sâmbătă, 27 aprilie 2013

Chakra coroanei - Sahasrara

Iata c-am ajuns, dupa o calatorie de mai bine de un an si la ultima chakra. Chakra coroanei, chakra a saptea, care se numeste Sahasrara si reprezinta conexiunea noastra cu divinitatea. Cuvantul "sahasrara" inseamna o mie de petale de lotus. Inteleptii din vremuri stravechi, simbolizau prin aceste o mie de petale de lotus, felul magic in care divinitatea ni se reveleaza in moduri infinite. Lucrurile prind tot mai mult contur si intelegerea vine pe tot felul de cai si in totul felul de moduri, care puse apoi cap la cap, intregesc imaginea si dau tot mai mult sens vietii. Intelegerea divinitatii poate merge astfel tot mai profund si tot mai profund. Si nu se opreste niciodata. Divinitatea ni se reveleaza in mii de feluri, in tot ceea ce exista, over and over again, la infinit :) Ce frumos! :)
Cuvinte cheie pentru aceasta chakra: a reflecta, meditatie, bliss, a intelege, a sti.
Este localizata in varful capului si guverneaza partea de sus a capului, creierul si sistemul nervos.
Culorile acestei chakre sunt violetul si albul. Violetul este o culoare magica ce ne poate aduce o gramada de beneficii. Are capacitatea de a calma/incetini metabolismul si de aceea poate fi folosita cu success in curele de slabire. Putem sa ne imbracam in violet cand avem in plan sa infulecam o masa copioasa. Usureaza activitatea tuturor organele din corp (mai putin splina). Relaxeaza muschii inclusiv muschii inimii. Are proprietati antibiotice, stimuleaza productia de leucocite. Intareste splina si are efect antiinflamator asupra glandelor limfatice. Purifica sangele si ajuta la echilibrarea necesarului de minerale din organism. Calmeaza sistemul nervos. Cu atatea proprietati magice nici nu-i de mirare ca violetul este o culoare „roiala”, pe care o purtau regii si reginele. Stiau ei ce stiau! :) Si asta fara studii stiintifice si microscoape si epubrete :)
Ametistul este cristalul cu cea mai mare afinitate pentru aceasta chakra. Se pot folosi si cuartul fumuriu sau cuartul transparent. Se recomanda folosirea cristalelor ascutite.
Uleiurile esentiale cele mai potrivite sunt: trandafir, tamaie, mir, santal si lavanda.
Glanda acestei chakre este epifiza, denumita si glanda pineala.
Empatia si compasiunea sunt "simturile" acestei chakre.
Elementul este energia cosmica.
Semnele astrologice care guverneaza chakra coroanei sunt Capricorn si Pesti. Capricornul guverneaza viziunea interioara si focusul iar Pestii guverneaza dizolvarea limitelor, unitatea si devotiunea.

Aceasta chakra ne permite sa vedem divinitatea in fiecare fiinta pe care o intalnim. Chiar si in aceia care par a ne fi dusmani. Aici isi are sediul sentimentul ca suntem separati de Dumnezeu, dar tot aici isi poate gasi si vindecarea. Tot la acest nivel se regasesc si conceptele de Rai si Iad si felul in care il percepi pe Dumnezeu. In chakra a 7-a se afla potentialul experimentarii Uniunii cu tot ceea ce exista si intelegerea faptului ca we are all one, we are all connected si ca nu exista separare.
Cand  aceasta chakra se deschide, avem capacitatea sa vedem polaritatile dar sa percepem realitatea dincolo de aceste polaritati (bine/rau, corect/gresit...), sa vedem potentialul a tot ceea ce exista si sa percepem, sa simtim acel intuneric (campul posibilitatilor infinite) din care se naste realitatea. De aceea, e posibil, pe masura ce aceasta chakra se deschide tot mai mult, sa avem de-a face tot felul de paradoxuri. E important ca in acest proces, sa renuntam la judecati si la vechile mentalitati bazate pe concepte precum intuneric si lumina, bine si rau, masculin si feminin, normal si anormal, acceptabil si inaceptabil si sa ne bazam mai mult pe intelepciunea interioara. Sa ne lasam ghidati de propria intuitie.

