miercuri, 16 martie 2011

Ne mutam la tara?!!

Cand eram eu mica si tarancuta eram sigura ca toata viata mea o sa se desfasoare la tara, in curte, printre flori si pomi! Am crescut la tara de cand aveam cateva luni pana la 6 ani cand m-am dus la scoala. Tot la bunici, mi-am petrecut apoi toate vacantele pana la 18 ani si de-acolo am cele mai frumoase amintiri! Pentru mine magia s-a nascut la tara!

A trecut vremea si am venit la facultate in Bucuresti unde am crezut o vreme ca aici imi vor ramane oasele. Numa' ca de vreo cativa ani visez mereu, tot mai tare si mai cu ochii deschisi ca ma voi muta la tara. Undeva la munte, undeva langa padure, langa un rau, intre copaci, iarba, flori si cantec de pasarele. De cativa ani planuim (eu, Luci, Ionut& Andreea) sa ne cumparam un teren si sa ne facem acolo doua casute, una langa alta. Apoi, in timp sa punem pe picioare tot acolo, un healing center, un retreat la munte, unde sa se manance organic, unde sa se faca cursuri de nutritie, terapii de tot felul, yoga, masaje, sporturi si jocuri in aer liber. Este un loc magic, un loc despre sanatate, bucurie, joaca si viata adevarata!

Intre timp dorul meu de natura a devenit arzator. Imi amintesc vara trecuta ca de fiecare data cand ieseam din casa ma simteam in al noualea cer si atunci cand trebuia sa ma intorc in apartament mi se parea crima si pedeapsa. Vroiam sa stau afara, sa lucrez afara, sa mananc afara si sa dorm afara. Asta mi se trage si de la ultimele 4 veri pe care le-am petrecut in Vama Veche, in curtea salbatica a lui Nea Moraru, stand afara 16 ore pe zi.

Inca de anul trecut fiecare vizita la Rucar (satul in care am crescut eu) ma facea sa-mi imaginez ce frumos ar fi sa stau acolo. Sau oriunde, numa' la tara sa fie! As putea sa-mi cresc singura legume si fructe si sa mananc toata vara direct din gradina mea! As putea sa-mi instalez atelierul acolo si sa lucrez afara! As putea sa ma tolanesc in iarba si sa ma zgaiesc la cer ori de cate ori am chef sa fac asta! Uau! Ce vis frumos!

Si tot cugetand eu asa, m-am gandit ca am putea chiar sa ne mutam acolo! Am discutat cu Luci despre asta dar pana la urma a ramas in plop. A trecut un an si primavara asta a adus din nou iz de iarba verde gandurilor mele. De data asta mi s-a casunat pe Ileni, satul unde are Luci mostenire o casa pe care a pus-o la vanzare de vreo 2 ani dar fara prea mare succes. M-am gandit eu ca n-ar strica sa ne mutam la Ileni! Casa e mai mare decat cea din Rucar, mai bine facuta, curtea si gradina sunt si ele mai mari, Ileni-ul e foarte aproape de Fagaras si unde mai pui ca are si sosea asfaltata :)

Si uite-asa, ne-am tot gandit, ne-am tot invartit si am decis ca am putea sa-i dam o sansa. Asa ca weekendu' asta ne-am dus in Fagaras si am fost si-n Ileni sa vedem casa. In prima faza ne-am speriat de ne-au sarit chilotii de pe noi. Am realizat pentru prima data ca noi chiar vrem sa ne mutam acolo. Adica vrem sa plecam din Bucuresti cu catel, cu purcel.

Acum stam intr-un apartament maaare si frumos la 5 minute de Piata Victoriei si Piata Romana, inchiriat la un pret super bun si avem si atelierul care este intr-o garsoniera draguta si mare in acelasi bloc si pentru un pret si mai mega super bun decat apartamentul. Fiecare din case este plina de rafturi si dulapuri si standere si masini de cusut si birouri si chestii-trestii pe care le-am strans in astia 10 ani de cand suntem la Buciuresti. Mutatul ar insemna sa renuntam la ambele apartamente, sa renuntam la toti prietenii, la viata noastra de zece ani de zile si sa ne caram cu tot calabalacul la... ILENI :D Suna drastic chiar si pentru mine! Cu tot entuziasmul meu si cu logoreea pe care o aveam vis-a-vis de mutatul la tara, trebe sa recunosc ca m-a cam lovit si pe mine otzara frica.

Si daca n-o sa ne placa? Daca o sa fie urat si frig si inconfortabil si mult de munca? Cum o sa supravietuim acolo singuri, printre tarani? O sa ne fie dor de prietenii din Bucuresti? De animatie, de diversitate, de oportunitati, de deschidere, de intalniri, de evenimente, de strazi, de trotuare, de lume multa, de apartament, de vecinii de deasupra si de sub noi de la bloc, de eleganta si confort, de ORAS??? UUUFF!!! Cine poate stii?

- Dar avem si multe de castigat! zice vocea cea entuziasta din capul meu care freamata de trei zile-ncoace de intrebari si temeri si dorinte. Ce parere ai de aer curat la discretie, 24 de ore pe zi? Ce parere ai de curtea cea mare si de gradina cea imensa? O sa plantam rosii, castraveti, salata, capsuni, gogosari si cate si mai cate! O sa lucrez afara si o sa mananc pe terasa. O sa amenajam o casa intreaga dupa propriul plac. O sa avem pentru prima data casa noastra, in care putem face orice! O sa fim aproape de Fagaras unde ne asteapta mamele noastre cele dragi :) O sa avem iarba si flori si liniste si pace si cerul albastru la discretie!

