marți, 22 mai 2012

Semanatul si plantatul - aproape de final :)

In caz ca va intrebati ce mai fac si ce mai dreg, aflati ca in ultimele doua saptamani am fost taaare ocupata. Am zumzait prin gradina de la 7 dimineata pana la lasarea intunericului.Treaba smechera este ca am umplut aproape toata gradina si sunt tare mandra de ea! :)

Estimez ca mai am 2-3 zile de lucru si gata! Mai am de rasadit ceapa rosie, telina si de completat pe ici pe colo cu niste gulii, sfecla rosie si kale. Apoi, sigur ca urmeaza plivitul, ingrijitul, completatul mulciulu.. si alte trebi de intretinere. Dar ce-a fost mai greu a trecut! Acum Doamne-ajuta sa se faca! Sa avem an bun, cu ploi numa' bune, cu soare bland si vanticel domol printre frunze! Cu roade bogate, sanatoase si gustoase!

Ca si anul trecut, si anul asta am invatat muuuulte lucruri valoroase si imi place ca acum sunt mai priceputa. Observ ca am facut mari progrese fata de anul trecut, treaba a mers mult mai usor, am facut mai putine greseli si am reusit sa plantez o suprafata dubla anul asta. Iaca sa vedeti si voi cum arata gradina din toate unghiurile.

Aici e partea dreapta, unde am pus rosii, morcovi, ardei, vinete, ceapa, fasole, salata, kale, varza, gulii...
 
 Aici e gradina vazuta din spate
 Aici e partea stanga a gradinii, unde majoritatea straturilor inaltate sunt in al doilea an de viata. Aici avem: ceapa, salata, spanac, capsuni, ardei, vinete, rosii, fasole, mazare, sfecla rosie, patrunjel....

In curte avem floricele de tot felul, inclusiv papadii care au rasarit si ele pe unde-au apucat :)

Iar "dupa garduri", in fundul gradinii noastre, am inceput lucrul la un gard impletit din nuiele groase. Ca sa nu-i zica "dupa garduri" chiar asa, de pomana :)
  Solarul inverzit
Drumul de dupa garduri
Peste gradini

In zare se vad muntii
  
No, dragilor, cam astea au fost stirile de la Ileni! N-am pus asa multe poze din gradina, desi am facute, pentru ca foarte curand, voi mai face un post pe blogul cu Bunatati din Tara Fagasului, cu povestea gradinii, cu muuulte poze, cu straturile si plantutele :)
Va puuup!

Un comentariu: