joi, 26 mai 2011

Vise de vara

Vreau sa va povestesc in ast post ce mi-as dori sa mi se intample vara asta :)
Ia sa vedem!

Vara asta vom finaliza mai intai zugravitul si reamenajarea celorlalte doua camere. Pe una o vom transforma in camera de oaspeti, care va va gazdui pe voi, toti cei care veti vrea sa ne vizitati. Am primit mostenire un coltar in stare excelenta de la maica-mea pe care il aveam in sufragerie cand locuiam cu ai mei in fagaras, care se poate intinde si pot dormi vreo 5-6 persoane in el. Aici vom mai pune un dulap si o laita veche reconditionata de noi. Iar in cealalta camera va fi atelierul meu cu rafturile cu materiale, masinile de cusut si sper eu, cu multa lumina si inspiratie :)

Mai ramane casuta, cea care este in partea stanga a curtii si pe care am zis ca o vom face bucatarie si living pentru vara. Va fi impartita in zona de gatit si zona de hang around. Casuta a fost zugravita acum 3 ani deci o putem lasa asa, cel putin pentru inceput. Ar fi frumos sa punem faianta si gresie in zona de gatit. Si o perdeluta sau un corp de mobilier care sa delimiteze cele doua zone. Voi ce ziceti?
Apoi ar fi lucrarile de "sporire a confortului" :) Imi doresc o baie luminoasa, zugravita in culori calde. Va trebui sa ne hotaram intre a ne pune hidrofor sau un sistem cu un butoi pus in pod, pe care il vom incarca cu apa cu o pompa de fantana. Am vrea totodata sa folosim si apa de ploaie intr-un fel. Apa care se scurge de pe acoperis, daca se recolteaza undeva sus, poate fi folosita apoi cu succes la tras apa la baie, economisind in felul asta energie electrica si apa.
Tot cu butoi sau hidrofor va fi si sistemul de apa din bucatarie unde vom avea o chiuveta, iar in curte vom avea un dus de vara cu apa de ploaie incalzita la soare.
Tot in curte vom avea o zona in aer liber, umbrita, o zona ferita de ploaie unde sa putem manca si lenevi in timpul liber. Ne gandeam sa facem un gazebo (un foisor) sau poate, pana ne facem, sa cumparam unul temporar de la bricostore.
Mie imi place asta :D dar as vrea unul mai deschis

Tot vara asta vreau sa studiez mai mult despre permacultura, gradinarit organic, plante, astfel incat vara viitoare sa fim pregatiti pentru un sezon full power :)
Apropo de asta, visez inca de pe-acum la toate bunatatile pe care le-am plantat in gradina: rosii, ardei, salata frageda, capsuni, flori inmiresmate, ridichi si cate si mai cate. Imi doresc o recolta bogata si sanatoasa fara niciun fel de stropire sau probleme. Insecticidele si chimicalele cu care stropim plantele sunt toxice pentru noi si pentru mediu si chiar daca nu ne omoara pe loc au efecte devastatoare asupra sanatatii noastre si a mediului in care traim asa ca imi doresc sa demonstrez tuturor necredinciosilor ca se poate cultiva o gradina bogata, cu de toate, 100% bio! Si sigur ca voi si reusi ;)
Imi doresc sa aflu mai multe despre casele din pamant (cob) care ma fascineaza mai nou (mai multe detalii intr-un post dedicat).

Alte vise frumoase includ haine si accesorii de tot felul. Abia astept sa reincep sa lucrez in atelier. Sa fac haine de vara, vaporoase, comode, lejere, romantice, elegante, inspirate din natura :) Si dup-aia sa le fac niste poze bestiale in gradina pe care sa le pun in magazinul meu de pe etsy! Pentru cine nu stie etsy este un site international super fain unde gasiti numai produse handmade. Iaca si magazinul meu in caz ca sunteti cur-iosi :D Este cam lasat in paragina de ceva vreme ca de cand cu mutatul n-am mai avut timp de el, dar abia astept sa reincep sa lucrez cu drag si spor, sa fac hainute noi de vara!!
Abia astept sa reincep sa lucrez si la fimo cu frate-meu ionut. Astept sa-mi descopar noi talente. Vreau sa incep sa desenez, sa pictez diverse lucruri vechi din lemn pe care sa le refolosim, sa-mi pictez peretii in atelier si un mare pom inflorit in dormitor :)

Imi doresc sa ma plimb pe dealurile de langa Rucar, satul unde am copilarit eu.
Sa ne plimbam cu bicicletele inspre munte.
Imi doresc sa calatorim prin tara, pe la diversi oameni care, ca si noi, incerca viata la tara. Oameni care vor sa impartaseasca ceea ce stiu si care sunt dornici de interactiune.
Si cel mai mult si mai mult abia astept sa veniti pe la noi, cu mic cu mare! Sa tinem tabere de raw food, de gradinarit, de mesterit, de redescoperit viata la sat :)

4 comentarii:

  1. te apreciez pentru cele facute...
    mult spor

    Fericirea o gasesti in Fapte si Natura.... Vant, iarba, padure, pasari, rau, ghinda, alune....

    RăspundețiȘtergere
  2. FELICITARI!!!!!!
    Nu imi gasesc cuvintele, de fapt ele vin insa se ingramadesc atat de repede ca nu apuc eu sa scriu. Bravo pentru decizia pe care ati luat-o. Nu o veti regreta si veti avea parte de o viata foarte frumoasa..... la tara...
    E si visul meu sa traiesc la tara, sa am gradinuta mea, sa gatesc linistita cand am chef, sa nu aud decat ciripitul pasarelelor si latratul cainelui...
    Se pare ca in vest e o adevarata tendinta... Oamenii incep sa se retraga la origini, apreciaza viata simpla, lucrurile cu adevarat frumoase care te fac sa simti ca existi. Mai jos iti las un link catre blogul unei doamne din Australia. E foarte, foarte interesant si poate te inspira.

    Eu nu mai locuiesc in Romania, insa mi-am promis ca urmatoarea "chirie" va fi musai cu gradina sa imi pot cultiva singurica legumele.

    Spor in toate si multa bafta in noul stil de viata.

    Numai bine,

    Iulia

    Si link-ul
    http://down---to---earth.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut Iulia,

    Multumim mult pentru comentariu tau insufletit :) Ma bucur de fiecare data si ma minunez sa vad ca oamenii ne incurajeaza si se bucura pentru noi. Multumesc pentru urari si iti doresc sa iti indeplinesti toate visele, sa te bucuri de viata si de magia ei in fiecare zi!

    RăspundețiȘtergere