vineri, 13 aprilie 2012

Retete cu verdeturi

Ca tot a venit primavara incarcata cu verdeturi si in plus mai sunt 2 zile de post, azi si maine, m-am gandit sa va impartasesc 3 retete delicioase cu verdeturi de sezon.

Prima este o supa crema de legume de care va povesteam ieri.

Se pun la fiert in 2 litri de apa:
- 1-2 morcovi maricei taiati cubulete
- 1/2 capatana telina taiata cubulete
- 1 cana de linte
Dupa vreo 20 de minute de fiert se adauga:
- 1 legatura loboda
- 4 fire de stevie
- 2-3 maini pline de urzici
- 2,3 catei de usturoi

Se mai lasa 5-10 minute la fiert si se scot legumele cu o paleta. Se blenduiesc cu putina zeama in care au fiert, cu sare si ulei. Apoi se amesteca cu apa in care au fiert si e gata! Se mananca cu ceapa verde si crutoane de paine neagra.

Dupa cum stiti cantitatile sunt orientative si se pot modifica dupa plac. Puteti adauga si alte verdeturi, daca aveti la indemana. Indrazniti sa fiti creativi! :)

A doua reteta este o crema de urzici:

Se oparesc urzicile (cate vreti) intr-un litru de apa fiarta. Apoi se pun in blender cu putina sare, 1-2 catei de usturoi si ulei de masline. Este simpla si delicioasa!

A treia reteta este exact aceeasi dar in loc de urzici se pune spanac verde. Se opareste si apoi se da la blender cu usturoi, sare si ulei de masline extravirgin.

Pofta buna! :)
Si Sarbatori Luminoase cu multa PACE si LINISTE!

6 comentarii:

  1. Bine te-am gasit scumpa, frumoasa, desteapta luminoasa, voiasa si imbucuratoarea noastra Teo :)

    Ce se mai intampla cu tine scumpa mea? Banuiesc ca treaba multa, dar, nu stiu de ce, simt asa, la nivel intuitiv ca poate esti putin dezamagita, (poate nu este insa cuvantul cel mai potrivit insa), sa inlocuim poate cu amarata, sau demotivata sau cum crezi tu de lipsa comentariilor de pe site ca atunci cand erau multe comenturi parca erai mai motivata, mai activa pe site etc.

    Poate ma insel, nu este insa un lucru rau si intreb cu toata dragostea fara sa consider ca e de bine sau de rau ci numai de curiozitate daca este asa.

    Te pup si te imbratisez cu mare drag

    The Secret

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga mea,

      cum te-ai gandit tu la mine asa cu drag :)
      sunt mai multe la mijloc, dar (cel putin de data asta), comentariile nu au de-a face. poate o sa scriu un post. sa vedem.

      te pup si-ti multumesc pentru purtarea de grija si pentru comentariile tale care-mi prind tare bine de fiecare data :)

      Ștergere
  2. de cîteva zile mă ţin să-ţi las un gînd aici şi momentul ăsta îmi pare potrivit, indiferent dacă frumoasa the secret are sau nu dreptate. aş vrea să-ţi aminteşti că ce faci tu aici nu e în zadar. citesc tăcută ce ai adunat tu în locul ăsta magic peste timp. mă uit în urmă în articolele tale şi apoi mă-ntorc spre mine şi tot aşa. ceea ce ţi-a dorit tu cel mai mult se întîmplă zilnic: serveşti iubirii.
    te îmbrăţişez şi te iubesc foarte.

    RăspundețiȘtergere
  3. Oooo Andrhra scumpa, frumosa, draga, buna, minunata noastra etc, etc intrucat, sunt ferm convinsa si te simt ca ai o gramada de calitati!
    Hi,hi,hi asta asa, ca m-a bucurat nespus comentariul tau si faptul ca, iti marturisesc inca rosie in obraji faptul ca, observ ca m-ai inserat si pe mine in el.
    Multumesc din inima intrucat mi-am propus sa accept cu bucurie orice gand pozitiv ce se indreapta si spre mine. Iti intorg gandul inzecit si te imbratisez cu mare drag si voie buna si pe tine si pe toate minunile de de persoane de pe blog!

    Pupici cu sclipici ;)

    RăspundețiȘtergere