vineri, 30 martie 2012

Concluzii finale Master Cleanse

Iaca stau si sorb cu nesat dintr-o cana cu zeama de varza si va scriu o recenzie despre cum fu za Mighty Master Cleanse, mai pe romaneste "Curatenia Generala"

Am incheiat cele 10 zile cu limonada, acum 2 zile, astazi fiind a 12-a zi de cand am inceput, aflandu-ma in "zilele de iesire" din Master Cleanse. Aceste zile sunt la fel de importante, poate chiar mai importante decat primele 10. Este foarte important ce si cum mananci dupa. Ieri am baut doar suc de portocale. Astazi suc de portocale, suc de sfecla+mar+morcov si acum beau niste zeama de varza, iar maine, dimineata sucuri proaspete, la pranz fructe si seara o salata. Abia astept! :P

Bilantul acestor 12 zile este in felul urmator:

- a fost mai usor decat ma asteptam, nu mi-a fost foame, am avut foaaarte putine momente in care mi-a fost pofta de ceva.
- am avut energie ca in oricare alta zi, pe o dieta normala. cu observatia ca as fi avut nevoie de mai mult somn. m-am culcat tot la ore tarzii (1-2-3 noaptea) desi imi era somn incepand de pe la 9-10 seara.
- am trebaluit aproape zilnic in gradina si am lucrat cot la cot cu mancatorii de hrana solida (fie ea raw, vegetariana sau carnoasa) sapand, carand, plivind, semanand.
- am slabit 4 kg - nu sunt multe, dar sunt cele care trebuie ;) In prima zi aveam 62.6 kg iar azi dimineata aveam 58.6 kg
- am o piele fina, fina, fina :) si nu doar pe fata, ci peste tot!
- am avut cateva momente mai grele, in care m-am gandit sa renunt, dar greul a fost doar mental si emotional, fizic n-am avut mari probleme - doar 2-3 dureri de cap de 10-15 minute si iritatia pe degete de care v-am spus, dar care a fost foarte usoara si a trecut in 2 zile.
- au fost ceva emotii ciudate, stari dubioase, furie, tristete, apatie.. etc dar le-am venit de hac dandu-mi seama ca fac parte din proces. Le-am lasat sa se desfasoare si mi-am vazut de treaba.

- in ziua in care ma duceam spre Bucuresti (ziua 9) am experimentat o chestie interesanta. Stiti cum se simt niste furnicaturi prin mana, atunci cand stam prea mult in cot? Sau atunci cand ne amorteste o mana? Exact asa am inceput eu sa simt pe toata fata. Senzatia devenea tot mai accentuata si in decurs de 30-40 de minute a inceput sa coboare spre piept, apoi mi-a cuprins tot trunchiul si apoi mainile. In cateva ore vibram in toata partea de sus a corpului. Eu fiind la volan. Senzatia s-a linistit abia cand am ajuns la Bucuresti (imi mai vibrau doar mainile). Probabil s-a intamplat ceva, a fost vreo curatare/energizare transformatoare! :)
- in primele 9 zile, de cate ori am mers la baie, cand am eliminat apa cu sare, era galbuie cu tot felul de sedimente si cateodata mucus (dar nu foarte mult).
- in ziua a 10-a, surpriza! Dintr-o data am inceput sa elimin tot felul de chestii dubioase. Desi in ziua respectiva, nu apucasem sa beau apa cu sare, bausem doar vreun litru de apa, la un moment dat, a inceput sa ma doara burta cam tare asa ca am fugit la baie. De data asta, n-a mai fost doar apa cu sedimente, au iesit chestii semi-solide, mai mult mucus si unele chestii greu de identificat pentru necunoscatori :P Explicatia ar fi, ca pe intestine, din cauza alimentatiei nesanatoase si unei slabe eliminari (constipatie datorata mancatului excesiv sau unei alimentatii bogata in proteine animale) se aduna in timp o placa mucoidala (fecale + mucus) care poate sta acolo ani de zile. Yacs! Ea blocheaza eliminarea si mai grav, blocheaza absorbtia nutrientilor. In timp, provoaca oboseala, lipsa de vitamine si minerale, constipatie... etc Scarbos si extrem de nesanatos.. dar se pare ca Master Cleansu' i-a venit de hac! Eliminarea s-a repetat in fiecare zi de atunci (10,11,12) si vom mai vedea zilele urmatoare ce va mai fi. Ma bucur ca am fost hotarata si am reusit sa duc pana la capat Master Cleansu', ca altfel, daca renuntam chiar si in zoua a 9-a, cine stie daca toate chestiile astea ar mai fi iesit. Cine stie de cand erau blocate in colon si cat rau faceau pe-acolo. Asa ca ma felicit si sunt acum convinsa ca Master Cleansul chiar functioneaza si noi (oricat de detoxifiati ne-am crede) tot mai avem mucus prin diverse organe si resturi uitate prin diverse cotloane ale intestinelor.
- ma simt mai usoara, am pielea fina si curata, forme mai frumoase, am slabit cativa centimetri (esentiali) peste tot (solduri, talie... etc) dar din pacate nu mai gasesc notitele unde-mi scrisesem dimensiunile initiale.
- abia astept sa mananc - incepusem aceasta dieta de detox, in principal pentru ca nu mai simteam nevoia sa mananc. asadar pofta de mancare mi-a revenit :)

