sâmbătă, 6 aprilie 2013

Supa de pui fara pui

Dupa cum v-am spus, va bombardez cu retete. De cand m-am mutat in casa noua, cu multi oameni frumosi, am (re)descoperit ce mult imi place sa gatesc. Asa ca am avut ocazia sa exersez retetele vechi si sa incerc altele noi. Printre consacrate se numara si supa urmatoare:

Se pun la fiert intr-o oala mare umpluta pe jumatate cu apa urmatoarele legume:
- morcovi taiati cubulete
- telina cubulete
- patrunjel radacina cubulete
- pastarnac radacina cubulete
- ceapa taiata marunt
- praz taiat rondele
- un pumn de mazare congelata
Dupa ce fierb bine, se completeaza cu apa, se da in clocot, se adauga sare dupa gust si o legatura de patrunjel tocata marunt. Se stinge focul si se adauga 1-2 linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece.
Este gata si e super bunaaa!

Optional, pentru cei care mananca si oua se pot adauga galuste facute din doua oua batute si amestecate cu gris si cu putina sare sau taietei de casa care se fac in felul urmator:

La o cana cu faina de grau (1/2 integrala si 1/2 alba) se adauga un ou si putina sare. Se framanta aluatul si se lasa sa se odihneasca 30 de minute. Apoi se intinde in foi cat mai subtiri care se lasa la uscat 15 - 20 de minute. Apoi se impacheteaza si se taie fideluta. Se lasa la uscat pe o coala de hartie. Se pot folosi imediat sau se pot pune la pastrare intr-o punga de hartie si se pot folosi alta data. Se pastreaza bine chiar si cateva saptamani.

Daca vreti sa-i puneti in supa, aveti grija ca supa sa fie in clocot (la fel si cand adaugati galustele). Dupa ce adaugati taieteii/galustele lasati sa mai clocoteasca 5 minute si apoi stingeti focul.

Un comentariu: