luni, 8 aprilie 2013

Iar retete :)

Hummuuus! Yummmmy! :)
Hummusul e o pasta din naut, foarte gustoasa si satioasa. O mancare ideala pentru vegetariani, vegani sau postitori. Sa vedem cum se face.

Se pune nautul la inmuiat intr-o oala cu multa apa. Pentru o portie zdravana de hummus (cum gatim noi, aici in casa) puneti 1/2 kilogram de naut. Pentru o portie normala (pentru 1-2-3 oameni) puneti 1/4 kilogram. Se lasa nautul la inmuiat 24 - 48 de ore. Se schimba apa de cateva ori. Se va umfla si aproape ca-si va dubla volumul. Apoi, se pune la fiert timp de 3-4 ore. Separat, se pun cateva linguri de susan la perpelit intr-o tigaie. Dupa ce se rumenesc cateva minutele se pun in blender si se fac faina. Se adauga zeama de la o lamaie, 1 lingura de sare, o cana cu ulei de masline, 1 lingura de chimion (atentie, chimion, nu chimen), 3-4 catei de usturoi, nautul si zeama in care a fiert. Se blenduieste bine, bine, bine. E posibil sa fie greu de blenduit tot odata, asa ca puteti imparti ingredientele in 2-3 portii si apoi sa le amestecati intr-un castron mai mare.

Si gataaaa! Se pastreaza bine in frigider chiar si 4-5 zile. Daca rezista asa de mult! :)
Se mananca pe paine, cu salata verde sau muraturi.
Pofta bunaaaa! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu