sâmbătă, 4 februarie 2012

De la supravietuire la abundenta - take 2

Citeste prima parte aici

Dupa cum va spuneam in episodul anterior, nici bine nu incepu 2012 si eu odata incepui sa ma simt ca o valvataie. Parca-mi sfaraiau talpile sa ma apuc de treaba. Adica sa make all my dreams come true! Asa ca am purces la actiune si mi-am facut o lista cu toate lucrurile pe care mi le doresc in 2012. Tot ce mi-ar place sa experimentez, sa traiesc, sa realizez, cum as vrea sa ma simt si sa fiu in 2012.

Printre altele, pe lista mea se afla la loc de cinste si tema noastra de astazi si anume: stabilitatea financiara, adica sa ma simtesc ACUM si pentru totdeauna in siguranta referitor la bani, sa simt ca pot sa ma relaxez, ca sunt sustinuta in tot ceea ce fac si ca Universul are grija de mine. Sa pot sa fac numai ce-mi place si sa castig suficienti bani din asta ca sa pot sa-mi implinesc toate dorintele si nevoile.
Am trecut pe lista si dorinta ca pana la sfarsitul lui 2012 sa am in palmares organizarea catorva tabere de dezvoltare personala de mare succes.
Am mai trecut si 40 de comenzi pe luna pe magazinul meu de pe etsy.
Am mai trecut diverse cursuri si evenimente pe care le-as putea organiza in Fagaras. Ma gandeam sa inchiriez o casa si s-o transform intr-un mini Healing Center.

Am mai trecut dorinta ca pana la jumatatea anului sa am o afacere functionala, "heart based bussines" am numit-o eu, adica o afacere din suflet, o afacere care sa functioneze armonios si cu usurinta, in cadrul careia eu sa-mi folosesc toate talentele pe care mi le-a dat Domnu' si toata intelepciunea pe care am capatat-o in toti acesti ani. O afacere care sa-mi aduca satisfactie, bucurie, succes si o continua dezvoltare a mea si a celor implicati. O afacere cu suflet care sa-i ajute pe ceilalti, orientata pe descoperirea sinelui si pe ideea de comunitate.

A trecut de-abia o luna de atunci si e extraordinar cum lucrurile s-au pus in miscare. Dupa cum am trambitat si pe blog, am deja prima tabara programata la inceputul lui martie, am gasit o cabana super faina si am deja aproape toate locurile ocupate :) Ieeeei! E minunat!
Initial, cand mi-am programat obiectivele, m-am gandit ca taberele sunt ceva mai complicat si le-am lasat pentru a doua jumatate a anului. Dar contemplarea acestei idei mi-a adus atata bucurie interioara ca m-a luat pe sus si pur si simplu s-a intamplat s-o lansez la apa imediat si apoi toate lucrurile s-au legat de minune!

De pe la jumatatea lui ianuarie incoace, m-am focusat si pe stabilitatea financiara. Mi-am propus ca pana la sfarsitul lui martie 2012 sa ajung la un venit constant de 1.000 de E pe luna.

Citisem undeva ca poti obtine orice-ti doresti urmand trei pasi simpli:
1. iti stabilesti obiectivul. stii ca legea atractiei, daca-i dai voie, va aduce la tine orice-ti doresti. stii ca totul e posibil!
2. te gandesti la metode posibile de a-l realiza si le pui in aplicare
3. vezi care sunt obstacolele posibile si le inlaturi.

La punctul 3 intra toate credintele negative, indoiala, neincrederea, frica de esec si toate emotiile negative legate de acel subiect.

Asadar obiectivul meu era simplu: sa obtin un venit lunar de 1000 de euro in 3 luni de zile. Sursele potentiale de venit ar fi: magazinul de pe etsy, UndA.ro, taberele si alte eventuale activitati la care nici nu m-am gandit inca. Tot ce ramanea de facut era sa dau peste obstacole si sa le dovedesc :)

Si tot rumegand eu la subiectul banilor, la un moment dat am gasit un filmulet pe youtube care se numea "tapping for outrageous goals" sau ceva de genul asta. Trebuia sa te gandesti la o suma, un venit lunar, care ti-ar asigura un trai minunat. O suma care sa-ti permita sa-ti platesti toate facturile, sa-ti implinesti dorintele, sa te simti in siguranta si implinit. Adica o suma care sa-ti permita sa te bucuri cu adevarat de viata! Ok, let's do it, mi-am zis io! Am facut un calcul simplu, am adunat toate cheltuielile lunare, ce mi-as dori sa-mi pot permite, am pus si o suma lunara pe care as vrea s-o economisesc, plus o mobila, o excursie.. o chestie, o trestie si am ajuns la minunata suma de 3.000 de euro. Am fost atat de suparata pe mine pentru suma asta ca m-am blocat pur si simplu. Nu mai vroiam sa fac nimic. Creierul meu isi daduse shut down si nu reuseam sa mai simt sau sa fac nimic.

