duminică, 1 iulie 2012

Reteta - Fasole verde cu "maioneza"

Iaca si una din retetele vegane (adica "maioneza" e fara ou) care ne-a hranit aproape zilnic in ultima saptamana. Asta pentru ca am avut fasole verde din plin si un avocado care tocmai s-a copt bine, bine.

Asadar ce ne trebuie pentru 2 portii:

- fasole verde fideluta - vreo 200 - 300 gr
- 2-3 catei usturoi
- 1/4 avocado - sau mai mult dupa preferinte
- 1 lingura mustar
- un strop de zeama de lamaie - sau dupa gust
- un strop de sare

Cum se face?

Se curata fasolea si se spala. Se fierbe un litru de apa si se adauga fasolea verde. Daca este mai atoasa, se lasa sa clocoteasca mai mult. Daca e frageda se lasa sa clocoteasca 2-3 minute.

Se lasa la racit.

Se da prin masina de tocat sau se toaca in robot (ideea e sa nu iasa pasta/crema, ideal este sa ramana mai marisoara). Cea din poza este data la blender si a iesit cam prea cremoasa. Merge si asa, dar e mult mai buna tocata mai mare. Experimentati si voi si vedeti cum va place.

Apoi, se face o maioneza din restul ingredientelor (avocado, mustar, lamaie, sare, usturoi) si se adauga peste fasole. Si gata!
 Enjoy!

Un comentariu:

  1. incercat, savurat, placut!!! (am adaugat si un dovlecel, nu m am putut abtine :)))

    RăspundețiȘtergere