luni, 10 septembrie 2012

Cum se-nvata artele martiale?

Azi dimineata, nici nu m-am trezit bine, ca am fost cotropita de o idee creata. Sa va scriu despre cum se-nvata artele martiale!? :)) Bine, dar eu, in afara de niste lectii de karate la care am fost cand aveam vreo 12 ani... habar n-am cu ce se mananca artele martiale.
Eh, dar hai sa nu va mai perpelesc si sa va spun despre ce-i vorba de fapt.

Atunci cand vrem sa invatam ceva nou, cred ca tututor ne-ar place sa fie totul ca in Matrix, nu-i asa? Ne hotaram ce anume vrem sa invatam, ne conectam la un calculator care ne baga totul in sistem si GATA. Stim karate, stim tehnici de aparare, stim fizica nucleara si reiki healing. Aaaah, ce simplu si frumos!

Din pacate... sau din contra :) noi suntem inca pe planeta Pamant, in anul minunat, pe numele sau mic: 2012, timpuri in care daca vrei sa inveti ceva nou, daca vrei sa te schimbi, daca vrei sa realizezi ce ti-ai propus, pe langa intentie si vizualizare, e nevoie si de actiune si de exercitiu. Nimic nu se schimba peste noapte! Asa ca daca ti-ai propus sa te trezesti intr-o buna dimineata si pur si simplu sa stii karate... ei bine, nu cred ca asta se va intampla prea curand :)

Asadar, postul asta este despre partea mai putin placuta a schimbarii, si anume munca, practica si experienta, perseverenta, hotararea, a avea viziune inclusiv atunci cand esti jos, a avea incredere, a cadea si a te ridica din nou, a merge mai departe no matter what.

Deci, pana la urma, cum inveti arte martiale?
Pai, in primul rand iti alegi o forma de arte martiale, apoi iti cauti un instructor sau un curs, apoi te duci acolo in fiecare saptamana, inveti teoria si te apuci serios de practica. Esti constient ca o sa dureze. Va trebui sa exersezi inclusiv acasa, chiar in fiecare zi, daca vrei sa devii bun intr-un timp cat mai scurt. Vei cadea si va trebui sa te ridici. Vei fi trantit si lovit de multe ori, inainte sa inveti sa te aperi. Va fi un proces de durata si daca vei renunta dupa prima cazatura, nu vei ajunge nicaieri. Cand iti va fi greu va trebui sa-ti amintesti de ce ai vrut sa faci asta in the first place. Poate ar fi bine sa ai niste prieteni de nadejde care sa-ti aminteasca. Va trebui sa fii constient ca o sa dureze, dar cu cat exersezi mai mult, cu atat inveti mai repede. Va trebui sa renunti sa te mai compari cu cei mai buni ca tine, care fac asta de ani de zile si iti povestesc cat este de usor. Va trebui sa ai incredere in proces si in viziunea pe care ai avut-o atunci cand te-ai apucat de treaba asta. Va trebui sa continui si sa te ridici de fiecare data. Pana cand, intr-o buna zi, pe nesimtite, vei observa ca ai inceput sa te pricepi, sa fii bun, tot mai bun :) Si de aici reincepe bucuria si usurinta si entuziasmul :) In sfarsit incepi sa intelegi de ce te-ai strofocat in tot acest timp!

Si aceeasi poveste e valabila cu orice lucru nou pe care vrem sa-l invatam: mersul pe bicicleta, innotul, gradinaritul, masajul, gatitul, cantatul la chitara, desenul, condusul masinii... si toate cele :)

Si atunci de ce ar fi altfel in procesul de restructurare a mintii? Cum ar putea fii mai usor sa-ti schimbi convingerile mostenite de zeci de generatii? De ce ar fi mai simplu si mai rapid sa incepi sa gandesti altfel decat 90% din populatia globului? De ce ar trebui sa poti sa faci asta peste noapte? Si de ce, daca vezi ca nu-ti iese, te convingi imediat ca nu functioneaza si abandonezi toata povestea?

Asadar, atunci cand incepi sa crezi in ideea ca gandurile ne creaza realitatea si ca fiecare gand este o afirmatie care creaza, atunci cand te hotarasti sa faci ceva in legatura cu asta si iti doresti sa gandesti numai lucruri pozitive, adu-ti aminte de cursul de arte martiale.
A-ti schimba constiinta si felul in care gandesti, este o treaba cel putin la fel de anevoioasa cu a deveni maestru de jujitsu! Da-ti voie sa experimentezi, da-ti voie sa gresesti, da-ti voie sa observi si sa inveti in ritmul tau propriu. Da-ti timp sa citesti cat mai multe carti, sa te informezi, apoi da-ti timp sa-ti observi mintea pentru o vreme. Try not to freak out cand incepi sa vezi care sunt gandurile pe care le gandesti! Le-ai gandit dintotdeauna si toti le gandim. Doar ca pana acum nu erai constient. Si oricum, observarea acestor ganduri este o parte importanta a procesului de schimbare a mentalitatii. De fapt, tot ce trebuie sa faci, este sa lasi aceste ganduri sa se desfasoare si tu sa fii destul de zen si sa nu te implici in niciun fel. Sa le lasi sa treaca si sa nu le judeci ca fiind bune sau rele. Doar observa-le si lasa-le sa fie.

