joi, 22 martie 2012

A patra zi de Master Cleanse

Eeei dragii mosului, aproape ca s-a sfarsit si cea de-a patra zi din dieta cu limonada si primavara a prins puteri odata cu "curatenia generala". Afara a fost o zi minunata, calda si insorita, natura a fost vesela si imbietoare si pamantul din solar pufos si inmiresmat!

Daaaar, cu toate ca fu o zi taaare faina pentru toate gazele si fapturile din Ileni, ME and myself weren't happy, that's for sure! :D

Fizic totul fu mai mult decat bine, dar emotional a fost...kind of very naspa...

De dimineata am baut apa cu sare si n-am eliminat decat 30% din ea...probabil si pentru ca mintea mea intrase pe ciclu infinit inca de ieri: "sa vezi ca nu elimin apa...azi sigur nu elimin apa cu sare"...era deja o mantra :)) drept urmare, apa ciuciu iesi...ceea ce va imaginati ca m-a prost dispus din start, mai ales ca stiam ca mi-am facut-o cu mana (mintea) mea... apoi am devenit tot mai grumpy, nemultumita, iritata, apoi nervoasa de-a binelea, certareata (m-am contrat cu luci care n-avea saracu' nici o vina :P), apoi am plans, apoi m-am resemnat si apoi am devenit disperata si iar nemultumita :)) Si pe langa toate astea, de ieri a inceput sa se auda un sunet/vuiet super enervant. Zici ca trece un avion foarte zgomotos...non-stop! It's not niiiiice! What is that people?

No... toate aceste dubiosenii se petrecura pe tot parcursul zilei de azi :D

See, how the emottional rollercoaster goes? It goes on and on si daca nu esti pe faza iti poate face viata amara zile intregi. Te poti speria, apare nevoia de confort food ca sa innabusi aceste emotii.. etc

Secretul este sa stii, undeva in coltul fiintei tale, ca totul e ok... Sa stii ca toate aceste turbulente se pot desfasura in voie pe fondul pasnic al inimii impacate, in spatiul sacru din sufletul tau :) In plus, poti face tapping!

Dar cel mai important este sa nu uiti ca face parte din plan! E ok! Chiar daca esti down, e ok, chiar daca plangi, e ok, chiar daca esti nervos/deprimat/trist/ciufut/disperat... E OK! Toate trec! Si iese si soarele! Nu dispera! :)
Se numeste emotional detox, nimic mai mult. Si e foarte normal! Sunt linistita si merg inainte pentru ca stiu ca aceste stari cu care m-am confruntat eu astazi, sunt de fapt emotii netraite pe deplin la vremea lor, emotii pe care le-am reprimat, energii blocate care au nevoie sa iasa afara si sa faca loc pentru ceva mai bun. Daca nu stii despre ce-i vorba, poti crede ca dieta asta te deprima, poti simti pofte disperate si nevoia urgenta sa infuleci ceva dens, consistent care sa-ti amorteasca sentimentele si sa te "linisteasca". Dar nu este cazul! Le stiu eu pe starile astea! Le cunosc prea bine si nu-mi vin ele de hac cu una cu doua! :P

Pe langa corpul fizic avem si un corp emotional si unul energetic si unul mental. Si atunci cand facem o detoxifiere la nivel fizic ea se propaga la toate nivelurile.

Asa ca e bine de stiut, ca atunci cand tinem orice fel de cura de detoxifiere, fie ea trecerea de la dieta carnivora la dieta vegetariana, fie trecerea la raw foods, fie una mai drastica gen post negru sau post cu sucuri sau cu limonada, se poate intampla sa ne confruntam cu simptome ale unor boli mai vechi aparent vindecate. Spre exemplu, daca am avut la un moment dat o eczema si am facut-o sa treaca folosind medicamente, ea de fapt nu a fost vindecata si in timpul unui detox se poate (si e chiar indicat) sa se produca acea vindecare autentica. Si in acest moment, poate reaparea si apoi disparea natural acea eczema. Si e ok! Asta inseamna adevarata vindecare! Numai corpul poate sa vindece cu adevarat si nu folosind tot felul de chimicale. De fapt eczema si de fapt toate bolile, sunt doar simptome ale unui corp toxic, alarma pe care o trage corpul ca sa stim ca e timpul pentru o detoxifiere. Chimicalele (I mean medicamentele) doar blocheaza aceasta detoxifiere si simptomele dispar pentru ca toxinele sunt impinse inapoi de unde vroiau sa iasa! Dar comportamentul asta nu poate fi sanatos pe termen lung. De-asta ne confruntam cu atatea boli si atatea simptome si tumori si piele iritata si mirosuri corporale si dureri de cap si raceli si toate cele. Sunt doar moduri (unele chiar disperate) prin care corpul incearca sa scoata toxinele din corp, pentru ca noi sa putem ramane sanatosi pe termen lung. Asa ca nu pierdeti nici o ocazie sa va vindecati si evitati pe cat posibil sa innabusiti vindecarea naturala a corpului introducand in corp tot felul de medicamente (toate sunt de fapt toxice).

