marți, 20 martie 2012

Master Cleanse - ziua 2

Iaca s-a mai incheiat o zi la Ileni, a doua zi numai cu limonada :)
Azi a fost si mai usor ca ieri! :) Simplu si frumos!
Am observat ca ziua se mareste pe zi ce trece. E tot mai multa lumina, tot mai cald si tot mai frumos de stat afara! :)

Azi a fost chiar mai bine decat ieri cand am fost putin somnoroasa. Am avut muuulta energie, am lucrat in gradina, am carat lemne si paie, am stat la soare si-am fost de 7-8 ori la wc.... :)
Nu mi-a fost foame deloc, nici ieri, nici azi. Azi am baut 6 pahare de limonada pana acum, deci minimul. Le-am baut in 2 reprize de cate 3 pahare.
Inca de dimineata m-am trezit foarte insetata si am baut multa apa pe parcursul zilei, pe langa paharele de limonada. In rest, toate bune! Energie, optimism, liniste, pace, incredere! :)

Am observat ca pana acum nu am avut absolut nici un simptom de detoxifiere. De obicei cand tineam un post sau faceam o optimizare in dieta aveam cateva zile mai ciudate, cu transpiratie abundenta si mirosuri mai intense, cu dureri de cap, ameteli sau alte simptome, semn ca toxinele sunt eliberate din tesuturi dar nu sunt eliminate destul de repede din sistem. De data asta, zic eu ca datorita curatarii cu apa sarata de dimineata si ceaiului laxativ de seara, toxinele sunt eliminate destul de rapid.

Odata cu curatenia interna am purces si la curetenia gradinii. Astazi am curatat straturile de resturile de anul trecut (lasasem pe strat tulpini de rosii si de toate cele, teci de fasole uscate.. etc) care nu s-au descompus inca si am smuls toate buruienile care deja se itisera.

Pamantul era super pufos, afanat si mirosea demential a primavara :D
Sub toate cotolenele si paiele am descoperit niste cepe (pe care am uitat sa le culeg anul trecut) si care, dragele de ele, se pregatesc sa devina ceapa verde pentru salata :) Vedeti, cum natura nu iroseste nimic!

Am gasit si cativa morcovi, pe care ii voi lasa sa faca samanta. Asa se obtine samanta de morcov, la doi ani, punand un morcov intreg in pamant. Eu nu mai trebuie sa pun ca sunt astia uitatii de de anul trecut :) Vazand in ce forma perfecta s-au pastrat morcovii, ma gandesc ca nu-i deloc o idee rea, sa-i las peste iarna in pamant, acoperiti cu un strat generos de fan si cand am nevoie sa merg sa culeg direct de-acolo: morcovi proaspeti, plini de vitamine si enzime. In felul asta nu mai ocupa nici spatiu de depozitare si nici nu risti sa se strice.

Si in final uite si o poza de ieri, de la lucrul la solar. Ca tot va spuneam ca a fost o zi superba :)

Doamne cat de frumoasa-i primavara! Si ce bine-i sa stai afara! Si ce bine-i sa lasi primele raze de soare sa te incalzeasca! Si ce norocoasa sunt sa fiu aici sa traiesc si sa simt alaturi de natura, reinvierea!
E minunat! :) Si va invit pe la mine!

6 comentarii:

  1. moooor! e super oribila apa cu sare, iac iac. am baut aproape jumatate si deja m-a luat cu greata, iac iac! bleaah. ma uit la cana plina si am impresia ca ma ameninta :))
    iti doresc o zi minunata, teo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) si mie mi s-a parut oribila apa cu sare prima data cand am facut un salt water flush, acum cativa ani. De data asta am un bidonas cu capac, care capac are un "mot" prin care beau apa si nu mi se mai pare deloc oribila. Cred ca din cauza ca nu o mai miros, alta explicatie n-am :) Nu e foarte placut si am citit ca asta e principala cauza pentru care multi renunta. Dar din a doua zi deja ti se pare mai ok :)
      Spooor! Sa ai o seara frumoasa! :)