Si apoi lasa timpul sa treaca si exerseaza. Fii constient ca inca mai ai multe de invatat. Ai incredere, ca odata intentia stabilita si procesul demarat, vei ajunge inevitabil la destinatie. Lasa durata in care vei ajunge in seama Universului. Vei ajunge acolo, atunci cand esti pregatit. Si intotdeauna va fi loc de mai bine. Vei fi intotdeauna pe cale. Invatatul nu se termina niciodata. Si nici exersatul. Asa ca fii rabdator si bun cu tine. Take it easy. Just remember why you are doing this and how. Adica one step at a time. Aminteste-ti ca faci tot ce poti in fiecare moment si acesta este un proces anevoios care dureaza. Dar merita efortul!
Exersatul poate consta in afirmatii, meditatii, healing work, citit, vazut documentare, eft, aromaterapie, consiliere psihologica, chakra healing.. si cate si mai cate. Alege-ti metodele cu care rezonezi. Fii mereu deschis la informatii si persoane noi. Lasa Universul sa-ti aduca in cale metodele de care ai nevoie.

Si daca dupa luni de zile de afirmatii te vei regasi gandind negativ, e OK!
Si daca dupa luni de zile de eft, inca mai apar acele emotii negative, e OK!
Si daca dupa luni de zile in care ai lucrat asupra banilor, inca esti falit sau poate si mai falit ca inainte e OK!
Si daca dupa luni de zile de consiliere, te simti de parca bati pasul pe loc, e OK!
Si daca dupa luni de zile de healing si citit si exersat, inca exista probleme in viata ta, e OK!

Inseamna ca, poate, inca nu esti pregatit sa primesti tot ce ti-ai dorit! Sau poate inca mai sunt blocaje de eliminat! Sau poate ai avut de lucru la altceva! Priveste in viata ta si vezi daca ai facut vreun progres in alte domenii. Cateodata, inainte sa primim ce ne dorim, avem de rezolvat alte probleme, despre care n-am fi stiut ca se leaga cumva de ce ne dorim. Poate ca inainte sa primesti banii pe care ti-i doresti, trebuie sa-ti deschizi inima. Poate inainte sa intre in viata ta partenerul ideal, trebuie sa devii tu partenerul ideal. Poate ca inainte sa locuiesti in casa de vis, trebuie sa inveti sa apreciezi tot ceea ce ai in acest moment. Who knows? The ways of God are always mysterious! Ai incredere in proces si continua sa faci treaba buna! Nu renunta dupa cateva zile, saptamani sau luni. Continua si multumeste-te cu progrese mici. Intotdeauna avem parte de progrese mici, mici de tot, timp de luni de zile si apoi brusc, problema se rezolva. Dar daca ai fi renuntat exact cu 2 zile inainte, pentru ca tot ce vedeai erau numai progrese mici? Odata ce ai pornit pe acest drum ai incredere! Si chiar daca ai cazut si ai abandonat, poti oricand sa reiei munca, exact de-acolo de unde ai lasat-o! Niciodata nu ne putem intoarce intr-o stare de constiinta mai redusa. Constiinta merge numai inainte. Asa ca nu-ti fa griji vreodata cum ai fi "involuat"! Asa ceva nu este posibil! Traim intr-un Univers in continua expansiune! Si constiinta noastra se extinde impreuna cu el!
Asadar, oricare ar fi "problema" la care lucrezi, nu abandona niciodata! Ai incredere ca se va rezolva in curand! Intre timp, pretuieste fiecare moment, pentru ca fiecare moment te invata ceva despre rezolvarea problemei :) Esti intotdeauna pe drumul ce bun! Exact acolo unde ti-e locul! Esti intotdeauna iubit, ingrijit, taken care of si atat de minunat si de frumos! Iubeste-te asa cum esti si lucrurile se vor rezolva de la sine! :)

2 comentarii:

  1. Soacra mea aproape că m-a omorât, m-a dat afară din casă de multe ori, soțul meu a vrut mereu să semnez un ardei de divorț, totul pentru că nu am putut să rămân însărcinată, până l-am cunoscut pe Dr. DAWN ACUNA, Acest doctor Ea a promis că mă va ajuta după ce i-am explicat situația mea și chiar acum vreau să-i mulțumesc Dr. Dawn pentru că s-a ținut de cuvintele ei. În acest moment, soacra mea și soțul meu mă iubesc atât de mult. Sunt insarcinata, totul datorita Dr. Dawn acuna, contactati-o daca aveti dificultati sau situatii proaste chiar acum.
    *Dacă vrei să-ți schimbi soacra.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata.
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei ca vraja să fie activă.
    Si etc.
    Scrie-i pe Whatsapp: ,{ +2348032246310 }

    RăspundețiȘtergere