luni, 11 iulie 2011

Atelierul in asteptare de nori pufosi

Servus dragilor! Relatez de aici, din casa noastra cea racoroasa :)
Au mai trecut doua saptamani de cand ne-am adus lucrurile si intre timp am mai avansat un pic cu renovarea. De astazi pot sa ma apuc din nou de treaba pentru ca atelierul meu este functional!! Am avut un mare chef de mesterit saptamanile astea! Abia asteptam sa terminam de renovat camera, sa-mi pun toate lucrurile in atelier si sa pot in sfarsit sa lucrez ceva.
Va mai amintiti cum arata camera din fata acum cateva luni?


Iata-ne aci in toiul renovarii, cu Simo (verisoara mea) la trafalet si cu mine la dat podeaua cu baitz


Eliberarea camerei, zugravitul, vopsitul geamurilor si curatenia au durat 5 zile. Treaba serioasa ce mai, facuta de doua fete cucuiete, eu si Simo! N-a fost asa de greu, doar tavanul ne-a dat batai de cap si faptul ca zugraveala veche parea nemuritoare, nu vroia nicicum sa se acopere, dar i-am venit noi de hac pana la urma.
Baietii au refacut intre timp instalatia electrica din toata casa. Multumim Simo si Cristi pentru ajutor!!!
Si iata ce-a iesit dupa 5 zile:


Am facut doi pereti albi (pe care vreau sa pictez de cate ori imi vine inspiratia) si doi pereti albastri care substituie cerul de afara :P
La geam imi sopteste un tei inmiresmat :)
Aici Cristi si Luci monteaza rafturile:

Si aici am adus dulapurile si masinile de cusut:


Acum, ramane sa umplu toate rafturile si dulapurile cu tonele de chitibusuri pe care le am prin pungi, cutii si cosulete :) si sa ma apuc de treaba
Imi place mult cum a iesit atelierul, este spatios, luminos si plin de energie creatoare! Nu-i asa ca albastrul ala are nevoie de niste nori pufosi?
In gradina nu am mai apucat sa facem mai nimic dar lucrurile merg de la sine. Rosiile sunt populate de gogonele maaari si muuulte, intr-o saptamana cred ca va incepe sezonul la dovlecei, pe care ii pandesc zilnic sa vad cat au mai crescut, morcovii sunt maricei, sfecla rosie se iteste din pamant si este si ea destul de capatzanoasa, am vazut astazi un ardei iute luuung si frumos, castravetii din mini solarul din curte pe care i-am pus mai mult in joaca au inflorit si au niste castraveti mici, mici, mici si draguuuti, draguti de tot.


Toate sunt in floare, albinele zumzaie si pasarile cip ciripesc.
L-am transbordat in sfarsit si pe Ozzy, motanul nostru, care e innebunit sa stea afara si deja a explorat toata casa si curtea si gradina si curtea vecinilor :P
Crescut la bloc si obisnuit numai in casa, acum cred ca e in paradis :) Da' tot mamos a ramas. Daca stam noi in casa isi face rondul pe-afara si se intoarce in casa :)


N-am prea mai avut asa multa grija de mine in perioada asta, am muncit mult la zugravit si smotruit, dar acum, dupa atata munca, meritam o perioada de odihna si rasfat. Am cam neglijat si alimentatia in ultima vreme, am mancat mai pe fuga, nu prea m-am mai tinut de dieta cruda, am mancat si mancare gatita si dulciuri si ceva lactate si oua si drept urmare ma simt mai greoaie (si ce chestie ca de fapt chiar sunt :P.. cu vreo cateva kile mai greoaie), am mai putina energie, am cateodata o dispozitie proasta, dureri de cap sau ameteli... Dar ajunge! Astazi mi-am facut un green smoothie din caise + kale + frunze de sfecla rosie + frunze de vitza si mi-am propus ca in perioada urmatoare sa beau cate unul in fiecare zi. Incepand de lunea viitoare luci o sa fie plecat la un curs de meditatie de 10 zile si eu o sa am toata casa, curtea si gradina numai pentru mine. Vreau sa ma trezesc devreme, sa ma plimb prin gradina, sa prind roua de dimineata si sa umblu in picioarele goale, sa mananc multe verdeturi din gradina, sa ma dau cu bicicleta. Am fost de cateva ori si e foarte fain, nu e trafic prea mare si mergand spre munte e un peisaj superb. Poate reusesc sa fac niste poze clare sa vedeti si voi ce se vede de la noi din gradina). Intre timp iaca niste poze amatoare :))
Inspre munte:

Gradinile vecinilor:

Dupa garduri, adica in spatele gradinilor:

"Poarta" noastra bio din fundu' gradinii:

Si pentru ca mi-as fi dorit sa merg si eu la cursul de meditatie o sa meditez si eu acasa in fiecare zi :)
Tot in perioada urmatoare vreau sa stau mai mult in atelier, sa creez niste rochite de vara si orice altceva mai simt sa fac. N-am mai lucrat in atelier de foarte mult timp si mi-e foarte dor de mesterit.
Mai vreau sa am mai multa grija de mine, sa ma culc mai devreme, sa ma odihnesc atunci cand sunt obosita, sa-mi fac sucuri si smoothies, sa fac mai multa miscare, sa-mi ascult corpul si inima, adica sa-mi fac pe plac, sa visez si sa creez, sa stau in hamac, sa privesc cerul, norii, muntii si apusurile de soare care-ti taie respiratia si se petrec taman la noi in gradina si sa culeg flori de camp de dupa garduri! Flori care dupa doua saptamani inca mai miros supeeer fain la nasul meu, langa pat! :) Va puuuuup!

6 comentarii:

  1. Si cand ziceati ca primiti musafiri...? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. salut madalina! asteptam vizitatori oricand :) Deocamdata in conditii mai improvizate dar cat de curand o sa finalizam si a treia camera care va fi camera de oaspeti. Dar si acum putem pune o saltea in atelier ca este loc destul. Pe cand te asteptam? :D

    RăspundețiȘtergere
  3. salut alina draga! nu ne-am mai auzit de multa vreme :) Ma bucur ca-ti place si noi suntem super incantati!! Tu ce mai faci? Cum iti merge?

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place mult, Teo, asa ceva ne dorim si noi:-) Ti-am trimis un mesaj offline acum cateva zile dar poate ca nu l-ai gasit.
    Multa inspiratie iti doresc! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Te imbratisam si noi cu drag Teo :)
    ce sa zic... e minunat! Floricelele galbene se numesc sanziene aici la noi, in campie. Spor la lucru! si mai dati si altora muntii aia... apusuri si rasarituri avem !!! :))

    RăspundețiȘtergere