      Ștergere
  2. Si eu as vrea tare mult sa slabesc. De pe la 15 ani m-am ingrasat si tot de atunci am o gramada de complexe. Cand am tinut post asta vara timp de 6 zile ajunsesem la 60 de kg si ma simteam super biiiine! As fi vrut sa mai slabesc, dar ajungand acasa, puterile m-au lasat si tentatiile au prins putere. Acum am intre 63 si 65 (nu am cantar) si mi-ar placea super mult sa ajung tot ca tine, pe la 55. Vreau sa scap de greutatea corporala care simt ca-mi ingreuneaza si mintea si sufletul. Ma bucur asa mult ca am inceput dieta asta acum :) Simt c-o sa mearga foarte bine. Voiam sa te intreb, Teo, trebuie sa beau in fiecare zi apa cu sare, pe tot parcursul dietei? (Minim 10 zile?) Sau doar la inceput? Ma gandeam ca odata eliminate toate reziduurile de pe intestine, sarea ar putea irita. Cum e? Mercic! Besos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte important sa bei apa cu sare in fiecare dimineata. Si foarte importante sunt toate detaliile, adica minim 6 pahare cu limonada proaspata, facuta dupa reteta, salt water flush dimineata si ceai laxativ seara. Neaparat! :)

      Se produce o detoxifiere extraordinara a corpului si nu-i de joaca cu toxinele care se elibereaza din tesuturi. Eu stiu ca am mai facut cure dupa ureche si nu mi-a fost prea bine :)

      In functie de dieta pe care ai avut-o de-a lungul vietii, de condiitiile de trai, de chimicalele cu care ai intrat in contact, detoxifierea poate sa dureze ani de zile :) - si ma refer aici la cazul in care ai o dieta intre 80 si 100% cruda. O sa vezi, ca mai ies materii semi-solide si dupa 5-6 zile.. in cazul unui corp mai toxic (sa speram ca nu-i cazul nostru :P) pot sa mai iasa chestii si dupa 20 de zile de post negru. Placa formata in colon poate fi veche si se poate desprinde greu, avand nevoie de mai mult timp.

      La fel de important ca Master Cleansul este iesirea din el. Trebuie sa avem grija, ca in prima zi, sa bem numai sucuri proaspete (facute de noi) si ceaiuri. A doua zi totul crud si de-abia a 3-a, a 4-a zi mancare gatita cat mai usoara. Ideal pentru slabit este sa mananci, dupa master cleanse, inca o saptamana totul crud. Si apoi minim o saptamana - doua totul de post (adica fara carne, peste, lactate, oua) si minim 60% crud si sa ramai pe cat posibil pe dieta asta. Altfel, vom pune kilogramele la loc mai repede decat le-am dat jos :D

      Bafta cu apa cu sare! Nu renunta ca o sa vezi ca maine o sa fie mai bine :)

      Ștergere
  3. Da, am mai citit si in cartea lui Robert Morse despre dieta asta cu lamaie.
    Stiu ca am mancat o gramadaaaaaaaa gramada gramada de porcarii pana acum. Sunt vegetariana de 2 ani. Branza mananc foarte rar. Asta-vara am tinut post pentru 6 zile consumand numai apa si a fost destul de bine. A fost fain caci eram la munte, intr-o cabana si seara faceam focul si stateam la povesti. Ma lupt cu raw food-ul de ceva vreme si mi-e rusine ca folosesc verbul asta "a lupta", dar trebuie mai intai sa scap de dependenta emotiva fata de mancare.. Usor, usor. Sper ca dupa dieta de acum sa ma simt mai eliberata. Azi a fost prima zi - pana acum am baut 4 pahare si acum mi-e pofta rau de un altul. M-am plimbat, m-am simtit bine. Sa zicem ca momentan am anumite pofte.. de salata rosie, miam miam. Dar nu mor :)

    Astazi nici n-am rezistat sa stau juma de ora in pat caci dupa 15 minute a trebuit sa ma duc sa fac caca. Apoi dupa inca 15 minute, a doua repriza si imediat a treia :> Si atat. Sa vedem ce ma asteapta maine!
    Astept istorisirea ta de azi :)

    RăspundețiȘtergere