Asa ca am hotarat sa facem un test! Ne vom muta doua saptamani acolo si dupa asta ne hotaram definitiv!! Apoi, daca ne hotaram ca ne mutam, renovam otzara casa, cu buget restrans si forta de munca proprie, renuntam la apartamentele din Bucuresti si ne mutam tot calabalacul la Ileni.

Intre timp va prezint poze cu casa si curtea noastra :)

Cum am ajuns acolo ne-a intampinat un cutulache prietenos care statea in fata curtii si nu s-a dezlipit de noi cat am stat acolo. L-am botezat Titi (de la titirez) si cred ca ne putem deja baza pe un prim prieten de nadejde in Ileni :)

Iaca si un corp al casei care are 3 camere si un hol. Si Titi cuibarit cuminte in iarba :)

Asta-i curtea! Pe dreapta este casa "de sus" si in stanga este "casuta" - cea care va deveni bucataria noastra. In fata se vede sura.

Printre pozele cu casa am intercalat poze pe care le-am salvat eu de pe net de-a lungul timpului. Poze despre casa si curtea mea de vis.
Ce ziceti? Ar putea sa ne iasa si noua ceva asemanator undeva in curte?

Iaca si viitoarea bucatarie.

Mai sus vedeti cum arata dansa si mai jos vedeti cum imi doresc eu sa arate si cum sper ca va arata dupa renovare :) Visez cam mult, nu? Lasa domne'! Macar cu visele sa raman! :)

Daca spargem un pic peretele si facem mai multa lumina sigur ne apropiem mult de ceea ce-mi doresc eu.

Si in fata bucatariei mi-as dori sa avem o terasa, unde sa mancam si sa ne relaxam vara.

Si revenind la oile noastre: in stanga e holul si in dreapta este viitorul nostru dormitor:

Idee de cum ar putea arata holul dupa renovare:

Urmeaza celelalte doua camere din casa "de sus". Cea din pozele de jos o sa fie (sper eu) atelierul meu. Are geamuri mai multe si si e maaare :)

Asa ar putea arata una dintre camerele din poza de mai sus:

Sau asa:

Sura si gradina:

Vreau sa dorm afara!! Facem si noi un pat ca asta, nu Luci? :)

Si asta este gradina! Uite ce frumoasa si mare este!

Poate ne facem o sera? :)

Daca nu sera, atunci sigur punem si noi niste legume si facem o gradina bogata si frumoasa cum are tanti din poza de mai jos ;)

10 comentarii:

  1. Foarte frumos ce vreți să faceți voi! Eu vă încurajez pentru că și eu plănuiesc să fac asta la un moment dat. Mă așteaptă un pământ mic într-un colț de pădure, pe un drum de munte.
    Se poate face, freelancing, internet și pot veni prietenii în vizită în fiecare weekend. O să se bucure și eu să mai iasă din București.
    Să scrii cum evoluează situația, vă țin pumnii :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumiiim! Si eu is foarte entuziasmata si simt ca va iesi ceva extraordinar din asta! Abia astept!! Iti tin si tie pumnii sa te muti cat mai repede! M-am uitat pe blogul tau si am vazut ca si tu esti crafty girl :P Avem preocupari comune :)
    Cu casa, am de gand sa documentez tot ce facem pe-acolo si sa postez din cand in cand si pe blog :) Mai ales pozele cu before and after!

    RăspundețiȘtergere
  3. Salutari teodoca,
    Am citit pe romaniaraw (http://www.romaniaraw.ro/meniu-p-o-zi-ntreaga-t482.html?hilit=catering) cum ca ai gati raw.

    Urmeaza ziua mea in cruand si as vrea sa dau comanda de niste prajituri, ma poti ajuta?

    RăspundețiȘtergere
  4. hei luc_axel, sigur ca te pot ajuta! ti-am dat un email :)

    RăspundețiȘtergere
  5. ba da ce poze faine ai pus la alea cum vrei sa iasa.. mi-ar place sa ne iasa asa da ma simt si un pic obligat acum sa transform casa lu Rozalia in palat :)) macar patu ala de-afara il facem sigur - pe ala il bifez 100%, ti-l si sculptez :)) la restu we'll see, oricum in final o sa ne iasa mult mai bine decat orice plan, pai nu? sa ne gandim ca e deja un palat acolo si noi mergem asa boem si doar tragem valul.. tragem si cu trafaletu, cu var si lababila, cu una alta da neaparat boem in pas de bambolero. si chiar s-ar putea sa descoperim un palat deja facut, numai ca nu inauntru, ci in gradina :)

    RăspundețiȘtergere
  6. O sa reusiti sa faceti ce va doriti..cand am citit(din intamplare) ce ai scris gandurile si planurile tale erau parca o copie a gandurilor mele :) deci nu sunt singura care viseaza sa traiasca in aer curat,nu sunt singura care isi face sperante pt o viata mai linistita,mai sanatoasa mai naturala:)
    .Va urez mult succes ,fericire si iubire :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim mult, mult de tot!
      Doamne-ajuta sa se implineasca toate visele frumoase din Univers! :)

      Ștergere
  7. "viitorul apartine celor care cred in frumusetea visurilor lor" a spus=o unul mai destept decit mine si a fost primul gind care mi=a venit in minte ca raspuns la ... visul tau .

    RăspundețiȘtergere