Hmmm... e ceva dubios la mijloc, mi-am zis.

Am analizat situatia si am constatat ca mi se pare de-a dreptul nerusinare sa pretind atatia bani. Unde mai pui ca in exercitiu cu pricina iti cerea apoi sa dublezi suma si pe suma cea dubla sa te focusezi apoi. Vaaai, ce rusine! Cum sa pretind eu 6.000 de euro pe luna. Sigur ca as putea sa ma multumesc cu mult mai putin. Si 1.000 ar fi suficient. Ca doar atata mi-am si propus, nu? Cam astea erau gandurile din capsorul meu.

Si daca astea sunt gandurile mele cum as putea sa ma bucur vreodata de abundenta mult visata? Daca eu cred ca nu merit cum as putea sa primesc mai mult? Daca mie mi se pare o nesimtire sa cer o suma cu care intr-adevar sa ma pot relaxa, cum as putea sa obtin stabilitatea si sentimentul de siguranta pe care mi le-am dorit?
Pai.. se pare ca trebuia sa fac o schimbare.

Asa ca mi-am facut o lista cu toate credinte negative care ar putea sta in calea stabilitatii mele financiare si am hotarat sa le fac tapping si sa rog ingerii sa ma ajute sa le eliberez din toate cotoloanele mintii constiente si subconstiente. Sa va fac si voua cunostinta cu cateva din inculpate:
- nu cred ca merit mai mult decat am
- cred ca e inacceptabil sa te rogi pentru mai multi bani. rugaciunile sunt doar pentru cazuri disperate, cand esti la stramtoare sau cand esti in pericol
- inca nu cred cu adevarat ca as putea avea tot ce mi-am dorit fara sa muncesc pe rupte
- inca mai cred ca arta (si de fapt orice activitate placuta si usoara) nu poate fi considerata o munca serioasa
- inca imi e rusine sa recunosc ca mi-as dori sa am mai multi bani (dar iata ca o fac in public :)))
- cred ca e posibil sa gresesc acceptand mai multi bani in viata mea fara sa muncesc mai mult
- inca mai cred ca nu am destul, ca niciodata nu e destul, ca n-o sa am niciodata destul!
- inca mai cred ca nu e ok sa cer si sa primesc mai mult de la viata
- inca mai cred ca e o nerusinare sa-mi doresc mai multi bani fara sa ma spetesc

Siiii...pentru toate astea exista tapping!

Am hotarat ca voi folosi tappingul sa elimin toate aceste credinte si voi pune in loc unele noi si frumoase care sa ma ajute sa-mi indeplinesc obiectivul.

Pentru asta am folosit urmatoarele afrimatii:
- Dumnezeu ma iubeste si vrea sa am tot ce-mi doresc!
- Merit sa ma bucur de mai mult! Merit sa am tot ce-i mai bun!
- Sunt deschisa catre toate darurile vietii. Las abundenta si energia banilor sa curga liber in viata mea!
- Energia divina are resurse nelimitate si inteligenta infinita asa ca gaseste mereu solutii ingenioase de a aduce banii in viata mea!
- Fac numai ce-mi place, intr-un ritm relaxat, cu bucurie si incantare si castig mai mult decat suficient!
- Cu cat ma relaxez mai mult cu atat aduc abundenta mai repede in viata mea!
- Las grijile in seama ingerilor si a lui Dumnezeu! Stiu ca sunt sustinuta si protejata in fiecare moment! Sunt in siguranta! Totul este bine!

Am facut tapping si afirmatii timp de o saptamana, impreuna cu un Acatist pentru sporul casei. Dupa o saptamana am hotarat ca pot sa ma incred in Univers si sa las mai departe totul in seama ingerilor.

Toate bune si frumoase pana acum vreo cateva zile cand ramasei fara un chior :) De aici pana la recaderea in vechile tipare nu fu decat un pas. Uof, of! Mai, mai!

