luni, 19 martie 2012

Prima zi de Master Cleanse

Dragii mei, raportez: prima zi de limonada a mers excelent!

Astazi m-am simtit ca la mareeee! :D A fost soare si vant si am lucrat toata ziulica in gradina, la solar unde mirosul de folie incinsa mi-a adus aminte de barcuta gonflabila pe care o aveam la mare cand eram mici :) Asa ca m-am teleportat instant la mare si n-am mai plecat de-acolo pana a apus soarele :)

Legat de Master Cleanse, trebuie sa va spun ca m-am cantarit azi dimineata si aveam 62.6 - destul de mult, daca tinem cont ca greutatea la care ma simt(eam) eu cel mai bine era 55 kg. Desi, de cand am venit la tara, am crescut in greutate, fara sa ma simt mai grea. Ba chiar am capatat un sentiment de "impamantare" si de siguranta, care-mi place.

Anywayz, cred ca pe la 56 mi-as dori si ar fi ok sa ajung pana in vara asta si o parte din cele 6 kilograme in plus sigur se vor topi in curatenia de primavara :)

Asaaa... ce am facut, cum si la ce ora?

Aseara am baut inainte de culcare o cana de ceai laxativ - am fiert apa, am pus-o peste 2 lingurite de Ceai Laxativ (asta este numele lui de pe cutie) de la plafar si l-am lasat acoperit timp de 15 minute.

Astazi m-am trezit la 9, am baut un litru de apa calduta amestecat cu 2 lingurite de sare (am folosit sare grunjoasa, romaneasca, de muraturi) am stat 30 de minute in pat pe partea dreapta si apoi tzusti la treaba.
Am inceput sa elimin apa in mai putin de o ora si am fost la baie (de fapt buda :D) de vreo 5-6 ori pe parcursul a 3-4 ore.

Am baut, de cate ori mi-a fost foame/sete, adica in 3 reprize, cate 900 ml de limonada, adica 3 pahare => in total 9 pahare. Si poate voi mai bea si restul de 3 pahare, ca mai e pana ma culc. Pe langa limonada am baut si aprox un litru de apa.

Energie am avut din plin, singura chestie a fost o tzara de somnolenta. Si acum mi-e cam somn, asa ca probabil ma voi culca mai repede (de obicei ma prinde 1 noaptea neculcata, for sure). Corpul are nevoie de multa energie pentru detoxifiere, de aceea e bine sa te odihnesti cat mai mult cand esti intr-o astfel de cura. Este indicata miscarea, nu e nevoie sa stai in pat toata ziua, dar miscarea sa fie usoara, fara efort. Tot indicat ar fi sa petreci timp in natura, sa te relaxezi, sa faci bai si masaje cu uleiuri esentiale. Sa-ti oferi putin timp in care sa ai mai multa grija de trupul si sufletul tau. Pe langa detoxifierea fizica, se produce si o detoxifiere emotionala si una mentala, de aceea, ideal ar fi sa va permiteti sa va relaxati si ingrijiti din toate aceste puncte de vedere.
Din fericire eu am cele mai bune conditii pe care mi le-as putea dori si sunt foarte recunoascatoare pentru asta! :)

Ce am mai observat a fost o schimbare de atitudine - multa voiosie, veselie, optimism, fara vreun motiv anume. Parca am fost intr-o lume magica :) Una noua! Si mai magica decat lumea mea magica obisnuita :D Poate si de la soare, aer, gradina mi se trage... dar mai conteaza de la ce? :)

Important este ca astazi, eu am fost la mare si la soare, intr-o lume noua si magica! :D

Cam atat despre prima zi de limonezit :D

3 comentarii:

  1. Revin cu o intrebare ... ca am uitat sa intreb cand am scris mai devreme: limonada o faci cu sirop de artar sau miere? Pe mine una m-ar falimenta siropul de artar, ca la noi se gaseste in cantitati minuscule si la preturi exorbitante, comparativ cu bidoanele pe care le vad pe americani/canadieni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desi reteta originala este cu sirop de artar, am citit si pareri pro miere, asa ca am ales sa folosesc mierea. Unii zic ca e chiar mai buna. Mie una, mi-ar mers foarte bine :)

      Ștergere
  2. Buna!!! Astazi e prima zi de MC si nu stiu ce sa fac ca sa scap odata de senzatia asta de greata de la apa cu sare. E teribila si parca mi se intoarce pe gura... Oare e ok ?

    RăspundețiȘtergere