sâmbătă, 17 martie 2012

Cine se baga la curatenia de primavaraaaaa?

Haideti cu totii sa purcedem la o curatenie temeinica de primavara! Interna! :D

De luni, 19 martie planuiesc sa incep cura de detoxifiere MASTER CLEANSE si dupa cum bine stim unde-s multi puterea creste! Asa ca va invit sa facem gasca de detoxifiere! Veti vedea ca in grup se formeaza o dinamica aparte, ne ajutam unii pe altii, punem intrebari, primim feedback, aflam impresii de la alte persoane care sunt pe acelasi drum si nu se simtim niciodata singuri si pierduti.

Dar bineinteles, mai intai sa va spui un pic (ca la ora asta imi pica ochii de somn si n-am vreme de explicatii extinse) despre ce vorbesc eu acilisa! :)
E vorba de dieta cu limonada Master Cleanse in care, timp de minim 10 zile ( se poate tine intre 10 si 40 de zile) se consuma numai limonada si apa. Este o cura de detoxifiere in care este important, pentru a elimina cat mai usor si repede toxinele din organism sa facem zilnic un SALT WATER FLUSH si seara la culcare sa bem un ceai laxativ. Intestinele se curata bine, bine si eliminam astfel poftele, avem o absorbtie mai buna a nutrientilor si o eliminare mai eficienta. O sa va povestesc eu mai incolo, mai pe-ndelete despre efectele benefice, acuma vroiam doar sa va dau reteta ca sa aveti timp sa va hotarati daca va bagati :) Iaca reteta:

Reteta MASTER CLEANSE

Ingrediente necesare:
- lamai - cam 6 lamai zilnic
- miere (de preferat dintr-o sursa sigura, sa nu fie tratata sau fiarta..) sau dupa reteta originala sirop de artar de categoria B (gasiti la plafar, magazinele naturiste sau pe net)
- cayenne pepper bio - adica pudra de ardei iute bio - gasiti la plafar
- apa plata de izvor (sa nu fie apa de la robinet)
- ceai laxativ (cu crusin, de la plafar)
- sare de muraturi sau sare de mare
Cum se face?
Cu o zi-doua inainte mananci cat mai usor de preferat mai mult cruditati, fructe, salate. In seara dinainte sa te apuci bei o cana cu ceai laxativ, inainte de culcare.
Apoi, zilnic, bei intre 6 si 8 pahare de limonada preparata in felul urmator:
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri miere sau sirop de artar categoria B
- 300 ml apa calduta
- un pinch de cayenne pepper sau 1/10 dintr-o lingurita
OBS: nu preparati mai mult decat beti in urmatoarea ora. limonada trebuie sa fie proaspata altfel nu mai e atat de nutritiva.
Tot zilnic, dimineata pe stomacul gol se bea 1 litru de apa cu sare - procedura se numeste SALT WATER FLUSH
Cum se face?
Se pun 2 lingurite de sare de mare sau sare de muraturi (de-aia grunjoasa si murdara - e plina de minerale) intr-un litru de apa calduta si se amesteca pana se topeste. Se bea apa asta cu sare pe stomacul gol, apoi se sta 30 min in pat culcat pe partea dreapta. Apoi ne putem vedea de treburi. Atentie: dupa 1- 2 sau chiar 4 ore apa va iesi pe partea cealalta :) Fiti pe faza ca atunci cand incepe sa iasa nu e timp de taraganat. Apa asta ne va curata intenstinele de la un cap la altul in mod exemplar.
Si in fiecare seara, se bea ceaiul laxativ de care am pomenit anterior.

Asadar timp de minim 10 zile
- SALT WATER FLUSH dimineata pe stomacul gol
- intre 6 si 12 pahare de limonada de-a lungul zilei
- apa calduta cata vreti voi
- seara inainte de culcare ceai laxativ
Apoi se iese din cura intr-un fel special, cu sucuri, apoi mancare cruda, apoi gatita... va explic eu tot ce trebuie

Cam asta este. Curata foaaarte bine organismul de toxine, energizeaza si vindeca.
Daca nu va pasioneaza acum, atunci eu o fac singura (sau cu luci :P) si va tin la curent cum imi merge. Dar daca e cineva care vrea, sa-mi scrie la magicreminders@gmail.com sau sa lase comment!