Per total, a fost o experienta interesanta, usoara pe care am de gand s-o repet din cand in cand. Totusi, recomand ca inainte s-o faceti, sa va documentati, sa stiti de ce o faceti si s-o faceti cum trebuie. Altfel, pot aparea complicatii si poate fi un chin in loc sa fie o cura binefacatoare.

In rest, nu stiu ce sa va mai zic... Mai intrebati-ma voi :)
Apropo, mai traieste cineva? Mai citeste cineva? Sau vorbesc singura? :D

29 de comentarii:

  1. Sall! I'm here reading you! :) Si mama mea e foarte incantata de rezultatele MC. Desi a trecut prin chinuri cumplite, a zis ca la anul o repeta. Pupici !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu as vrea sa reeditez :) Nu m-am hotarat inca daca va fi tot Master Cleanse sau o alta cura de detox lichida, dar sigur voi mai face una peste vreo 3-4 luni. Pupici to you too! :)

      Ștergere
  2. Pentru mine, astazi a fost a 10-a zi. M-am simtit ca si tine, energie destula incat sa ies din casa in fiecare zi si sa am chef sa fac o gramada de chestiuni pe care la inceput nu le-as fi facut din comoditate. Am inceput sa ma duc mai des in parc si sa stau la soare.. Parca m-am reconectat cu natura.
    Ca si tine, am simtit nevoia sa dorm la infinit si chiar si atunci cand ma trezeam, ma simteam greoaie si tot somnoroasa.
    Alte semne care s-au manifestat si inca se manifesta (nu m-am hotarat daca vreau cu adevarat sa termin dieta acum sau s-o lungesc pana a 14-a zi) sunt: limba acoperita de un strat alb foarte scarbos si dintii acoperiti de un strat grunjos. Am tot timpul senzatia ca imi miroase respiratia, desi ceilalti mi-au zis ca nu se simte cine stie ce.
    Din punct de vedere emotiv, am fost mai mult nervoasa decat bine dispusa. Sau poate ca nu nervoasa.. ci iritata :) N-am prea avut rabdare cu ceilalti si deseori nu aveam chef de nimeni.
    Ce ma enerveaza e caaa.. desi n-am cantar, simt ca n-am slabit DELOC! :( Hainele imi stau la fel ca la inceput.
    Azi parca mi s-a facut foame.. nu stiu exact daca este foame foame, sau doar pofta. Dar stiu ca as manca orice.
    Sa vedem maine dimineata care va fi alegerea. Mi-au ramas cam multe lamai :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ieeei Luiza!!! Bravo! :)
      Si eu ma gandeam ca ar mai fi fost nevoie sa o tin inca vreo cateva zile. Dar am concluzionat ca e mai bine mai des si mai scurt :) Tu ce ai hotarat pana la urma?