Tot de chakra coroanei tine si cat esti de deschis la idei si concepte noi.
Cum tratezi oamenii din jurul tau si cum esti tratat este un indicator bun pentru cat de echilibrata iti este chakra coroanei. Te simti separat de oamenii din jur? Exista oameni pe care-i percepi ca fiind buni si pe altii ca fiind mai putin buni? Exista oameni pe care-i judeci, oameni care-ti par a fi dusmani, te temi ca exista oameni care ar putea sa-ti faca rau, oameni in care n-ar trebui sa ai incredere? Te temi ca exista pericole in afara ta si e nevoie sa te protejezi? Simti ca viata nu-i sigura si esti intr-o continua lupta cu ceea ce ti se intampla? Te simti neputincios in fata experientelor din viata ta? Astea sunt toate indicatoare a faptului ca te simti separat de Dumnezeu si nu ai incredere ca tu si tot ceea ce exista sunteti parte a aceluiasi intreg, a aceleiasi fiinte. Aminteste-ti ca esti parte din divinitate si tot ceea ce se intampla face parte din calea ta. It’s all part of the plan! Toate experientele si toti oamenii din viata ta sunt exact cei care trebuie sa fie! Esti exact in locul potrivit si in situatia potrivita in fiecare moment!

Experientele in care simtim o prezenta puternica, tin si ele de cea de-a 7-a chakra. Ai simtit vreodata prezenta unei forte nevazute, prezenta ingerilor, prezenta unei persoane dragi care a murit? Ai primit vreodata ajutor divin, ai fost salvat miraculos de la moarte sau dintr-o situatie riscanta? Simti vreodata ca rugaciunile tale sunt auzite si ti se raspunde? Crezi in astfel de experiente, in minuni? Credinta este un atribut al celei de-a 7-a chakra."Crede si nu cerceta", acel sentiment ca stii, ca poti sa ai incredere, desi nu ai nici o dovada rationala si nici nu simti nevoia sa-ti explici de ce.

La fel cum prima chakra este conexiunea noastra cu Mama Pamant, chakra coroanei este conexiunea cu Tatal Cer. In acelasi fel, prima chakra reflecta relatia noastra cu mama fizica si ultima chakra reflecta relatia cu tatal. Daca in copilarie, nu ai fost hranit de mama ta (cu iubire, afectiune, atentie..etc) si intre voi nu s-a creat acea legatura autentica de iubire, te poti simti dezradacinat, poate chiar deconectat de la propria viata si poti avea o perspectiva negativa asupra banilor, ideii de casa, familie si siguranta. Daca nu exista o legatura puternica cu tatal nostru fizic, ne putem simti separati de dumnezeu si de ceilalti oameni. Asadar, pentru o viata mai buna, putem lucra fie pe relatiile cu parintii nostri, fie pe deschiderea si echilibrarea chakrelor :) Si pe multe alte cai!

Acum ca am ajuns la ultima chakra, ar fi potrivit sa aflam cat de important este sa evoluam treptat, trecand prin toate cele 7 chakre, incepand de la chakra radacina inspre cele mai "inalte". Chakra coroanei este portalul prin care putem "downloada" informatii din dimensiunile superioare. Cu cat putem downloada mai multa informatie, cu atat avem nevoie sa fim mai impamantati si ancorati in lumea fizica. Putem face o paralela cu un calculator: cu cat vrem sa procesam mai multa informatie, cu atat avem nevoie de un procesor mai performant si un hard mai incapator. Altfel, e posibil ca sistemul sa nu faca fata si sa se blocheze. 

La fel si noi, daca nu avem un corp fizic echilibrat, nu suntem impamantati, nu lucram la traumele copilului interior care se gasesc in chakra a doua, daca nu ne imprietenim cu energia sexuala, daca nu stim cine suntem si nu ne asumam puterea personala (chakra 3) nu suntem conectati cu inima si nu stim sa exprimam toate astea, deschiderea centrilor energetici superiori poate crea dezechilibre care duc la experiente greu de tinut sub control. Mintea este o arma foarte puternica care se poate intoarce oricand impotriva noastra, daca nu avem dezvoltate instrumentele necesare ca s-o putem integra si folosi pentru binele nostru. Pentru o viata armonioasa avem nevoie sa lucram la toate aspectele si toate planurile in care existam (fizic, emotional, energetic, mental, spiritual) si e bine sa pornim de jos in sus, de la concret la abstract, de la manifestat la nemanifestat, de la vazut la nevazut.


