situatii proaste chiar acum.
    *Dacă vrei să-ți schimbi soacra.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata.
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei ca vraja să fie activă.
    Si etc.
    Scrie-i pe Whatsapp: ,{ +2348032246310 }

    RăspundețiȘtergere