      Ștergere
    2. Am inchiat ieri pe la jumatatea zilei. As fi vrut sa astept pana mi se curata limba, dar na, cine stie cat dura :) Cu siguranta voi incerca si eu alte diete detox, dar oricum, pana acum, master cleanse ramane preferata mea.
      Din pacate, acum am o mie si una de pofta, grrr. Mi-e frica sa nu fiu la fel ca la inceput, o gurmanda nesatula. Partea faina e ca m-am imprietenit cu cineva care se duce des in parc sa alerge si mi-a zis ca o putem face impreuna! Ihhh, nu va fi zilnic, dar oricum, de cateva ori pe saptamana tot voi apuca sa-mi misc popou'.
      Va trebui sa respir mai des :)

      Ștergere
  3. Felicitari! As vrea sa elimin si eu placa aia nesuferita dar mi-e teama sa nu ma anemiez, sa nu mi se faca rau, etc. etc. 10 zile mi se pare foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, in cazul asta, e nevoie mai intai sa te convingi ca e ok si ca nu poate sa-ti faca decat bine :) Atitudinea cu care o faci este esentiala! Daca intri intr-o cura gandindu-te ca e posibil sa ai probleme sau sa-ti faca rau, e mai bine sa n-o faci.

      Stiu, ca am tinut si eu diverse cure de detox si asta a fost prima in care chiar am avut 100% incredere si de-asta mi-a fost si extrem de usor. Nu m-am indoit, nu m-am mai intrebat, am facut-o pur si simplu :) Si a fost bine!
      Daca vreodata te hotarasti sa incerci scrie-mi si iti mai spun vreo doua, trei trucuri :)

      O zi frumoasa!!!

      Ștergere
  4. Woww, asa-i invidiez pe cei care reusesc sa tina niste cure de genul pana la capat. Am vazut pe Youtube filmulete cu persoane care au tinut 40 de zile Master Cleanse-ul si mor de ciuda ca pe mine nu ma tine mai mult de o zi. Ce-i drept, eu muncesc foarte mult si mi-e greu la atata efort sa beau doar apa cu lamaie. De asta vin si te intreb: consider ca daca ai fi avut un program mai incarcat, cu munca de birou, spre exemplu sau program prelungit, ai fi reusit sa tii dieta? Banuiesc ca te-a ajutat foarte mult sa duci la bun sfarsit detoxifierea si datorita faptului ca ai fost raw-vegan mult timp, nu?

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut Lagee!

    40 de zile, sincera sa fiu, cred ca-i cam mult :P Am citit ca nenea care a inventat procedura MC recomanda 10 zile... dar mereu sunt temerari care vor sa bata recordurile :)

    Legat de energie, eu am lucrat de dimineata pana seara in gradina, munca fizica intensa, plus scris pe blog, planificari, discutii, am fost chiar la un curs in ultima zi de Master Cleanse. Seara eram rupta de oboseala dar vesela si optimista. Din punct de vedere energetic, sincer iti spun, nu m-am simtit cu nimic mai prejos decat pe dieta mea normala. Doar ca am avut nevoie de ceva mai mult somn decat de obicei.

    Totusi, ideal e sa faci aceasta cura menajandu-te si odihnindu-te, nu mergand la birou de dimineata pana seara. Pe mine m-a ajutat mult statul in natura si cu mainile in pamant :) Posibil ca m-au ajutat si ultimii 2 ani in care am mancat preponderent raw vegan, dar cred ca cea mai importanta este atitudinea cu care pornesti la drum. Trebuie sa stii pentru ce faci treaba asta si sa fii hotarata si apoi lucrurile merg de la sine. Cel putin, asa a fost la mine :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Mersi mult Teo!!! Motivul principal ar fi kilogramele in plus. Al doilea ... faptul ca am ajuns in ultimul hal de obosita/lipsita de vlaga. Si nu e doar din cauza ca muncesc mult, ci datorita alimentatiei. E un cerc vicios din care nu reusesc sa ies. Respir greu chiar si cand stau in casa si nu fac nimic. Daca urc cateva scari, deja imi sare inima din piept. Nu-i ok. Plus tenul si pielea care arata intr-un mare fel :( Nu intentionez sub nicio forma sa tin 40 de zile, nici nu cred ca as putea chiar daca as vrea, doar subliniam vointa de fier in cazul unora si lipsa totala in cazul meu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu muuulta placere :)