Daca privesti in ansamblu viata unui om, e interesant cum calatoreste efectiv prin toate cele 7 chakre. Se naste, iesind (la propriu) din prima chakra. Apoi trece prin copilarie (a doua chakra fiind sediul copilului interior), apoi se contureaza ego-ul (chakra 3)...si tot asa se dezvolta si trece prin toate etapele, pana la varsta la care (cel putin teoretic) devine batran si intelept si intelege tot mai multe, avand o viziune tot mai complexa si cuprinzatoare asupra existentei.
Operele de arta impresionante si revelatiile tin tot de chakra coroanei. A lasa divinitatea sa se exprime liber prin tine. Pe aici coboara inspiratia divina, harul. Informatiile primite prin chanelling. Talentele si darurile noastre pe care le avem de exprimat in aceasta viata. Lucrurile pe care stii sa le faci pur si simplu si iti ies atat de bine, desi nu simti ca depui vreun mare efort sa le faci. Acele lucruri care te uimesc pana si pe tine. Acele lucruri care nici nu stii de unde au venit :) O mare provocare a acestei chakre este a avea incredere in aceste daruri si a le lasa sa se exprime prin tine fara a tine seama de judecatile celorlalti. Tu cat de liber lasi aceste daruri sa se exprime? Cat de mult te influenteaza ce cred altii despre darurile tale si despre felul in care le pui in folosul celorlalti? Aceastea pot fi subiecte sensibile pentru multi dintre noi, dar odata ce-ti gasesti calea si incepi sa ai incredere in ceea ce ai primit, multe usi ti se vor deschide si multe resurse vor incepe sa curga in ajutorul tau.

Cand aceasta chakra este inchisa sau dezechilibrata, putem experimenta: depresie, un sentiment intens de anxietate si ingrijorare, limitare, tumori cerebrale, minte nelinistita si neclara, presiune craniana, dureri de cap, migrene, tulburari mentale, schizofrenie, probleme cu scalpul, tulburari de somn, teama de religie si spiritualitate, frustrare si energie blocata, nefericire, teama de lucruri care nu pot fi intelese.

Cand aceasta chakra este deschisa, esti conectat cu cel mai inalt potential al tau, iti poti vedea si aprecia unicitatea si adevarata natura, te simti una cu Universul si cu tot ceea ce exista, ai un sentiment de incredere in viata, stii cine esti si de ce ai venit aici, te simti implinit de ceea ce faci si de mai ales de ceea ce esti. Ai o alta perspectiva asupra vietii. Te vezi pe tine insuti si tot ceea ce exista prin ochii Sinelui, din perspectiva divinitatii. Simti iubirea neconditionata. Esti mereu in contact si te simti sustinut de Sinele tau, de Dumnezeu, de ingeri sau alte fiinte care sunt alaturi de tine. Primesti ajutor divin de cate ori ai nevoie. Ne simtim "neatinsi" de ceea ce se intampla in exterior. Desi putem experimenta lumea fizica, suntem mereu in contact cu ceea ce ramane neschimbat in interiorul nostru. Suntem mereu in starea de acceptare si credinta deplina. Ne lasam in voia vietii stiind ca totul este bine. Traim in abandon complet fata de momentul prezent, contopiti in Unitate cu Fiinta.

Haideti sa vedem ce putem face sa deschidem aceasta chakra si sa ne eliberam de teama si sentimentul de separare!

Un exercitiu bun pentru a te conecta si a deschide aceasta chakra este sa-ti pui intrebarea: Unde este sufletul meu? Pot sa-mi simt sufletul? Apoi stai tacut cateva minute, respira adanc si asteapta. Incearca sa afli daca sufletul tau este in interiorul tau sau te inconjoara ca o prezenta. Si daca este in interior, unde este localizat? Cum se simte aceasta prezenta? Poti s-o simti ca o atingere, ca o energie, ca un vanticel rece, ca o caldura? Sau poate atentia iti este atrasa spre propria respiratie. Simti ca lipseste ceva? Simti ca exista un gol in fiinta ta ca si cum o parte din sufletul tau lipseste? Te simti rece pe interior sau te simti plin de caldura si duiosie ca si cum o prezenta iubitoare te hraneste cu tot ceea ce ai nevoie? Te simti viu pe interior sau mai degraba mort? Simti amaraciune sau simti bucurie cand pui aceasta intrebare? Nu exista raspuns corect sau gresit, nici macar nu-i nevoie sa afli vreun raspuns, doar intreaba-te si lasa experienta sa se desfasoare.

Daca simti amaraciune, te simti gol in interior sau nu simti nimic e posibil ca chakra ta sa fie inchisa. Roaga ingerii sa te ajute sa te conectezi cu divinitatea si pune-ti intentia ca chakra coroanei sa inceapa sa se deschida intr-un ritm benefic si potrivit pentru tine. Repeta exercitiul ori de cate ori simti nevoia.