Am inceput sa simt si sa gandesc ca totul e inutil. Ca mie nu-mi iese niciodata nimic. Sa ma simt abandonata si nesustinuta, neincrezatoare, dezamagita si neputincioasa. Ca viata-i trista, ca m-am pacalit degeaba. Ce mai incolo si-ncoace, sunt o fraiera si o mare ratata!
Si ca sa citez o tzara din bunica-mea: "de unde Doamne ia-ma mi-or fi venind toate aceste idei?" Pai cum de unde? Din putzul nesecat al ideilor reciclate, din inepuizabilul arsenal de voci din capul nostru, din stresul parintilor, din pesimismul cunoscutilor, din disperarea universala si din vesnica victimizare in masa in care cu totii cadem la vremuri de restriste! Fix de-acolo!

Cu totii avem aceste ganduri, cu totii ne temem, cu totii ne simtim neincrezatori, nevalorosi si nesustinuti. Cu totii avem indoieli! Vocile sunt inevitabile in acest proces de schimbare! Dar a le crede e optiunea fiecaruia dintre noi! Oameni buni, nu trebuie sa le credem! Sunt niste minciuni! Sunt pe atat de adevarate pe cat le credem noi! Nu exista alt adevar in afara de cel pe care alegi sa-l crezi! Nu exista nimic in afara lucrurilor pe care le faci tu insuti sa devina reale, prin gandurile in care alegi sa-ti pui energia! Tu caror ganduri le dai zilnic energia ta? Ce oare ti-ai pregatit pentru maine prin gandurile tale de astazi?

Haideti sa alegem ganduri frumoase! Ganduri care ne dau forta, incredere, curaj! Ganduri optimiste! Ganduri care ne sustin si care creaza numai lucruri bune in viata noastra!

Oricand vei dori sa faci o schimbare in constiinta ta, asteapta-te la rezistenta. Asteapta-te la revolutie! Asteapta-te la incercari! Atunci cand vei incepe sa lucrezi spre exemplu, pe subiectul banilor, asteapta-te sa ramai fara bani. E un test! Cum reactionezi? Intri din nou in panica? Recazi in vechile tipare sau iti pastrezi credinta ca totul va fi bine?
Mintea este configurata intr-un anume fel, mintea se apara si nu renunta asa usor la ideile pe care se bazeaza si in care a crezut atata amar de vreme. Mintea isi are fixurile ei pe care nu-ti va fi chiar usor sa le schimbi. Dar e posibil! Absolut realizabil! Cu putin efort totul e posibil. Si gandurile astea au fost implantate acolo prin repetitii si repetitii si repetitii. N-au prins radacini chiar peste noapte. Mintea este ca o maimutica dresata. Poti oricand sa o inveti noi trucuri. Dureaza o vreme pana ce invata ceva nou dar merita efortul.

Important este sa nu renunti, sa continui sa te ridici de fiecare data si s-o iei de unde ai ramas!


Lasa gandurile negative in plata Domnului. Ignora-le! Lasa-le sa se desfasoare ca pe un ecran, iar tu priveste-le relaxat si spune-ti: it's just old junk! aceste ganduri nu ma mai reprezinta. Si apoi spune-ti cateva afirmatii pozitive din lista pe care ti-ai alcatuit-o! Daca se intampla sa cazi in capcana si sa incepi sa crezi ca nu functioneaza si te pacalesti aiurea, nu-i nimic. Imediat ce iti dai seama, spune-ti ca acesta este doar un tipar mental, nimic mai mult. Un tipar care nu te mai reprezinta! Si apoi revin-o la gandurile pozitive! Ancoreza-le in mintea ta! Rasadeste plante noi! Si apoi ingrijeste-te de ele!

Acest mod de abordare este valabil pentru orice domeniu in care vrei sa faci o schimbare, nu numai abundenta. Este valabil pentru sanatate, pentru succes, in relatii, in cariera.. sau orice altceva iti mai doresti sa schimbi sau sa imbunatatesti.

Apoi, ar mai fi un aspect despre care mi-am pus in cap sa va spui.