      Cred ca ai putea incerca sa bei cate un green smoothie in fiecare dimineata. E mult mai fezabil in conditiile in care te afli si cred ca poate face minuni. O sa scriu cat de curand un post despre green smoothies, ce sunt si ce fac ele :)
      Un mic preview ar fi ca dupa o luna de green smoothie zilnic: slabesti, scapi de pofte, ti se curata tenul, poftesti natural mai multa hrana sanatoasa. Sounds good, nu? :D

      Legat de oboseala... o cunosc si eu foarte bine pe aceasta mica infractoare :) Am avut de-a face cu ea ani de-a randul. Interesant este ca oboseala mea a disparut numai in momentul in care am inceput sa fac (pe plan profesional si personal) lucruri care sa ma motiveze cu adevarat :) Inainte de asta am incercat diete de tot felul (dupa raw vegan a urmat 80/10/10 o vreme) in incercarea disperata de a scapa de oboseala. Dar cum am inceput sa-mi urmez cu adevarat inima, oboseala a disparut ca prin minune (si nici nu mai mancam raw pe vremea aia) :)

      Poate ca mi se aplica doar mie, da' pe mine, daca am ceva neplacut de facut, ma apuca o oboseala si un somn... de numa'!! :D

      Ștergere
    2. Saru'mana de pont. Stiu ca este legat si de faptul ca nu ma omor dupa activitatile de la job, partea asta cu oboseala, dar mai are legatura si cu lipsa miscarii.... si tot aman sa fac miscare pe motive de LENE :( Tin minte ca atunci cand faceam ceva miscare, ma simteam mult mai bine si reuseam sa duc la capat cu brio o zi din astea obositoare de-a mea. Incerc si eu sa gasesc un echilibru satisfacator intre viata personala si cea profesionala, dar, asa cum am mai spus, ma invart in cerc. Stii cum este.... insatisfactia atrage dupa sine energii negative si ganduri negre si te scalzi asa, intr-o mocirla, fara sa reusesti sa ajungi la mal. De asta ma chinui sa gasesc suficienta vointa cat sa duc la capat cele 10 zile, pentru ca o asemenea reusita m-ar motiva suficient cat sa fac mai departe alti pasi spre echilibrul cel mult visat. Pfff, hai ca am filozofat suficient :P

      Ștergere
  7. Draga Teo ... Deci incerc si eu. E ziua 3. Chestia e ca mie imi este foarte foame. Dar asa foame adevarata .... azi chiar am inceput sa tremur de foame si simt gol in stomac. Si beau cate 4-5 portii de apa cu lamaie (cate 900 ml de fiecare data). Cred ca mai continui o zi-doua si pe urma adaug si sucuri de fructe/legume si smothies. Ce parere ai?

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut Andreea,
    Apa cu lamaie, miere si piper cayenne, nu-i asa? :) Ca numai apa si lamaie nu e ok! :D

    E foarte bine sa adaugi si sucuri de fructe si legume (in prima faza) si smoothies in a doua, mai ales daca asa simti. E important sa iti asculti corpul si sa nu fortezi.

    Totusi, daca iti doresti sa continui Master Cleansul, in prima faza eu iti recomand asa: bea mai multa apa si multe ceaiuri. Eu obisnuiam sa beau 4-5 litri de apa pe zi, pe langa limonada. Fa-ti si ceaiuri de tot felul de plante (fara sa le indulcesti). Cateodata, senzatia de foame poate fi senzatie de sete interpretata prost.

    Daca totusi iti e foame in continuare, introdu in prima zi suc de portocale, a doua zi suc de portocale si fructe diverse si apoi sucuri de legume. Cand deja incepi sa bei smoothies nu mai bea apa cu sare ca nu prea se mai potrivesc.

    Succes si astept sa-mi spui cum iti merge!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi pentru raspuns Teo. Da, da limonada cu sirop de artar (sunt alergica la produse apicole) si piper cayenne. Si litri de apa. Dar nu a mers pentru mine ... azi dimineata am fost nevoita sa mananc ca ma luase cu lesin. Asa ca ma intorc la detoxurile pe care le-am folosit in trecut si mi-au facut bine. Sunt mai complexe dar mai potrivite pentru mine se pare.
      Si sunt ferm convinsa ca a fost foame si nu sete :) De fapt senzatia a fost ca beau prea multa apa. Ma simteam hiperhidratata.
      Si eu beau multa apa, sunt vegetariana, mananc foarte echilibrat si mancare provine 95% de la tara, crescuta natural. Deci nu pot spune ca sunt plina de toxine sau ca nu sunt obisnuita sa beau suficient
      Oricum a fost interesant sa incerc si altceva.
      Mersi inca o data

      Ștergere
  9. Am si eu o intrebare dupa detox luati probioatice ?