Sau daca aveti intrebari, intrebati cu incredere. Pot sa va dau mult mai multe explicatii si motive pentru a face aceasta cura, de ce-i buna si de ce asa...dar mi-e prea somn acuma :D Am vrut sa pun cat de repede reteta ca sa apucati s-o studiati si sa va hotarati daca e pentru voi sau ba. O sa scriu maine seara sau luni un post extins.
Va pup! Noapte buna!

18 comentarii:

  1. Cei care au probleme cu rinichii cum fac cu sarea?

    RăspundețiȘtergere
  2. Hello Khaarsha! Daca respecti proportia corecta de apa/sare, lichidul va iesi exact in formula in care a intrat. Am facut procedura de cateva ori pana acum si e foarte eficienta si fara efecte secundare. De obicei cand mananc mai sarat ma deshidratez si nu ma simt foarte bine. Dar cand am facut curatarea cu apa sarata nu am simtit ca m-as fi deshidratat, semn ca sarea a iesit din sistem odata cu apa.
    Si cum stii daca ai preparat corect licoarea? Pai daca pui prea multa sau prea putina sare, apa nu va ma iesi (am patit-o si eu :P)... caz in care tre sa bei cat mai multa apa (curata) si data viitoare sa fii mai atent :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Mama mea(56 ani) a inceput Master Cleanse. Este in a 3-a zi si se simte ingrozitor. Noaptea nu a dormit din cauza durerilor de oase ( in special coloana vertebrala si bazin) si musculare. Nu are putere, o doare capul si se muta de pe un pat pe altul, negasindu-si locul de dureri. Eu stiu si i-am spus ca detoxifierea doare, dar poate ai tu un sfat mai bun. Ii este atat de rau, incat se gandeste sa renunte, dar eu cred ca s-au rascolit toxinele si corpul lupta sa le elimine. Ce s-ar intampla daca ar renunta? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut!
    Probabil ca mama ta avea o acumulare mai mare de toxine si poate impactul a fost prea mare. Ce as face eu in locul ei: as adauga o clisma zilnica, as bea muuuulta apa, as face 5-10 minute de respiratie adanca (stai pe spate, in pat, cu genunchii indoiti si respiri adanc - numarand in gand raaar pana la 4 pe inspir si pana la 4 pe expir) plus o plimbare de 30 de minute in parc sau in natura.
    Daca renunta nu se intampla nimic, dar ar fi pacat. Cel mai important este sa iasa usor din cura, cu sucuri proaspete, fructe salate si abia apoi (din a 3-a zi) sa inceapa sa manance orez fiert si chestii mai grele.
    E important sa aiba increde in acest proces si sa stie ca ce se intampla e de bine. Moralul este foarte important :) Eu astazi ma simt excelent :)
    Bafta multa si sper sa reuseasca! Daca nu, exista si varianta cu green smoothies - se bea un litru pe zi, dimineata, pe stomacul gol. In cazul asta simptomele de detox sunt atenuate sau chiar eliminate complet. Detoxifierea se petrece mai incet dar mai in armonie si nesesizabil. Daca vrei mai multe detalii, scrie-mi si-ti raspund.

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut!
    Multumesc pentru raspuns. O sa-i comunic ce mi-ai scris si vedem cum se mai simte. Cu siguranta avea o acumulare mai mare de toxine, de aceea m-am bucurat ca a fost open minded si a inceput detoxifierea Master Cleanse. Eu o sustin moral si o incurajez ca este spre binele ei. Toata saptamana trecuta am citit impreuna despre MC, deci era pregatita psihic.

    Intamplator am descoperit azi blogul si mi-a placut ce am gasit pe aici. Felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Multumesc pentru apreciere si te mai astept :)

      Ștergere
  6. salut. ma tenteaza si pe mine cura , dar am o intrebare.. iti ofera destula energie? adica sa traiesti 10 zile numai cu limonada mi se pare cam greu :D
    de ce mi-e frica mie : lucrez in ture de 24 de ore deodata si ma intreb daca as rezista..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello!

      Eu sunt de-abia la sfarsitul celei de-a doua zi. Pana acum a fost foarte bine dar sa vedem mai departe :) O sa fac o postare zilnica si o sa-ti scriu si despre nivelul de energie
      La mine, a doua zi a fost si mai buna decat prima din punct de vedere energetic. Si ieri si azi am lucrat de zor in gradina si m-am simtit excelent. Doar putina somnolenta ieri... dar total ignorabila :)

      Din cate am citit, primele zile sunt cele mai grele, so it can only get better from here :) Ma gandesc ca ai putea sa incepi in zilele in care esti libera, fiind astfel mai protejata in zilele mai grele.