Tot legat de siguranta materiala, am observat ca atunci cand imi verific magazinul de pe etsy, sunt mereu trista ca n-am comenzi. Dar si cand am o comanda imi sta pe cap de zici ca am de facut o piramida. Mi-am dat seama ca nu imi doresc sa primesc foarte multe comenzi de teama ca n-o sa mai am timp pentru mine. Asa ca, ajutata si de ideea ca e bine sa ai un obictiv precis, mi-am facut o socoteala si am ajuns la concluzia ca 40 de comenzi pe luna ar fi excelent si ca timp de realizare si ca venit lunar. Perfect! Am facut un biletel cu 40 de comenzi si l-am lipit pe oglinda. Cand colo, ce sa vezi, peste vreo cateva zile imi dau seama ca am scris 40 de comenzi pe saptamana :)) Acum rad dar de fapt nu m-am simtit prea bine cand mi-am dat seama. M-a apucat un pic groaza. Si atunci m-am intrebat: pai stai putin, nu ar trebui sa-mi doresc cat mai multe comenzi? De ce ar fi de rau daca as avea de 4 ori mai multi bani? Si m-am gandit ca si daca as avea foarte mult de lucru as putea sa mai angajez pe cineva si totul va fi bine. Deci 40 de comenzi pe saptamana e perfect!

Si dai inainte! Afirmatii, tapping, vizualizari!

Dar acum cateva zile cand ma apucase groaza ca sunt leftera, am avut o discutie revelatoare cu luci si mi-am dat seama de un foarte tare fapt!!! Si faptul este ca de fapt as prefera de o suta de ori mai bine sa castig 1000 de euro pe luna organizand tabere sau tinand cursuri sau scriind pe blog decat sa cos rochii.
Si daca asta mi-ar place mai mult, atunci DE CE NU? De ce sa nu tintesc catre cea mai buna si mai frumoasa optiune? Hmmm... poate pentru ca inca n-am curaj sa cred ca se poate? Poate ca inca mi-e frica sa renunt la ceea ce stiam a fi sigur, stabil si deja testat? Poate ca inca mi-e frica sa ma incred pe de-a-ntregul in ceva nou si inca neexplorat chiar daca-mi face inima sa salte-n piept de bucurie. Poate ca mi-e frica sa renunt la identitatea mea, la partea din ego-ul meu care s-a identificat cu o persoana care face haine, crezand ca asta este cine sunt eu?
Probabil ca putin din fiecare :)

Vis-a-vis de croitorie, pentru mine este extrem de palpitant atunci cand concep un nou model. Cand fac ceva nou, ceva ingenios. There's not so much fun in a coase rochiile comandate pe etsy. Modelul il stiu, l-am mai cusut de zeci de ori. Banii deja i-am primit. Tot ce ramane este presiune si lipsa de chef! Intr-o vreme imi placea mult ca ma relaxam la masina de cusut si in timp ce coseam ascultam audio bookuri si documentare pe care altfel n-as fi avut rabdare sa le ascult. Nici nu simteam ca lucrez! Era perfect!

Dar acum imi doresc mai mult! Acum vreau altceva! Am un nou vis, o noua viziune. Si Universul si Ingerii au fost alaturi de mine. N-am mai avut comenzi de haine in perioada asta dar nici nu m-as fi bucurat cu adevarat de ele. Universul, with his loving touch, ma indreapta subtil spre ceea ce-mi doresc cu adevarat!

Cu ocazia asta mi-am dat seama ca ma cam limitam la posibilitatile realizarii sumei propuse. Desi imi doream sa fac foarte multe lucruri noi si interesante, cum sunt taberele, totusi ma gandeam ca nu e bine sa renunt de tot la ce stiu ca functioneaza pentru mine adica magazinul de pe etsy. Mi-era mai usor sa concep ca pot face suma propusa din haine decat dintr-o activitate noua cum sunt taberele.
In plus, imi era greu sa recunosc ca a coase rochiile comandate pe etsy, nu mai e atat de satisfacator pe cat era. Cred ca pe undeva ma simteam vinovata ca-mi abandonez visele si realizarile si nu vedeam ca de fapt nu e nimic rau in asta!
Fiind o persoana mereu in cautare de noi aventuri, m-am judecat intotdeauna ca sunt superficiala si m-am gandit ca nu aprofundez nimic, ca sunt nestatornica si-mi abandonez toate visele exact cand sunt la potentialul lor maxim. Cumva, credeam ca-mi abandonez toate planurile chiar inainte sa culeg roadele.
Dar de fapt nu e nici un abandon! E pur si simplu evolutie!

Universul este in continua schimbare si la fel si sufletul nostru. Tu nu mai esti persoana de acum 1 an. Nu mai esti nici persoana care ai fost ieri! Tu esti mereu nou si la fel si dorintele si nevoile tale si ar trebui sa tii cont de asta atunci cand iti propui niste obiective!