    RăspundețiȘtergere
  10. salut! eu nu am luat probiotice. puteti folosi niste varza murata pt refacerea florei.

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna,
    As vrea sa incep si eu aceasta cura dar nu este exact cum se prepara aceasta limonada sau nu am citit eu cu atentie:d si ce altceva mai se poate folosi.
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna Teo, am si eu o nelamurire referitoare la SWF: am citit ca ar trebui eliminata toata apa inghitita, dar la mine nu s-a intamplat asa. Nu pot masura cat, dar sigur nu s-a dus toata:) poate fi o problema faptul ca am folosit sare de Himalaya? Sunt abia in prima zi, sa mai astept?

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna. Uite astazi e prima mea zis de MC ,si doresc sa te intreb in legatura cu apa si sarea dimineata si laxativele daca nu le i.au numai da acelasi rezultat?

    RăspundețiȘtergere
  14. Salut! N-am prea inteles intrebarea ta, dar indicat este sa respecti toate indicatiile, adica apa cu sare, limonada si ceai laxativ. Daca scoti una din ele, e posibil sa faci mai mult rau decat bine. Succes! :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna. Cate kg ai slabit in 10zile?

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna, sunt si eu la a 3 zi si as vrea sa te intreb cam cata limonada trebuie sa bei; eu mai mult de 1.5-2l n-am putut, plus inca vreo 3 de apa plata. Merci :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Pai bei cata poti, nici eu n-am reusit sa beau foarte multe lichide. Dar 1.5 l de limo + 3 de apa suna suficient! :) Succes!

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna, in primul rand, felicitari pentru perseverenta :)
    In al doilea rand, as vrea si eu sa incep aceasta cura de detoxifiere, insa mi-e cam teama, deoarece lucrez de la 9 la 6-7 in fiecare zi si mi-e teama de faza de eliminare a tuturor lichidelor si toxinelor din corp. Cunosti pe cineva care lucreaza, ca mine, si a reusit sa duca la bun sfarsit fara incidente tragice?

    Sau ar trebui sa astept pana la concediu? Abia astept sa aflu parerea ta :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna,eu am tinut master cleanse in timp ce am mers la servici de la 9 la 18.trebuie doar sa te trezesti mai devreme cu o ora pentru a bea si elimina apa cu sare ....acasa! In rest e ok.

    RăspundețiȘtergere
  20. As vrea sa.mi spuneti daca avem voie cafea?

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna sera ! Sunt foarte tentata de aceasta cura dar am citit ca la final kilogramele pierdute se vor intoarce . Ti s-a intamplat acest lucru ?? Eu sunt vegetariana dar imi este ft greu sa renunt la dulciuri si asta ma face sa cred ca voi lua kilogramele inapoi ...
    Mersi frumos .

    RăspundețiȘtergere
  22. Soacra mea aproape că m-a omorât, m-a dat afară din casă de multe ori, soțul meu a vrut mereu să semnez un ardei de divorț, totul pentru că nu am putut să rămân însărcinată, până l-am cunoscut pe Dr. DAWN ACUNA, Acest doctor Ea a promis că mă va ajuta după ce i-am explicat situația mea și chiar acum vreau să-i mulțumesc Dr. Dawn pentru că s-a ținut de cuvintele ei. În acest moment, soacra mea și soțul meu mă iubesc atât de mult. Sunt insarcinata, totul datorita Dr. Dawn acuna, contactati-o daca aveti dificultati sau situatii proaste chiar acum.
    *Dacă vrei să-ți schimbi soacra.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata.
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei ca vraja să fie activă.
    Si etc.
    Scrie-i pe Whatsapp: ,{ +2348032246310 }

    RăspundețiȘtergere