duminică, 7 august 2011

Vise frumoase ~ baia si bucataria

Astazi o sa va povestesc despre baia mea cea frumoasa si bucataria cea spatioasa :D
Despre viitoarea baie si viitoare bucatarie ofcourse, pentru ca acum, ele sunt doar o camara, o debara si un grajd :) Dar in mintea mea s-au transformat deja demult in cele mai frumoase si mai spatioase camere :P
Cei care stiti cate ceva despre legea atractiei stiti cat de importanta este vizualizarea in indeplinirea viselor asa ca va invit sa tragem cu ochiul in viitor la magnifica noastra bucatarie/living si preafrumoasa si luminoasa baie :D
Haideti sa purcedem! Incepem cu baia. Aici este intrarea intr-un hol din care apoi se poate intra in beci, intr-o fosta camara si o debara, care impreuna vor gazdui baia cea noua:

Cele doua camari:

Pe usa din stanga se va intra in baie iar pe cea din dreapta o tencuim pe jumatate, iar in partea de sus punem un geam.
Ce ziceti, va puteti imagina aici o baie?

Eu da :D
Imi place mult ideea de geam mare in baie si ideea cu usa tencuita de jumatate mi-a placut de minune. Geamul o sa dea in hol asa ca nu vor fi probleme cu vecinii curiosi si oricum, vom pune si o perdeluta.
De aici mi-a venit ideea cu geamul:

Aici imi place faianta vesela si cada retro:

Asta e spatioasa, imi place geamul si imi plac barnele de pe tavan:

Iar la asta imi place ca are un feeling homie :)

Abia astept sa vad cum va iesi a noastra!! :)

Si acum bucataria.
Iata cum arata acum grajdul:

Ne-am gandit ca in loc de usa din lemn va fi o usa complet transparenta si vom mari si geamurile ca sa fie mai multa lumina.
Inauntru:



Acum e plina de mobila veche pe care am scos-o din casa si asteapta sa fie donata. Dupa ce golim camera, va trebui data jos tencuiala veche, demontate "boxele" pentru animale, demolata ieslea (desi avea si luci o idee sa o pastram si sa servim invitatii sa manance din ea :)), sapat si trase tevile de apa si canalizare, apoi trebuie turnat ciment ca sa indreptam podeaua, refacuta tencuiala, pusa gresie, faianta, parchet si cate si mai cate :)
Dar sa vedem cum e posibil sa arate dupa toate aceste operatiuni. Asta e o poza care mie mi-a placut mult, mult de tot atunci cand am gasit-o pe net. Initial ne gandeam sa facem bucataria in casuta si nu prea aveam spatiu ca sa putem face ceva asemanator cu bucataria din poza dar acum e PERFECT. Grajdul are 6m pe 4m si va fi living si bucatarie all in one. Ceva de genul asta:


In fata bucatariei vom face o terasa de lemn unde o sa luam masa pe timpul verii si o sa putem sta intr-un spatiu semi-inchis. Kind of like this:



O sa fie o bucatarie de vis, o bucatarie homie, care te inspira sa gatesti sanatos, sa mananci incet, sa savurezi mancarea, un spatiu larg in care sa luam masa cu prietenii, o terasa faina, racoroasa unde sa petrecem dupamiezile si serile de vara, un spatiu unde sa facem petreceri, revelioane si paranghelii impreuna cu voi :)

8 comentarii:

  1. Wow... vreau si eu :)
    Nu sunt case de vanzare prin zona? Sa fim vecini? :D
    Sunt sigura ca o sa va iasa ce v-ati pus in gand. Spor la treaba si astept rezultatul final :)

    RăspundețiȘtergere
  2. hi, hi :) S-ar putea sa fie ceva case de vanzare si ar fi super sa se mute cat mai multi ca noi pe-acilisha sa facem o comunitate "neotaraneasca" :D
    Multumim Alexa si te asteptam la inaugurare :)

    RăspundețiȘtergere
  3. By the way, stiu ca faci lucrusoare handmade. Ai fi dispusa sa-mi raspunzi la cateva intrebari? Un mini interviu pentru acest blog?
    http://www.conectionsinhm.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum sa nu :) Abia astept! Da-mi mail la magicreminders@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  5. felicitari....si eu am facut asa ceva in urma cu 9 ani cand am nascut primul copil...Stai,pe scurt:sunt Magda,am 41 de toamne....o diploma de profesor,de care nu sunt asa mandra-ca nu ma reprezinta...2 copii ,fetite...sot si parinti,la curte.....Acu un an am simtit ca e timpul sa fac ceva pt sufletul meu...m-am rugat....In scurt timp am facut ceva ce nici prin cap nu-mi trecea:bijuterii din sarma...apoi am luat concediufara plate,si-am plecat in sudul Italiei ,la sora mea,la munca..Dar m-am descoperit...m-am intors.....Sa traiesc in Prezent cu Pace si Bucurie...Imi place mult la tine,multumesc de primire...Sa fiti binecuvantati!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bine ai venit Magda! Ma bucur sa te cunosc si e fain ca avem atat de multe in comun :)

    Redescoperirea este un drum minunat si ma bucur ca am cu cine sa-l impartasesc!! :)

    Hugs!

    teo

    RăspundețiȘtergere
  7. Superb, imi place grozav procesul de renovare, daca nu as fi atat de departe v-as fi ajutat, dar poate mai ramane treaba ca, cine stie..tot dau o fuga. Loc de cort am zarit pe imasul de langa :D. E de vis!

    RăspundețiȘtergere