Magazinul de pe etsy, in forma in care este el acum, nu imi mai aduce satisfactia dorita. Si e ok! E de bine! :) Asta nu diminueaza cu nimic valoarea pe care a avut-o in viata mea!
Da, a fost o mare realizare si o mare implinire la un moment dat!
Da, mi-am pus tot sufletul in el la un moment dat!
Si DA, e ok sa nu ma mai agat de el si sa-mi urmez glasul inimii spre o noua aventura!

Asta nu inseamna giving up on your dreams asa cum obisnuiam sa ma judec cateodata! Visele noastre evolueaza intr-una si cel mai bun lucru pe care-l putem face este sa tinem pasul cu ele. De multe ori ne cramponam intr-o idee pe care am avut-o acum 5 ani si vrem cu tot dinadinsul s-o realizam sau s-o finalizam sau s-o perfectionam, dar uitam sa verificam daca inca mai este de actualitate in sufletul nostru. Daca inima nu mai alimenteaza un proiect, poti fi sigur ca nu va mai prospera!

In plus, datorita acestei experiente mi-am dat seama ca nu imi dau voie sa visez mai mult. Pe undeva, mi-era greu sa cred ca pot obtine tot ce mi-am dorit facand doar ceea ce-mi aduce satisfactie maxima. Adica mi-era greu sa cred ca as putea sa fac numai tabere si lucruri fun si interesante si sa obtin un venit constant si consistent. Si de-asta ma agatam in continuare de etsy, pe care stiam ca ma pot baza, avand experienta ultimilor ani in care m-am convins ca e o afacere care merge.

Numai ca sufletul meu are acum alte dorinte! Sufletul meu vrea sa fie liber sa faca ce vrea si ce simte! Si am hotarat sa-mi asum riscul si sa-mi dau voie sa fac NUMAI ceea ce-mi doresc cu adevarat! Nu ma mai agat de nimic! Nu mai fac nimic doar pentru bani! Nu mai fac niciun compromis! I will live only by pure joy! Si culmea este ca asta este cea mai scurta cale catre prosperitate!!!!

Asa ca am concluzionat ca pe langa pasii 1,2 si 3 merge adaugat si pasul 4 iar la pasul 1 este necesara o mentiune.
Pasul 4 este: fii deschis la noi idei! Nu te limita la modurile in care crezi ca poti sa faci bani sau la metodele cu care te-ai obisnuit sa-ti castigi traiul. Fii deschis la noi oportunitati si ingaduie Universului sa-ti aduca banii pe cai neasteptate! Indrazneste sa visezi si sa crezi ca facand ceea ce-ti place cel mai mult in acest moment si nimic altceva, vei obtine abundenta si banii pe care ti-i doresti! Chiar daca aceasta activitate inseamna ceva din care nici nu poti sa concepi cum ai putea sa faci bani, daramite o gramada de bani! Nu conteaza! Asta nu-i treaba ta! Tu doar indrazneste si fii deschis!

Iar mentiunea de la pasul 1 (stabilileste-ti un obiectiv) este ca dorinta ta sa vina din inima. Intreaba-te: este asta ceea ce-mi doresc cu adevarat? Pot visa ceva mai bun? Si daca raspunsul la prima intrebare este sovaielnic si la intrebarea doi ai raspuns cu DA atunci mai cauta si indrazneste mai mult! :)

Cat despre mine, am hotarat ca anul asta voi atinge abundenta organizand tabere, cursuri, scriind pe blog, desenand, facand doar haine unicat, gradinarind, calatorind, comunicand, zambind, traind, bucurandu-ma de viata! Si sunt deschisa la noi oportunitati ;)

Urmeaza partea a 3-a pentru un ghid practic de obtinere a prosperitatii mult visate :)

3 comentarii:

  1. Hey Teo! It's me again! E o aventura in sine citirea acestei a 2-a parti despre abundenta! Imi place foarte mult ca descrii exact parcursul "sporirii" increderii tale in visurile tale, e ca o odisee.
    Ce frumos si curajos sa impartasesti acestea!:)

    Alex

    RăspundețiȘtergere
  2. hei Alex! Multumesc pentru comentariu si ma bucur ca-ti poate fi de folos in vreun fel :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut. Imi place mult ce ai scris si rezonez perfect cu zona asta. M-am si gandit sa facem impreuna o tabara de teatru, eu fiind regizor. Sper sa citesti randurile astea si sa imi raspunzi. Sorin

    RăspundețiȘtergere