marți, 16 august 2011

Relaxare si armonizare

N-am fost prea inspired in ultimele zile. Am avut mintea plina de ganduri, franturi, ceata. Nu neaparat ganduri negative, doar ganduri. Si mi-am dat seama cu ocazia asta cat de obositoare sunt gandurile cateodata. Cateodata ai nevoie de mai multa liniste, o liniste profunda, pace si relaxare totala. Cateodata simti ca vrei ca toata lumea sa dispara si sa nu trebuiasca sa iti omori mintea cu milioanele de flecustete care iti stau pe cap. Cateodata iti doresti sa ai un buton de shut down si sa opresti totul. Cateodata vrei o pauza! Si doar nu vrei mare lucru, tot ce vrei e sa te simti bine, ceva mai bine!

Usor de zis... mai greu de realizat :) Nu?
Da de unde!
E usor sa te relaxezi!
E usor sa te linistesti!
E usor sa te simti bine!
Fericirea este o alegere pe care o putem face in fiecare moment. Fa din asta o tema zilnica! Scopul tau astazi este sa fii fericit! Incearca orice metoda iti vine in minte ca sa te simti mai bine!

Daca te provoc chiar in acest moment: spune-mi iute, iute 3 metode de relaxare!! Sunt sigura ca stii! Oricare ar fi cele trei, incearca-le atunci cand ai nevoie!
Fa o baie relaxanta cu uleiuri aromate!
Imbratiseaza un copac!
Fa o plimbare prin parc cu mainile in buzunar, fara telefon, fara geanta, doar cu hainele de pe tine (ar fi si mai frumos fara, daca se poate :P)!
Asculta o melodie frumoasa si linistitoare!
De multe ori e posibil sa fii doar obosit. Aseaza-te undeva si odihneste-te cateva minute!
Fa yoga! Mediteaza!

Suna un prieten drag care stii ca te binedispune mereu!
Oricat de iresponsabil suna, ignora toate problemele pe care le ai, macar pentru o vreme!
Danseaza! Canta! Sari intr-un picior!
Fa-ti un masaj!
Citeste o poezie!
Joaca-te cu (sau ca) un copil!
Vizioneaza un film sau un documentar inspirational!
Fa un desen!
Fa toate astea si iti garantez ca te vei simti mai bine :)

Acum, e posibil ca mintea sa iti spuna: "Nu am chef de astea! Sunt suparat! Ma simt rau, tu nu vezi? Cine are chef de dans cand se simte rau?" Si raspunsul ar fi: "Oricine vrea sa se simta mai bine!!"

De multe ori suntem ca niste copii prostuti, stam cu curu'n balta si ne plangem ca suntem uzi. Singurii care putem sa ne scoatem din balta suntem noi! Si primul pas ca sa ne uscam este sa iesim din balta.
Si daca trece cineva pe langa noi si ne spune: "De ce plangi?"
"Pai sunt ud! Si mi-e frig! Si ma simt rau!"
"Pai iesi din balta!"
"Nu pot! Tu nu vezi ce ud sunt? Si ma simt si rau pe de-asupra!"
Hai, sterge-ti lacrimile si iesi din balta! :D

Oricat ai fi de suparat si de fara chef, incerca ceva! Orice mic gest ajuta :) Vei vedea! Si pana nu incerci una, doua, cinci, sapte metode de relaxare nu ai voie sa ma comentezi ca te simti rau!

In plus, cu dedicatie de la prietenii Abraham & Hicks, o sa-ti povestesc un joc dragut care sigur o sa-ti placa. Aseaza-te undeva unde sa nu fii deranjat cateva minute. Pe un fotoliu ar fi perfect. Inchide ochii. Inspira si expira de cateva ori. Relaxeaza-te! Apoi, pe fiecare expir te vei gandi la un cuvant frumos. Vei incepe cu A si vei continua cu toate literele alfabetului, pana la Z.

Va fi ceva de genul:
Inspir. Expir. Inspir. Expir. Inspir. Expir. Relaxare.
Inspir.
A. Armonie
Inspir
B. Bucurie
Inspir
C. Cantec
Inspir
D. Daruire
Inspir
E. Entuziasm
Inspir
F. Fericire
Inspir
G. Gingasie
Inspir
H. Hi hi hi
Inspir
I. Inspiratie
Inspir
J. Joaca
Inspir
K. Kindness
Inspir
L. Liniste
Inspir
M. Mangaiere
Inspir
N. Natura
Inspir
O. Orhidee
Inspir
P. Pace
Inspir
R. Recunostinta
Inspir
S. Speranta
Inspir
Sh. Shoapta
Inspir
T. Talent
Inspir
Tz. Tzambal :)
Inspir
U. Unduire
Inspir
V. Vibratie
Inspir
W. Wonder
Inspir
X. Xilofon
Inspir
Y. Youtube
Inspir
Z. Zebulon :)

Hope you liked it! Huuugs!

6 comentarii:

  1. ce de dreptate ai, teodora. calea spre liniște e atît de scurtă, odată scuturată letargia. mic cu mic se face pace, nu? :)
    tare drăguț joculețul, eu joc unul asemănător cînd sunt pe stradă, caut cuvinte vesele și blînde avînd inițiale literele de pe nr de înmatriculare ale mașinilor care îmi ies în cale. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. interesant si joculetul tau :) mi-ar fi prins tare bine in Bucuresti, printre masini. aici, la tara, in afara de ZEN-ul de la masina noastra nu prea avem parte de multe numere :) But ZEN works out just fine :))

    RăspundețiȘtergere
  3. hihi, așa e, în cazul vostru e inutil joculețul meu. acolo deja vă puteți alege direct câteva cuvinte aleator și să faceți povești cu ele, plasînd acțiunea-n munți. :) aveți zen la mașină? how great is that? :D

    RăspundețiȘtergere
  4. DAA, taman dansul :)) Uncle Zaha Zeby!

    RăspundețiȘtergere
  5. DAAA :) avem ZEN datorita lui luci care, de cand era el mic, isi dorea ZEN la masina desi nu stia ce-i aia :) Si-acuma ZEN-u' ne duce wherever we want to go :D

    RăspundețiȘtergere