      Ștergere
  7. Hey, Teo! :) Astazi am citit ultimele tale post-uri si mi-a venit asa un chef sa tin aceasta cura!! Imediat m-am dus si mi-am cumparat lamai si ardei de Cayenne. Apa, in schimb, nu prea ma incred in apa imbuteliata, asa ca ii voi multumi profund apei de la chiuveta :) Apoi nici mierea nu e cine stie ce. Ceaiul nu-l am laxativ, ci ceai detox. Sper sa fie bine :)
    Maine va fi prima zi!

    RăspundețiȘtergere
  8. Hei Luiza!
    Bravo tie! Atunci sa ne facem surori de cura si sa ne incurajam una pe alta :) Desi sincer, chiar nu mi se pare greu deloc. Corpul abia asteapta o pauza de la mancare si odata ce ti-ai pus serios in gand ca faci asta, el te asculta cu bucurie si nu-ti pune bete-n roate!

    Cu ceaiul, poate ar fi bine sa-ti iei totusi unul laxativ de la plafar. E doar 1.5 lei. E foaaarte important sa curatam colonul in aceasta cura. Altfel toxinele vor fi reabsorbite in corp si nu e bine.

    Succeeees si astept vesti despre cum iti merge! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ai putea sa-mi zici, te rog, ce plante sunt in ceaiul laxativ? Eu am o gramada de plante si poate reusesc sa-l "compun" eu :)
    Mercic!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ingrediente: frunze de senna (sennae folium), scoarta de crusin (frangulae cortex), radacina de lemn dulce (liquiritiae radix), fructe de marar (anethi fructus), fructe de anason (anisi fructus)

      Ștergere
  10. Am revenit cu stiri despre mica mea eroina :) Mama mea nu a renuntat la Master Cleanse, in ciuda durerilor prin care a trecut. Astazi e a 5-a zi si m-a sunat sa-mi spuna ca e mai bine, nu o mai doare capul, in schimb o doare bazinul. “Parca as fi in travaliu” – au fost cuvintele ei.
    Tot astazi a eliminat la WC o materie cremoasa, de culoare maronie-roscata. Nu stiu daca o fi fost placa mucoidala, despre care i-am vorbit atata si am pus-o in garda s-o urmareasca. Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo! Ce ma bucur! :) Transmite-i salutari de la o colega de curatare :))

      Ștergere
  11. Salutare,fetelor ! Vad aici comment-uri vechi,din 2012. Vreau neaparat sa incep si eu aceasta cura de detoxifiere incepand de luni. Am 5 ore de cand stau cu ochii in monitor,in speranta ca voi gasi confesiuni ale fetelor care au tinut pe bune aceasta cura,si uite ca am dat de voi. Incep de pe acum sa ma pregatesc sufleteste pentru cele 10 zile si as vrea sa stiu mai exact daca a reusit cineva sa o tina pana la finalul celei de-a 10-a zi,daca da,care au fost "reactiile adverse" si mai ales,cum ati stat cu senzatia de foame ? Apoi,cum v-ati simtit dupa ce ati terminat cura de detoxifiere si cam cate kilograme ati dat jos? Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns ! Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  12. Soacra mea aproape că m-a omorât, m-a dat afară din casă de multe ori, soțul meu a vrut mereu să semnez un ardei de divorț, totul pentru că nu am putut să rămân însărcinată, până l-am cunoscut pe Dr. DAWN ACUNA, Acest doctor Ea a promis că mă va ajuta după ce i-am explicat situația mea și chiar acum vreau să-i mulțumesc Dr. Dawn pentru că s-a ținut de cuvintele ei. În acest moment, soacra mea și soțul meu mă iubesc atât de mult. Sunt insarcinata, totul datorita Dr. Dawn acuna, contactati-o daca aveti dificultati sau situatii proaste chiar acum.
    *Dacă vrei să-ți schimbi soacra.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata.
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei ca vraja să fie activă.
    Si etc.
    Scrie-i pe Whatsapp: ,{ +2348032246310 }

    RăspundețiȘtergere