Haideti sa incepem sa fim recunoscatori pentru minunea de corp pe care-l avem! Corpul nu se imbolnaveste niciodata singur! Corpul nu e niciodata defect si functioneaza perfect daca il tratam cu respect si avem grija de el si-i dam ce-i trebuie! Corpul vindeca singur toate ranile, taiaturile, vanataile, oasele rupte (!!) corpul se regenereaza, se reface si poate sa se vindece de orice boala daca-i acordam conditiile necesare. Adica o dieta bazata pe plante, fructe si legume integrale si cat mai putin procesate, un mediu prietenos, o viata linistita, mici bucurii zilnice, relaxare si miscare.

Si daca tot suntem la capitolul asta, pot sa mentionez ca ieri si azi m-am trezit cu putina iritatie in gat care a disparut dupa vreo ora si tot de ieri mi-au (re)aparut niste bubite.. sau nu stiu cum sa le zic, niste zone iritate pe degete, care de obicei imi apareau daca puneam mana pe chimicale (detergenti, produse de curatat, cateodata chiar portocale sau lamai - banuiesc ca tot din cauza chimicalelor cu care erau tratate). Dar fata de alte dati cand ma chinuiau groaznic si nu mai puteam sa fac nimic cu mainile, de data asta sunt foarte light. Abia se vad si simt ca deja incep sa-mi treaca. Tin minte ca atunci cand am trecut pe raw food, dupa vreo 2-3 luni, mi-au aparut si m-au chinuit cateva saptamani si nu-mi mai treceau. Am refuzat sa le dau cu (vesnicul) unguent cu care obisnuiau sa-mi treca si am zis ca le las sa se vindece de la sine. M-au chinuit groaznic dar au trecut pana la urma si de-atunci nu au mai aparut. Dar se pare ca exista un nivel mai profund de vindecare la care nu am ajuns atunci si se pare ca ajung acum. Oamenii spun ca in timpul unui post cu sucuri le reapar chiar si simptome ale unor boli vechi de zeci de ani. Sper ca la mine asta a fost tot :D

Asadar, mergem inainte! Totul e ok! :) Curaaaj! O sa treaca!

Din punct de vedere fizic, energia corpului a fost ok dar pentru ca n-am avut chef sa fac absolut nimic, m-am invartit in jurul cozii toata ziua, apogeul actiunii pe ziua de azi fiind ca m-am ciondanit cu luci si intr-un final am semanat niste seminte de ceapa, dar tot fara vreun mare chef :P

Acum stau in pat si voi incerca sa ma linistesc si sa-mi pun mintea in ordine :)

In rest, toate bune. M-am simtit bine, fara greturi, ameteli, dureri de cap... nici macar pentru ca n-am eliminat apa cu sare nici pana la ora asta, nu simt vreo chestie speciala. Un lucru de mentionat, ar fi ca de marti am fost la menstruatie si azi deja e gata... adica marti, miercuri, joi. Extreeem de light, fata dureri, energie maxima, sangerare minima! And I mean like cantitate neglijabila :)

Well, acestea fiind spune, s-a incheiat si a patra zi si sper ca maine sa fie o zi mai linistita!

Intre timp ma felicit pentru stoicism si pentru ca nu mi-am pierdut speranta si stiu ca totul este bine chiar daca par a fi in mijlocul furtunii :) Cu totii stim ca dupa furtuna trebuie sa iasa soarele :)

Va puuup!

2 comentarii:

  1. ideea de bază e să nu treci peste echilibru. adică să nu forţezi, pentru că, exact ca în orice alt lucru se cere cumpătare. cred că e important pentru cineva care nu se hrăneşte ca tine şi nu trăieşte la fel de sănătos să ştie că nu trebuie să îşi forţeze limitele. nu asta e ideea în detox, în cure, în ECHILIBRARE.
    ţiuitul/vuietul e legat de vibraţia ta. se întâmplă în cadrul acestor cure unele modificări la nivelul structurilor superioare care au diverse efecte la nivel fizic. Una dintre ele, în cazul tău a fost detectarea unui zgomot de fond al structurilor planetare. Ar trebui să încerci să meditezi puţin pe acel sunet, după ce îl accepţi desigur, poate primeşti şi un insight, mai ales că eşti atât de darnică şi oferi tuturor cu atâta căldură şi voioşie experienţele tale.
    O primăvară minunată!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, sigur ca da! Am experimentat si eu za struggle of overdoing it si stiu cum e ;) Intotdeauna recomand s-o luam incet, sa ne relaxam si sa ne ingaduim sa trecem prin procesul schimbarii... care nu intodeauna e usor :) Si e important sa stii cand s-o lasi mai moale.

    Sa stii ca e foarte tare ca-mi zici de vuiet! Vuietul de care scriam eu ieri era un vuiet extern, care deranja pe toata lumea si se pare ca se auzea de la nu stiu ce fabrica din zona.. s-a oprit astazi, slava domnului!!!
    Daaaar, vuietul meu interior ma insoteste inca de acum 2 ani si chiar am cautat pe net informatii si n-am gasit nimic, asa ca sfatul tau este binevenit! :) Il aud mai ales noaptea si initial am crezut ca e hidroforul din bloc...apoi ne-am mutat aici si parea chiar mai puternic... pentru ca nu il auzea nimeni in afara de mine, ma gandeam eu ca trebuie sa fie ceva intern, vreun zgomot Universal or something, dar nu intelegeam ce vrea sa-mi spuna. O sa meditez asadar sa vad ce primesc! Chiar nu m-am gandit la asta pana acum, dar e o idee foarte buna :)
    Multumesc de comentariu! O primavara minunata it is! :)

    RăspundețiȘtergere