Alte exercitii benefice:
- statul in cap :)
- masajul cranian
- cristalele si aromaterapia
- crown pulling – un exercitiu super simplu pe care-l gasiti exemplificat si in filmuletul de mai jos

- rotiri de cap – sunt foarte bune si pentru Ajna
- invartitele! :) mai tineti minte cum ne invarteam cand eram mici? Eu una, ma bagam in perdea si ma invarteam si ma invarteam, pana perdeaua se infasura de tot si iesea de pe mine. I should try that again some times ;)
- sa te retragi intr-un sanctuar – un loc unde simti ca te poti conecta cu divinitatea – locul asta poate fi natura, poate fi un mic altar pe care ti l-ai facut un camera ta, poate fi biserica, poate fi la chiuveta cand speli vasele...poate fi oriunde simti ca esti linistit si te poti retrage in interior, pentru o (re)intalnire cu sufletul tau.
- rugaciunea
- meditatia
- postul negru este „alimentul” celei de-a saptea chakra – ideal ar fi sa ne facem un obicei sa postim o zi pe luna, ca o practica regulata
- terapia cu ape florale – spre exemplu Terapia Bach – apele florale au un efect vindecator din foarte multe puncte de vedere. Florile, dintre toate partile plantelor, au cea mai inalta vibratie. Apele florale pot facilita meditatia, ajutandu-ne sa ne conectam mai usor la taramurile „inalte” :)
- exercitii de respiratie pranayama – se pare s-au obtinut rezultate remarcabile cu aceste exercitii, combinate cu thai yoga, in diferite tulburari psihice (care tin de asemenea de chakrele superioare – 6 si 7).
- mantra "Aum"


Cam atat despre chakra a saptea :)
Pentru mine, toata seria asta despre chakre, a fost o calatorie taaare speciala! Calatorie despre care habar n-aveam ca va fi cand m-am apucat sa scriu despre chakre. A fost mult mai lunga decat ma asteptam. Parca fiecare chakra a avut nevoie de timp, de studiu, de integrare, de recunoastere, de rabdare. La cate una am stat cateva luni. Unele au avut nevoie de mai mult timp, altele de mai putin. In timp ce scriam despre fiecare, ma conectam cu acele parti din mine care aveau nevoie de vindecare. Si intr-un fel, multe experiente si lectii din viata mea, din acel moment, aveau legatura cu chakra pe care o studiam :)

Ce sa mai...a fost frumos si de folos... si mai urmeaza :) Urmeaza un articol despre cum sa armonizam toate cele 7 chakre! See u soon! :)

5 comentarii:

  1. Mulțumesc frumos. Ai fost un ghid minunat. Multă bucurie

    RăspundețiȘtergere
  2. Marian-Credinciosul13 aprilie 2020 la 19:38

    Am trecut prin tot ghidul superb despre chakre si dupa 45 de minute de stat in cap am simtit cum am o conexiune supranaturala cu dumnezeu.Pacat ca intre timp au ajuns cei de la smurd si au trebuit sa imi puna perfuzie pentru ca de la atata chakra am ramas fara aer

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunteți o persoană minunata si extraordinar de spirituală. Multumesc din suflet pentru efortul si munca depusă pentru noi cei in cautare de informații. ❤❤❤

    RăspundețiȘtergere
  4. Vreau să-l apreciez pe Dr. WHITE pentru restaurarea căsătoriei mele cu vrajă, după 1 an de separare cu soția mea, cu ajutorul marelui jucător de vrajă Dr.
    WHITE soția mea se întoarce acasă și acum suntem fericiți împreună pentru totdeauna, încă o dată datorită doctorului WHITE El vindecă tot felul de boli și, de exemplu,
    1 VRAIE DE IUBIRE
    2 CÂȘTIGĂ EX ÎNAPOI
    3 FROTUL MIEREI
    4 VRAJA DE PROMOVARE
    5 VRAJA DE PROTECȚIE
    6 VRAIA DE AFACERI
    7 VRAJA MUNCĂ BUNĂ
    8 HIV SIDA. 9 obține un inel magic
    VRAJA LOTERIEI ȘI VRAJEA CASEI CURȚII Contactați-l pentru ajutor prin:
    WHATSAPP:
    +17168691327.
    E-mail: wightmagicmaster@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  5. Soacra mea aproape că m-a omorât, m-a dat afară din casă de multe ori, soțul meu a vrut mereu să semnez un ardei de divorț, totul pentru că nu am putut să rămân însărcinată, până l-am cunoscut pe Dr. DAWN ACUNA, Acest doctor Ea a promis că mă va ajuta după ce i-am explicat situația mea și chiar acum vreau să-i mulțumesc Dr. Dawn pentru că s-a ținut de cuvintele ei. În acest moment, soacra mea și soțul meu mă iubesc atât de mult. Sunt insarcinata, totul datorita Dr. Dawn acuna, contactati-o daca aveti dificultati sau situatii proaste chiar acum.
    *Dacă vrei să-ți schimbi soacra.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata.
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei ca vraja să fie activă.
    Si etc.
    Scrie-i pe Whatsapp: ,{ +2348032246310 }

    RăspundețiȘtergere